Home Πετρούπολη ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ
ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ

0
0

ΓΕΝΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ – ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

 

 

Με μεγάλη ικανοποίηση δέχθηκαν οι πολίτες της Πετρούπολης την απόφαση του Εφετείου που δικαιώνει την έφεση του Δήμου Πετρούπολης και ακυρώνει την απόφαση του Πρωτοδικείου που ήταν υπέρ της Μονής Λαμίας.

Πολλοί κάνουν λόγο για απόφαση σταθμό και μάλιστα απονείμουν τα εύσημα τόσο στο Δήμαρχο Στέφανο Βλάχο, όσο και στη νομική υπηρεσία. Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και συμπολίτες μας που τονίζουν ότι όλες οι διοικήσεις έχουν προσπαθήσει και η απόφαση δικαιώνει όλους.

Αρκετοί όμως είναι και αυτοί που όπως λένε δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός μέχρι να δοθεί οριστική λύση με νομοθέτημα.

ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ: ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Με ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook o Δήμαρχος Στέφανος Βλάχος δηλώνει την ικανοποίησή του από την τελική έκβαση της υπόθεσης στο εφετείο.

«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, ανακοινώνουμε στους πολίτες της Πετρούπολης, ότι κερδίσαμε στο εφετείο την υπόθεση των διεκδικήσεων της Μονής Λαμίας που είχε χάσει ο Δήμος το 2018 . Αποκρούσαμε και αποφύγαμε τον κίνδυνο της οικοπεδοποίησης του περιαστικού μας Πρασίνου. Αποδείξαμε ότι ως διοίκηση γνωρίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της πόλης. Το είπαμε προεκλογικά ότι μόνο εμείς μπορούμε να αντιπαρατεθούμε στα μεγάλα συμφέροντα. Το κάναμε το 2004, το 2008, και τώρα το 2020. Τώρα, απερίσπαστοι, μπορούμε να προχωρήσουμε στη βελτίωση και στον εμπλουτισμό τού Δασικού μας πλούτου. Ευχαριστώ θερμά την Νομική μας Υπηρεσία και ειδικά τον Προϊστάμενο συνεργάτη, και φίλο, Γιώργο Παπάρα. Ευχαριστώ επίσης τους πολίτες που μας συμπαραστάθηκαν στον δύσκολο αυτό αγώνα. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!»

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑΣ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ

Σε ανάλογο ύφος και η ανάρτηση του Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάση Σκαλιστήρα που κάνει λόγο για νίκη που σώζει το βουνό.

«Συγχαρητήρια στη νομική υπηρεσία του Δήμου αλλά και στη δικαιοσύνη για τη θετική έκβαση του εφετείου, αναφορικά με το θέμα των διεκδικήσεων της Μονής Λαμίας. Είναι μια νίκη η οποία ουσιαστικά σώζει το βουνό μας το οποίο ανήκει σε όλους, είναι ο πνεύμονας της πόλης, το φυσικό φίλτρο της μόλυνσης που προκαλεί η χωματερή. Αυτό φάνηκε και στις ημέρες της υγειονομικής κρίσης κατά τις οποίες σχεδόν όλοι χάρηκαν το βουνό μας και εκτονώθηκαν με περιπάτους σε αυτό».

 

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΖΑΔΕΗΣ: ΤΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Λευτέρης Καζαδέης με σχόλιο του χαιρετίζει τη θετική έκβαση στην υπόθεση, αλλά δίνει μερίδιο στην επιτυχία και στη διοίκηση Σίμου.
«Το δικόγραφο της έφεσης κατατέθηκε από την προηγούμενη διοίκηση, η οποία λοιδορήθηκε ότι έχασε τις δίκες. Αυτό το δικόγραφο είναι η ουσία γιατί με αυτό αποφάσισε η έδρα μιας και δεν υπήρχε ακροαματική διαδικασία. Όλες οι διοικήσεις έχουν προσπαθήσει, αλλά δεν είναι ηθικό προεκλογικά να λοιδορείς και μετά να λες τα καταφέραμε.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΣ: ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΜΠΡΑΒΟ Γ. ΠΑΠΑΡΑ

Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΕ Νίκος Παπουτσάς με σχόλιο του αναφέρει: «Ήμουνα παρών στο Εφετείο και είδα τον αγώνα που έδωσε ο κ. Παπάρας προκειμένου να ενημερώσει προφορικά το δικαστήριο για την έφεση του Δήμου. Μπράβο Δήμαρχε, μπράβο Γιώργο Παπάρα».