Home Ίλιον Ν. Ζενέτος: Διαθέτουμε όραμα και δυναμική για την πόλη μας
Ν. Ζενέτος: Διαθέτουμε όραμα και δυναμική για την πόλη μας

Ν. Ζενέτος: Διαθέτουμε όραμα και δυναμική για την πόλη μας

0
0

Θετικό πρόσημο είχε το έργο και οι υπηρεσίες προς τους πολίτες  για το 2020, σύμφωνα με όσα υποστήριξε η δημοτική αρχή Ιλίου κατά το δημόσιο απολογισμό όπως αυτός παρουσιάστηκε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για αμετάβλητες δεσμεύσεις για νοικοκυρεμένη και χρηστή διοίκηση, με διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος στην εισήγησή του όσον αφορά τον δημόσιο απολογισμό του έργου για το 2020. Χαρακτήρισε το παραγόμενο έργο ως αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας χάρη στην οποία η Διοίκηση καταφέρνει και υλοποιεί τους στόχους της.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ιλίου αναφέρεται:

«Με σταθερά σημεία αναφοράς τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και τον ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, προχώρησε σε Δημόσιο Απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το 2020, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η διαδικασία λογοδοσίας αποτελεί υποχρέωση των Δήμων, απόδειξη πολιτικού ήθους, μέσο δημόσιας κριτικής, αλλά και μέτρο αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας.

Η παρουσίαση του έργου για το 2020, που σημαδεύτηκε από την απαρχή και την πλήρη εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης, αφορά όλες τις Διευθύνσεις του Δήμου και αποτελεί αποτύπωση δράσεων μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις. Κύριο χαρακτηριστικό του αποτέλεσε η αντιμετώπιση της πανδημίας για την οποία απαιτήθηκαν επιπλέον πόροι, καίριες πρωτοβουλίες, επιπρόσθετες ενέργειες και χάραξη νέων στρατηγικών δρόμων.

Παρά τη δύσκολη κατάσταση, την αβεβαιότητα και τα εμπόδια, και ο απολογισμός του 2020 κατέγραψε θετικό οικονομικό πρόσημο, με άμεση εξόφληση υποχρεώσεων, έργα, περισσότερες παροχές και ακόμα πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Στην εισήγησή του ο κ. Ζενέτος χαρακτήρισε αμετάβλητες τις δεσμεύσεις για νοικοκυρεμένη και χρηστή διοίκηση, με διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, χαρακτήρισε το παραγόμενο έργο ως αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους, το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους συνεργάτες του αλλά και όλους τους πολίτες, με τη συνεργασία των οποίων η Διοίκηση καταφέρνει και υλοποιεί τους στόχους της.

«Δεν υποστηρίζουμε ότι τα κάναμε όλα τέλεια ή δεν έχουμε κάνει λάθη. Όποιος δεν εργάζεται, δεν κάνει λάθη. Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα. Στον Απολογισμό μας όμως, διαφαίνεται η συνολική μας προσπάθεια, η δυναμική και το όραμα που διαθέτουμε για αυτήν την πόλη. Η συνέπεια λόγων και έργων, η οποία με τον τρόπο αυτό καθίσταται μετρήσιμη» τόνισε μεταξύ άλλων».

*Δείτε τον απολογισμό έτους 2020 Δήμου Ιλίου στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.ilion.gr/wp-content/uploads/2022/01/ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ__2020.pdf