Home Δυτική αθήνα ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ
ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

0
0

Τα κοινά μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος που δημιουργεί η επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής ήταν το αντικείμενο συζήτησης των επτά δημάρχων του Δυτικού Τομέα Αθηνών, σε συνάντηση που είχαν κατόπιν προσκλήσεων του κ. Ανδρεά Παχατουρίδη ως προέδρου του ΑΣΔΑ.

 

Όπως διαπιστώθηκε κατά κοινή ομολογία όλες οι παρεμβάσεις στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων έχουν ως επίκεντρο τη Δυτική Αθήνα. Η εγκατάσταση της Φυλής θα  εξακολουθήσει για πολλά ακόμη χρόνια να αποτελεί τον κύριο αποδέκτη των απορριμμάτων Αττικής, συντηρώντας και επεκτείνοντας τις υφιστάμενες δραστηριότητες (ΧΥΤΑ, ΕΜΑΚ, αποτεφρωτήρα υγειονομικών αποβλήτων), αλλά και προγραμματίζοντας την υλοποίηση νέων, όπως είναι  η μονάδα επεξεργασίας και καύσης. Οι δήμαρχοι δεσμεύθηκαν για άμεσες κινητοποιήσεις, μόλις οι συνθήκες, λόγω της πανδημίας, το επιτρέψουν.

Επιπλέον, συμφώνησαν ότι στο επόμενο διάστημα θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να απαιτήσουν ένα σαφές χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης της Χωματερής κι ένα πρόγραμμα αποκεντρωμένης διαχείρισης για όλη την Αττική.