Home Δυτική αθήνα ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Γ.Ν. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Γ.Ν. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Γ.Ν. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

0
0

Ειδική πτέρυγα νοσηλείας ασθενών covid-19, με 52 κλίνες ανοίγει στο Γ.Ν. Δυτικής Αττικής “Αγία Βαρβάρα” σε συνεργασία με το Αττικό Νοσοκομείο και το Κρατικό Νίκαιας.  Την ενημέρωση αυτή είχε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, κατά την επίσκεψή της στο Νοσοκομείο.

 

 

Όπως η ίδια επισημαίνει πέραν της αντιμετώπισης των περιστατικών covid-19, οι ανάγκες του νοσοκομείου για την εξυπηρέτηση μεγάλης μερίδας πληθυσμού της Δυτικής Αθήνας, είναι μεγάλες και υπάρχουν βασικές ελλείψεις τόσο σε ιατρικό προσωπικό όσο και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό.

Συγκεκριμένα η κ Νάντια Γιαννακοπούλου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γ.Ν. “Αγία Βαρβάρα” στις 30 Σεπτεμβρίου. Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ενημερώθηκε τόσο από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου αλλά και από τη διοίκησή του για όλα όσα δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, την εξυπηρέτηση των ασθενών αλλά και για τη λήψη των μέτρων για να αντιμετωπιστούν τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην περιφέρεια Αττικής.

 

 

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΝΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σε ανάρτηση που έκανε στο FB αναφέρει: «Στα πλαίσια της συνάντησης μου με την αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Βαρβάρας κα Φωτεινή Βρύνα,  ενημερώθηκα για το άνοιγμα ειδικής πτέρυγας, η οποία θα νοσηλεύει αποκλειστικά ασθενείς Covid-19 με ήπια συμπτώματα. Αφού η αναπλ. Διοικήτρια με ξενάγησε στους νέους χώρους, που ανακαινίστηκαν και επανασυστήθηκαν με όλες τις προδιαγραφές, χάριν της έμπρακτης στήριξης από την ΥΠΕ, με ενημέρωσε πως πρόκειται να διατεθούν πενήντα δύο επιπλέον κλίνες και θα ενισχυθεί η νέα πτέρυγα με επιπλέον επικουρικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Τέλος πληροφορήθηκα πως η νέα αυτή πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Βαρβάρας για την αντιμετώπιση των περιστατικών Covid-19 θα είναι σε άμεση και αγαστή συνεργασία με το “Αττικόν” Νοσοκομείο και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Σε κάθε περίπτωση όμως, κατόπιν συζήτησης τόσο με το ιατρικό όσο και με το νοσηλευτικό προσωπικό, μου επισημάνθηκε πως οι ανάγκες του Νοσοκομείου δεν περιορίζονται μόνο στην αντιμετώπιση των περιστατικών Covid-19, αφού καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με βασικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού στα εξωτερικά ιατρεία, που καλούνται να αντιμετωπίσουν 180 με 200 επισκέψεις ημερησίως.

Πρέπει να υπάρξει επίσπευση των εργασιών, με επιπλέον ιατρικό προσωπικό σε όλους τους κλάδους που εξυπηρετεί το νοσοκομείο, και συγκεκριμένα με πρόσληψη επιπλέον γιατρών με ειδικότητα, ωτορινολαρυγγολόγου, γυναικολόγο, οφθαλμίατρο, ορθοπεδικό, παθολόγο, καρδιολόγο και παιδίατρο. Επιπρόσθετα είναι αναγκαίο να διασφαλιστούν οι συνθήκες ασφαλείας και υγειονομικής προστασίας εντός του νοσοκομείου μεταξύ νοσηλευτικού προσωπικού και ασθενών και μάλιστα πολύ συντομότερα από τα προβλεπόμενα μακροχρόνια χρονοδιαγράμματα.

Η εύρυθμη λειτουργία και η στήριξη του γενικού νοσοκομείου της Αγ. Βαρβάρας, που εξυπηρετεί τόσο μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της Δυτικής Αθήνας είναι επιβεβλημένη.

Από την πλευρά μου, δεσμεύθηκα ότι θα σταθώ δίπλα στις ανάγκες του νοσοκομείου, σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία, και πως θα αναδείξω όλα τα ζητήματα και σε επίπεδο Δήμων, αλλά και στη Βουλή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

«ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ “ΑΤΤΙΚΟΝ” ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ»

Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, κατάθεσε στον υπουργό Υγείας ερώτηση σχετικά με την έλλειψη επαρκούς αριθμού κλινών ΜΕΘ, στο «Αττικόν» Νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως: «Από τα 27 κρεβάτια εντατικής θεραπείας που διαθέτει το νοσοκομείο, τα έντεκα προβλέπονται για ασθενείς με κορωνοϊό και τα δεκαέξι για κοινή νοσηλεία. Επιπλέον, διατίθενται έξι κλίνες από τη γενική νοσηλεία στη μονάδα covid, αυξάνοντας τον αριθμό των κλινών σε δεκαεπτά.

Προς τούτο ερωτώ το Υπουργείο σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί, ώστε το Νοσοκομείο να μπορεί να είναι αποτελεσματικότερο στη λειτουργία του, τόσο κατά την πανδημία του Covid-19, όσο και στη γενική λειτουργία του και ποια χρονοδιαγράμματα έχουν τεθεί για την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού και τοποθέτησης περισσοτέρων κλινών ΜΕΘ στη μονάδα Covid, αλλά και γενικής ΜΕΘ».