Home Πετρούπολη Μ. ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ ΣΤΟ «ΚΑΡΦΙ»: ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Μ. ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ ΣΤΟ «ΚΑΡΦΙ»: ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Μ. ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ ΣΤΟ «ΚΑΡΦΙ»: ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

0
0

Η ανακύκλωση προσώπων, οι λογικές του παρελθόντος, οι μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και οι προσωπικές συγκρούσεις οδήγησαν τον Μάνος Συλλιγνάκη, επικεφαλής της Νέας Αρχής, να δηλώσει παραίτηση από τη θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Ο κ. Συλλιγνάκης ενάμιση μήνα μετά την παραίτησή του, έδωσε την πιο σαφή απάντηση για τους λόγους που τον οδήγησαν εκτός προεδρείου του ΔΣ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Καρφί της Κυριακής”. 

Για το έργο της διοίκησης – αν και νωρίς για κρίσεις, όπως είπε – βλέπει μεμονωμένες προσπάθειες βελτίωσης, ενώ η περιβαλλοντική διαχείριση και η καθημερινότητα του πολίτη είναι οι δικές του προτεραιότητες.

 

Κύριε Συλλιγνάκη, θα ήθελα αρχικά να μας πείτε ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν στην παραίτηση από τη θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου Πετρούπολης.

Η ανάγκη για την ενασχόλησή μου με την αυτοδιοίκηση στην Πετρούπολη, προήλθε από την πίστη πως η διαρκής ανακύκλωση των ίδιων προσώπων έχει φέρει σε τέλμα τον δήμο μας. Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα με χαρά δέχτηκα την πρότασή του νέου δημάρχου για συνεργασία, από την θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Ένα χρόνο μετά, είδα πως οι αλλαγές που προεκλογικά είχαμε υποσχεθεί στους δημότες μας δεν θα γίνουν πράξη. Ίδιοι άνθρωποι, ίδιες λογικές επανήλθαν σε διοικητικές θέσεις. Ταυτόχρονα η μικροπολιτική λογική των υπολοίπων αντιπολιτευτικών παρατάξεων, με προσωπικές συγκρούσεις, έχουν εγκλωβίσει το δήμο μας σε ανούσιες αντιπαραθέσεις που δεν βοηθούν στην ποιοτική αναβάθμιση που έχουμε ανάγκη. Έτσι πήρα την απόφαση να συνεχίσω την προσπάθεια μου, από τη θέση της αντιπολίτευσης που με τοποθέτησε με την ψήφο του ο πολίτης μας.

 

Πώς κρίνετε σε γενικές γραμμές την δράση και το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής.

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε πως έχουμε ή δεν έχουμε δει έργο από τη νέα δημοτική αρχή. Οι αυτοδιοικητικές δυνατότητες έχουν συρρικνωθεί. Ταυτόχρονα η δυσκολία συγκρότησης διοίκησης της παράταξης του δημάρχου που ήταν ορατή από την πρώτη στιγμή, δεν μας δίνουν ελπίδες για το μέλλον. Βλέπουμε όμως μεμονωμένες προσπάθειες καλυτέρευσης της καθημερινότητας του πολίτη, καθώς και στον τομέα της παιδείας. Δεν είμαι μηδενιστής. Θα είμαι αρωγός, κάτι που νομίζω πως έχουμε αποδείξει και ως παράταξη με την έως τώρα στάση μας.

 

Με την εμπειρία σας ως υποψήφιος δήμαρχος, σε ποιους τομείς θεωρείται ότι θα πρέπει να ρίξει το βάρος της η διοίκηση το επόμενο διάστημα και ποια θέματα πρόκειται εσείς να αναδείξετε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Η περιβαλλοντική διαχείριση και η αναβάθμιση της καθημερινής μας διαβίωσης είναι οι τομείς που έχουν προτεραιότητα για μας. Αυτό δε σημαίνει πως δίνουμε λιγότερη σημασία στις πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, στην αναβάθμιση των υποδομών και στην στήριξη της επιχειρηματικότητας στον δήμο μας, όπως δυστυχώς βλέπουμε να γίνεται από την νέα διοίκηση. Θέλει δουλειά και συνεργασία για να πετύχουμε τους στόχους μας για να κάνουμε μια Νέα Αρχή για την Πετρούπολη μας.