Home Πετρούπολη Νέα δημοτική παράταξη από Σταγκουράκη και Μπουρνά
Νέα δημοτική παράταξη από Σταγκουράκη και Μπουρνά

Νέα δημοτική παράταξη από Σταγκουράκη και Μπουρνά

0
0

Μία νέα δημοτική παράταξη δημιούργησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Σταγκουράκης και Ευθύμης Μπουρνάς μαζί με ακόμη 17 πολίτες της Πετρούπολης.

Οι Αδαμόπουλος Θεόδωρος, Βατούση Ρούλα, Γρηγόρης Νίκος, Δανιά Νικολέτα, Καραπάνος Μιχάλης, Κουτρούμπας Νίκος, Μπουλούγαρης Κώστας, Μπουρνάς Θέμης, Μπουσούνης Μανώλης, Νιφόρας Βασίλης, Παπαϊωάννου Κώστας, Παππάς Χρήστος, Πολίτης Γιώργος, Ρίζου Δήμητρα, Ρόδης Νίκος, Ρουσάκης Παναγιώτης, Σταγκουράκης Νίκος, Φράγκος Ανδρέας, Φύσκιλης Κώστας περιμένουν όλους τους πολίτες και τις συλλογικότητες της πόλης να ανταποκριθούν στο κάλεσμά τους για μια όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν καλύτερη Πετρούπολη, για περισσότερη δημοκρατία, για δικαιώματα και κοινωνική αλληλεγγύη.
Η πρώτη δημόσια συνάντηση της νέας δημοτικής παράταξης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Γενάρη 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου (Εθν. Αντίστασης).

Η ανακοίνωση

Στην επιστολή με την οποία γνωστοποίησαν τη δημιουργία της νέας παράταξης αναλυτικά αναφέρουν: «Καλούμε συμπολίτες και συλλογικότητες για τη δημιουργία μιας πλατιάς συμπαράταξης με σαφές, Αγωνιστικό, Κοινωνικό, Προοδευτικό και Αυτοδιοικητικό πρόσημο.
Απευθυνόμαστε σε ενεργούς πολίτες, δημοκράτες, προοδευτικούς, ανθρώπους της εργασίας, του πνεύματος, της τέχνης, νέους και νέες, αγωνιστές με διάθεση για δράση στην αυτοδιοίκηση και τα κοινά.
Τα υπάρχοντα σχήματα εξάντλησαν, στο πέρασμα του χρόνου, τις δυνατότητές τους και είναι διάχυτη η επιθυμία των συμπολιτών μας να γίνει μια νέα αρχή.
Η δημιουργία μιας τέτοιας δημοτικής παράταξης είναι αναγκαία και ώριμη, ώστε στις επόμενες δημοτικές εκλογές να διεκδικήσει με επιτυχία την ψήφο των συνδημοτών μας και μαζί μ’ αυτούς, να παλέψει για μια άλλη προοπτική για την πόλη μας
Η Λαϊκή Συσπείρωση, δηλαδή η σημερινή Δημοτική Αρχή, δε χάνει ευκαιρία να δηλώσει πως «μόνο στα πλαίσια ενός άλλου ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, με λαϊκή εξουσία και οικονομία» μπορούν να βρουν λύση τα προβλήματα. Στο μεταξύ η πόλη έχει μείνει στάσιμη, σε σύγκριση με τους άλλους δήμους, σε πολλούς τομείς.
Όσοι λοιπόν πιστεύουμε πως η αυτοδιοίκηση είναι ένα πεδίο διεκδίκησης και αγώνα για ένα καλύτερο σήμερα και ακόμα καλύτερο αύριο των παιδιών μας δε μπορούμε να μένουμε απαθείς, προσδοκώντας λύσεις στο μακρινό μέλλον. Οφείλουμε να κοιτάμε με θάρρος τις προκλήσεις του σήμερα και τις δυνατότητες που ανοίγονται. Δε μας αντιστοιχεί το σημερινό πλαίσιο της διαχειριστικής μεμψιμοιρίας.

Το μέλλον μας είναι στα χέρια μας και η πόλη πρέπει να ξεκολλήσει από το τέλμα.
Οραματιζόμαστε μια πόλη ανθρώπινη, με εύκολη καθημερινότητα, με έναν δήμο ανοιχτό, δημοκρατικό, με συμμετοχή των πολιτών και της νεολαίας, κοινωνικά αλληλέγγυο σε όσους πλήττονται από την κρίση.
Για εμάς η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να είναι ένας σύγχρονος θεσμός με δημοκρατική εξουσία που θα εκφράζει τους πολίτες και θα ζητείται η συμμετοχή τους στη λήψη των αποφάσεων ,ώστε να αποτελέσει βασικό στήριγμα του κοινωνικού κράτους και φορέα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Τα μνημόνια και οι Kαλλικρατικοί νόμοι οδήγησαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αδυναμία στοιχειώδους λειτουργίας. Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η απαγόρευση των προσλήψεων, η μεταφορά πλήθους αρμοδιοτήτων χωρίς την αντίστοιχη μεταφορά πόρων, οδήγησαν την Τ.Α. σε στραγγαλισμό.

Διεκδικούμε , μια Αυτοδιοίκηση, φορέα κοινωνικής πολιτικής, πρωταγωνιστή στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Ας συναντηθούμε όσοι συμφωνούμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να γράψει την δική της ιστορία στον εκδημοκρατισμό της κοινωνίας και ότι δεν θα είναι θεατής ή απλός διεκπεραιωτής των κρατικών αποφάσεων.
Ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές και πιθανές διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, μας ενώνει η κοινή αγωνία για μια πόλη σύγχρονη, με οικολογική ευαισθησία και συμμετοχική δημοκρατία .
Τα παιδιά μας απαιτούμε να ζουν, να σπουδάζουν, να αθλούνται και να ψυχαγωγούνται σε μια πόλη φιλική και λειτουργική, με λυμένα τα προβλήματα των κοινωνικών υποδομών.
Όλα αυτά δε μπορεί να τα προσδοκά κανένας από φθαρμένες παρατάξεις και αναξιόπιστα πρόσωπα.
Ζούμε σε μια πόλη με πλούσια πολιτιστική και δημοκρατική παράδοση ,με μια νεολαία που πρέπει να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στη λειτουργία και το σχεδιασμό για το αύριο”.

Πεδίο στο οποίο θα δοκιμαστεί η νέα Δημοτική Παράταξη ( στόχοι ) :

– Κατάργηση του Καλλικράτη και ο σχεδιασμός μιας νέας αρχιτεκτονικής για την τοπική αυτοδιοίκηση.
– Καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιο εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών.
– Απόκρουση κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
– Σχεδιασμός για την εφαρμογή του συμμετοχικού προϋπολογισμού.
– Αξιοκρατία και σεβασμός των δικαιωμάτων των εργαζομένων του Δήμου με πλήρη διαφάνεια στη λειτουργία του δήμου μας.
– Μια πόλη προσβάσιμη για τα άτομα με αναπηρία.
– Να μπει τέλος στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής και να αποτραπεί η λύση του Λατομείου Μουσαμά.
– Προώθηση ουσιαστικής ανακύκλωσης στα αστικά απόβλητα και υιοθέτηση δίκαιης κατανομής της επιβάρυνσης στη ταφή των υπολειμμάτων.
– Προώθηση και εγκατάσταση, μέσω προγραμμάτων, εναλλακτικών μορφών ενέργειας, που θα τροφοδοτούν όλα τα δημόσια κτήρια και το δημοτικό φωτισμό.
– Δημιουργία ενός πλατύτερου αντιμνημονιακού, αντιφασιστικού μετώπου.