Home Πετρούπολη ΝΤΡΟΠΗ: «ΕΞΩΣΗ» ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ!
ΝΤΡΟΠΗ: «ΕΞΩΣΗ» ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ!

ΝΤΡΟΠΗ: «ΕΞΩΣΗ» ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ!

0
0

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ(!) ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ(;) ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΛ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Ένα λουκέτο και διπλή αλυσίδα αντίκρισαν την Πέμπτη και την Παρασκευή το απόγευμα οι αθλητές των τμημάτων υποδομής των ομάδων μπάσκετ του Άρη Πετρούπολης και της Ολυμπιάδας Πετρούπολης, που συνοδευόμενοι από τους γονείς τους έφτασαν στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΠΑΛ για να κάνουν προπόνηση.

 

Αυτή η εικόνα ντροπής ήταν απόφαση της διευθύντριας του ΕΠΑΛ, άγνωστο για ποιον λόγο, και κατόπιν συνεννοήσεως με τη αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νίκο Κακαβά, όπως μας είπε η πρόεδρος του ΑΟ Άρης Πετρούπολης Ελισάβετ Φάσουρα.

Χωρίς να υπάρξει καμία ειδοποίηση πρωτύτερα όπως μας είπε και ο υπεύθυνος της ομάδας της Ολυμπιάδας Κώστας Κριμιτζάκης αντίκρισαν αλυσίδα και λουκέτο την Πέμπτη (12/12) οι προπονητές και οι μικροί αθλητές της Ολυμπιάδας. “Αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε τις προπονήσεις Πέμπτης και Παρασκευής για να μην ταλαιπωρήσουμε τα παιδιά”

Οι αρμόδιοι λοιπόν έκαναν «έξωση» σε περισσότερα από 80 παιδιά και των δύο συλλόγων της πόλης, που θα προπονούνταν Πέμπτη και Παρασκευή ηλικίας 5-10 χρονών, προκαλώντας βέβαια την οργή και την αγανάκτηση και των γονιών, που είδαν τα παιδιά τους να ταλαιπωρούνται στο κρύο και στη βροχή. Χωρίς καμία ειδοποίηση χωρίς κανέναν λόγο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από πλευράς δήμου υπήρξε η αιτιολόγηση ότι οι σύλλογοι δεν είχαν καταθέσει αίτηση για παραχώρηση του χώρου προς χρήση. Αυτό όμως το διέψευσαν η κ. Φάσουρα και ο κ. Κριμιτζάκης υποστηρίζοντας ότι έχουν καταθέσει την συγκεκριμένη αίτηση από τον περασμένο Απρίλιο.

Την ίδια ώρα που η είσοδος είχε αποκλειστεί για τους δύο συλλόγους, τα τμήματα μπάσκετ του Δήμου Πετρούπολης, έκαναν κανονικά προπόνηση εντός του γυμναστηρίου, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με την συγκεκριμένη εγκατάσταση. Μάλιστα ο γυμναστής του δήμου, απαγόρευσε την είσοδο στον αρχιπροπονητή του Άρη Πετρούπολης Ηλία Αρχιμανδρίτη, υποστηρίζοντας ότι αυτή είναι η εντολή που είχε από τη διευθύντρια του σχολείου, κάτι που προξένησε μεγαλύτερα ερωτηματικά με το τι ακριβώς συμβαίνει και από πότε ο υπάλληλος του δήμου παίρνει εντολές από έναν διευθυντή σχολείου.

Σημειωτέον, σύμφωνα πάλι με το ρεπορτάζ που κάναμε η χρήση όλων των αθλητικών χώρων – ανοικτών και κλειστών – μετά το πέρας των μαθημάτων περνά στην αρμοδιότητα των δήμων προς χρήση των αναγκών των συλλόγων και του δήμου και δεν είχε κανένα δικαίωμα η διευθύντρια να κλειδώσει το γυμναστήριο από μόνη της.

Προσωρινή λύση στο πρόβλημα πάντως δόθηκε από τον αντιδήμαρχο Φώτη Χριστόπουλο που το Σάββατο (14/12) το πρωί έσπασε την διπλή αλυσίδα και έδωσε το χώρο προς χρήση στα σωματεία της ομάδας.

Εξελίξεις στην υπόθεση και απαντήσεις στα ερωτήματα γιατί, πως και ποιος προχώρησε σε αυτήν την πρωτοφανή ενέργεια να επιχειρήσει να κάνει «έξωση» σε περισσότερα από 400 παιδιά που θα προπονούνταν τις τέσσερις ημέρες (Πέμπτη- Κυριακή), αναμένεται (και ελπίζουμε) να δοθούν από τη δημοτική αρχή από Δευτέρα!

(ΣΗΜ: Το παρασκήνιο της υπόθεσης είναι μεγάλο και θα το διαβάσετε σύντομα από άλλη στήλη)