Home Δυτική αθήνα ΜΠΑΖΑ ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ OΡΟΣ, ΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΔΡΟΜΟ!
ΜΠΑΖΑ ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ OΡΟΣ, ΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΔΡΟΜΟ!

ΜΠΑΖΑ ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ OΡΟΣ, ΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΔΡΟΜΟ!

0
0

ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΑΣΔΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

Mε έγγραφό τους το Ελληνικό Δίκτυο «Φίλοι της Φύσης» ενημέρωσαν τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τον 10ο Πυροσβεστικό Σταθμό στο Περιστέρι και το Δασαρχείο Αιγάλεω, ότι «ο δασικός περιφερειακός δρόμος, στην περιοχή Ασπροπύργου, στο Ποικίλο Όρος, έχει κλείσει από την εναπόθεση μεγάλων ποσοτήτων μπαζών».

 

Διάφοροι τύποι απορριμμάτων υπάρχουν διάσπαρτα στην περιοχή, ωστόσο στο συγκεκριμένο σημείο, «ο δασικός δρόμος έχει κλείσει από μπάζα, και δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορήσουν πυροσβεστικά μέσα σε περίπτωση πυρκαγιάς» αναφέρει το ενημερωτικό έγγραφο που κοινοποιήθηκε στον Δήμο Ασπροπύργου, στον Δήμο Χαϊδαρίου και σε άλλους φορείς.

Καταγγελία για το ίδιο θέμα είχε κάνει στο Δασαρχείο από την 1η Οκτωβρίου ο πρόεδρος του ΠΔΣ Οδυσσέας Δημήτρης Ζωναράς, τον οποίο παρέπεμψαν στον ΑΣΔΑ. Από τον Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας τον ενημέρωσαν ότι δεν διαθέτουν τα μηχανήματα ώστε να καθαρίσουν το χώρο.

Όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος του ποδηλατικού συλλόγου της Πετρούπολης κανείς δεν συγκινήθηκε ενώ ο όγκος των μπαζών έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο, ξεπερνά τα 20 φορτηγά, από την ημέρα που έκανε την καταγγελία.

Μάλιστα τα μέλη του συλλόγου που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δασικό δρόμο για να κάνουν την προπόνησή τους λένε ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια καθώς τα μπάζα έχουν κλείσει εντός τον δρόμο και αν πιάσει φωτιά στο βουνό είναι αδύνατον να περάσει από το σημείο πυροσβεστικό.