Home Δυτική αθήνα ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΝΟΙΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΝΟΙΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΝΟΙΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ

0
0

Ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας απηύθυνε, η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ν. Γιαννακοπούλου,  με θέμα την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος  σε αποδεδειγμένα οικονομικά ασθενή νοικοκυριά της Αγίας Βαρβάρας

 

«Αναμένουμε έμπρακτες πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος σε αποδεδειγμένα οικονομικά ασθενή νοικοκυριά της Αγίας Βαρβάρας», τόνισε η κ. Γιαννακοπούλου στην επίκαιρη ερώτησή της για δεύτερη φορά (22/12 ήταν η πρώτη της ερώτηση) προς τον υπουργό Περιβάλλοντος.

 

Ξεκινώντας την ομιλία της, η βουλευτής τόνισε: «Κύριε υπουργέ, επανέρχομαι σε ένα πολύ σοβαρό και ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα, το οποίο έγκειται στην αρμοδιότητά σας και αφορά στην ανάγκη να βρεθεί  λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει εδώ και δύο μήνες στην Αγία Βαρβάρα με τη διακοπή ρεύματος που έγινε στις 9 Δεκεμβρίου 2020 από κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ, με συνοδεία ΜΑΤ, σε νοικοκυριά τα οποία αποδεδειγμένα αδυνατούν λόγω οικονομικής δυσπραγίας να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.»

 

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η βουλευτής, «Παρά τις τότε διαβεβαιώσεις του πρώην υφυπουργού κ. Οικονόμου για άμεση επίλυση του ζητήματος, αυτά τα νοικοκυριά αναγκάστηκαν να περάσουν χωρίς ρεύμα τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και τα μεγάλα κρύα που ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες.»

 

Παράλληλα, σημειώνει πως ενώ έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες, η κυβέρνησή δεν έχει κάνει τίποτα. «Αν αυτό δεν είναι εμπαιγμός, τότε πραγματικά τι είναι; Ο ίδιος ο πρωθυπουργός εκλέγεται σ’ αυτή την εκλογική Περιφέρεια για να δείξει, όπως είχε δηλώσει, έμπρακτα το ενδιαφέρον του. Που είναι, όμως, το ενδιαφέρον αυτό;», ανέφερε η κ. Γιαννακοπούλου.

 

Προς τούτο η βουλευτής ερωτά αν σκοπεύουν να εκδώσουν, κατεπειγόντως και άμεσα, ΚΥΑ που να λύνει το θέμα της επανασύνδεσης των παροχών ρεύματος οικονομικά αδύναμων νοικοκυριών, στη διάρκεια και της δεύτερης φάσης της πανδημίας, όπως έγινε και πέρυσι.

 

Ο υπουργός, στην τοποθέτησή του, ενημέρωσε ότι έχουν διατεθεί 30.297.000 ευρώ για την αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων. Επίσης, δεσμεύθηκε ότι το υπουργείο προετοιμάζει επέκταση του μέτρου αυτού της επανασύνδεσης για τους ευάλωτους καταναλωτές που έχει διακοπεί η σύνδεσή τους μετά από την 1η Μαΐου 2020 και τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση.

 

Επιπλέον, ανέλυσε ότι αυτά είναι μέτρα βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα και διαβεβαίωσε ότι θα έρθει σε επαφή αμέσως μετά τη συζήτηση για το τι έχει γίνει και αν πράγματι αυτοί οι άνθρωποι σήμερα έχουν ρεύμα και θα φροντίσουν, ώστε να επανασυνδεθούν γρήγορα, για να μπορούν να ζεσταίνουν το σπίτι τους.

 

Τέλος, η βουλευτής δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να ασκεί πίεση και να επαναφέρει το ζήτημα αυτό στις διαδικασίες της Βουλής, έως ότου προβεί η κυβέρνηση στα αναγκαία μέτρα για την επίλυσή του.