Home Δυτική αθήνα Ολοκληρώνεται το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο σε Ίλιον και Περιστέρι.
Ολοκληρώνεται το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο σε Ίλιον και Περιστέρι.

Ολοκληρώνεται το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο σε Ίλιον και Περιστέρι.

0
0

 Την πρόοδο των εργασιών στο αντιπλημμυρικό έργο σε Ίλιον και Περιστέρι διαπίστωσε ο Αντιπεριφερειάρχης  Δυτικής Αθήνας Σπύρος Τζόκας.  Μαζί με κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου διαπίστωσε την ολοκλήρωση του 90% του έργου.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ που εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής. Αφορά στην κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ομβρίων, συνολικού μήκους 4,30 χλμ, σε επτά περιοχές των Δήμων Ιλίου και Περιστερίου. Στόχος του έργου είναι η αποχέτευση των ομβρίων υδάτων που έχουν δημιουργήσει στο παρελθόν πολύ σημαντικά προβλήματα στην περιοχή.

Σήμερα, έχει κατασκευαστεί το 90% του φυσικού αντικειμένου του έργου. Εκκρεμούν πλέον 2 σημειακές παρεμβάσεις, με κυριότερη αυτή που αφορά έργα μήκους 200μ επί της Λεωφόρου Θηβών. Λόγω ελλιπούς αποτύπωσης των δικτύων κοινής ωφελείας στην αρχική μελέτη, υπήρξαν καθυστερήσεις. Αυτές πλέον έχουν ξεπεραστεί και άμεσα θα υπάρξει εκκίνηση των εργασιών και των τελευταίων αυτών τμημάτων του έργου.

Κανένα πρόβλημα από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την ολοκλήρωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των έργων και των αποτελεσμάτων τους, που έγιναν απολύτως ορατά και κατά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις, αφού δεν παρατηρήθηκε σε κανένα σημείο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα ο κ. Τζόκας τόνισε ότι: «Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αθήνας είναι το σημαντικότερο ζήτημα που ως νέα Περιφερειακή Διοίκηση εργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος κορμός αυτού του φιλόδοξου σχεδίου ολοκληρώνεται και γίνεται ορατός σε όλους τους κατοίκους της περιοχής (Κηφισός, Εσχατιά, Λ. Κατσώνη, Λεωφόρος Αθηνών, Αγία Βαρβάρα κ.α) .
Η Δυτική Αθήνα βιώνει ήδη μια άλλη, πιο αναβαθμισμένη και ασφαλή πραγματικότητα».