Home Πετρούπολη ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP: ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΣΤΟ 3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP: ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΣΤΟ 3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP: ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΣΤΟ 3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

0
0

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP» ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗ ΦΥΛΗ

 

 

Παιδική εκδήλωση διοργάνωσε η κίνηση «Χωματερή stop – Πολίτες εν δράσει» μαζί με τον σύλλογο γονέων του 3ου ΔΣ Πετρούπολης με θέμα τη χωματερή στην Φυλή και το ποια είναι η εναλλακτική στην διαχείριση των απορριμμάτων.

 

Την Κυριακή 8/12/2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης συνέβη κάτι πολύ όμορφο. Πρόκειται για μια δράση που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εκδηλώσεων που οργανώνει η κίνηση «Χωματερή stop – Πολίτες εν δράσει» με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της Πετρούπολης και των γειτονικών δήμων σχετικά με το ζήτημα της χωματερής.

Η αίθουσα γέμισε με πάνω από 120 ανθρώπους, μεγάλους και μικρούς. Ενώ παρουσία είχαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δημήτρης Γληνός».

 

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν ένα θεατρικό διαδραστικό δρώμενο. Οι μικροί μας φίλοι έγιναν «πράκτορες» και ανέλαβαν με ενθουσιασμό την «αποστολή» να ανακαλύψουν την παλιά παιδική χαρά που είχε από καιρό εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Λειτουργώντας με απόλυτη μυστικότητα, μελέτησαν τον παλιό χάρτη και οδηγήθηκαν στο σημείο στο οποίο θα έπρεπε να βρίσκεται η παλιά παιδική χαρά. Όμως αντί για παιδική χαρά οι πράκτορες έπεσαν επάνω σε μια βρωμερή χωματερή και στον κύριο «Σκουπιδένιο» -τον ακοίμητο φύλακά της. Οι «πράκτορες» αρχικά τρόμαξαν, αλλά γρήγορα αποφάσισαν πως δε μπορούν να αφήσουν τον κύριο «Σκουπιδένιο» να γεμίζει σκουπίδια την πόλη τους και έπιασαν δουλειά. Έμαθαν τραγούδια για την χωματερή, έγραψαν συνθήματα, κάλεσαν περισσότερο κόσμο να τους βοηθήσει και όλοι μαζί μπήκαν μέσα στην χωματερή και έδιωξαν οριστικά τον κύριο «Σκουπιδένιο» από την γειτονιά τους. Αμέσως μετά όλοι μαζί ανακύκλωσαν, κομποστοποίησαν και καθάρισαν το μέρος όπου έστησαν τελικά από την αρχή μια ολοκαίνουργια παιδική χαρά για να χαίρονται και να παίζουν μαζί όλα τα παιδιά!

Η συμμετοχή των παιδιών σε όλη τη διάρκεια της δράσης ήταν εξαιρετική! Διέθεσαν όλη τους την ενέργεια και τον ενθουσιασμό, δούλεψαν μαζί, συζήτησαν, τραγούδησαν, έφτιαξαν πλακάτ, αγωνίστηκαν για το δικαίωμά τους να ζουν σε μια πόλη καθαρή χωρίς σκουπίδια.

Ο κόσμος έφυγε με θετικές εντυπώσεις και πολλοί δήλωσαν πως θα στηρίξουν και τις άλλες δράσεις της «Χωματερής stop”. Οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν ακριβώς επειδή έδρασαν. Από την πλευρά των μεγάλων αναδείχτηκε το γεγονός ότι έχουμε ανάγκη πρωτίστως να ενημερωθούμε για το ζήτημα της χωματερής στην Φυλή και της διπλής απειλής να γίνει χωματερή το λατομείο Μουσαμά δίπλα στο θέατρο Πέτρας και να ξεκινήσει καύση σκουπιδιών στην Αττική, αλλά και να κινηθούμε προς μια κοινή, μαζική και κινηματική κατεύθυνση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Ως «Χωματερή stop – Πολίτες εν δράσει» ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν. Τον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης, την θεατρολόγο κ. Ζαφειρία Μάντζαρη, την εικαστικό κ. Κατερίνα Βουτσαδάκη, τους μουσικούς κ. Χρήστο Καρνάβα και κ.Σίμο Μαϊστρέλη. Την διεύθυνση του 3ου ΔΣ Πετρούπολης για την παραχώρηση του χώρου και την υλικοτεχνική υποστήριξη. Τον κ. Άγγελο Σταυράκη για την φωτογραφική κάλυψη. Μικρούς και μεγάλους που ήταν εκεί!