Home Ίλιον Ν. ΖΕΝΕΤΟΣ: ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΑΜΕΑ       
Ν. ΖΕΝΕΤΟΣ: ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΑΜΕΑ       

Ν. ΖΕΝΕΤΟΣ: ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΑΜΕΑ       

0
0

Δικαίωμα στην κοινωνική ζωή με πλήρη ισότητα και αποδοχή των ΑΜΕΑ ήταν το μήνυμα Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

 

Ο κ. Ζενέτος μίλησε για ύψιστη προτεραιότητα του δήμου Ιλίου για προσβασιμότητα, για ίσες ευκαιρίες και σεβασμό των ατομών με αναπηρία μότο «να μην μείνει κανείς πίσω».

 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΕΝΕΤΟΥ

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, προκειμένου να διευρύνει την ενημέρωση, να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να προωθήσει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία σε κάθε επίπεδο. Στόχος να διασφαλιστούν τα μέσα εκείνα, που τους επιτρέπουν να συνεισφέρουν στην κοινωνική ζωή με πλήρη ισότητα και αποδοχή.

Ο Δήμος Ιλίου έχει αναδείξει σε ύψιστη προτεραιότητα την εξασφάλιση προσβασιμότητας, ίσων ευκαιριών και σεβασμού στα άτομα με αναπηρία, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία των απαιτούμενων συνθηκών και υποδομών, και κάνοντας πράξη τη δέσμευση «να μη μείνει κανείς πίσω».

Η στήριξη των ατόμων με αναπηρία είναι κριτήριο της στάθμης του ανθρωπισμού και του πολιτισμού μιας κοινωνίας. Είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας. Ας αποτελέσει η σημερινή ημέρα το εφαλτήριο για έναν καλύτερο κόσμο, δίκαιο και χωρίς αποκλεισμούς, έναν κόσμο όπου μπορεί να είμαστε διαφορετικοί αλλά είμαστε όλοι ίσοι.