Home Πετρούπολη Μετ’ εμποδίων η λειτουργία των σχολείων
Μετ’ εμποδίων η λειτουργία των σχολείων

Μετ’ εμποδίων η λειτουργία των σχολείων

0
0

Μόνο το 1ο Λύκειο Πετρούπολης δεν λειτούργησε με τους μαθητές να προχωρούν σε κατάληψη. Υπαρκτός ο φόβος για μεγάλη διασπορά τις επόμενες ημέρες. Αρκετά κενά μαθήματα λόγω ασθένειας καθηγητών. Άρρωστοι μαθητές, αλλά και σχολικές καθαρίστριες.


Υπό κατάληψη βρίσκεται το 1ο Λύκειο Πετρούπολης από την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη, ζητώντας να ληφθούν περισσότερα μέτρα ώστε να μην υπάρχει διασπορά του ιού μέσω των μαθητών από τα σχολεία στα σπίτια τους και σε ευπαθή μέλη των οικογενειών τους. Στο πλευρό των μαθητών στέκεται και ο σύλλογος γονέων που ζητά να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη και άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών.

Κατά τ’ άλλα κύλησε ομαλά η πρώτη ημέρα επανέναρξης των σχολείων όσον αφορά τη χρήση self test αλλά και τη διανομή τους σε μαθητές που δεν είχαν προμηθευτεί από τα φαρμακεία. Φυσικά δεν έλειψαν οι απουσίες μαθητών εκπαιδευτικών αλλά και σχολικών καθαριστριών, όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Κακαβάς.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Κακαβάς, μας είπε πως πιο σαφή συμπεράσματα για την πορεία της λειτουργίας των σχολείων θα βγουν μετά από τρείς ημέρες (Πέμπτη ή Παρασκευή) και ο φόβος για μεγάλη διασπορά στην σχολικές κοινότητες είναι μεγάλος. Όπως δήλωσε στον ΜΑΧΗΤΗ: «Το βάρος είναι μεγάλο για τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, που κάθε μέρα δεν ξέρουν τι θα συναντήσουν. Μιλάμε για απίστευτο φορτίο όταν έχεις να αντιμετωπίσεις σχολεία με 300 μαθητές. Ο δήμος βοηθάει όπου μπορεί, όπως και έγινε με την προμήθεια των self tests και την άμεση αντικατάσταση των σχολικών καθαριστριών που νοσούν. Μάλιστα εξασφαλίσαμε και self test για τις καθαρίστριες, κάτι άλλωστε που δικαιούνται». Όσον αφορά τα self test σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου το 8% των μαθητών δεν είχαν προμηθευτεί  από τα φαρμακεία και για αυτό στα σχολεία διανεμήθηκαν self tests σε ποσοστό 15% του δυναμικού των παιδιών, ώστε να υπάρχει επάρκεια, αν χρειαστούν έξτρα έλεγχοι.

Πάντως με αρκετά κενά στις διδακτικές ώρες λειτουργήσαν αρκετά σχολεία λόγω ασθένειας των εκπαιδευτικών και φυσικά μη δυνατότητας αναπλήρωσης τους από άλλους εκπαιδευτικούς.