Home Δυτική αθήνα Ο ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΕΥΤΟΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ
Ο ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΕΥΤΟΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ

Ο ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΕΥΤΟΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ

0
0

Το όγδοο βιβλίο του με τίτλο «Ο αλεξιπτωτιστής ήταν δικός μας»  έγραψε ο συγγραφέας Θοδωρής Δεύτος και κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

 

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που μιλά για τον έρωτα μιας Κρητικοπούλας με έναν Γερμανό αρχαιολόγο που γεννιέται το 1937 εξελίσσεται μέσα στη δίνη του β’ παγκοσμίου πολέμου, κατά τη Μάχη της Κρήτης, τον τρομερό χειμώνα του 1941-42 με τον λιμό της Αθήνας, τον βομβαρδισμό της Δρέσδης και την μεταπολεμική Ελλάδα  και φτάνει στο σήμερα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

 

Σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του συγγραφέα, «Πριν από κάθε τέτοιο βιβλίο προηγείται πολύ μεγάλη μελέτη της ιστορίας, για να φτιαχτεί ένα σωστό ιστορικό πλαίσιο και πάνω σε αυτό να πλέξει κανείς την μυθοπλασία του. Στην προκειμένη περίπτωση η μυθοπλασία έχει πάρα πολλά αληθινά στοιχεία. Έχω πάρει στοιχεία από δυο ιστορίες που έχω ακούσει για έρωτες μεταξύ Γερμανών με Κρητικοπούλες και υπάρχουν αρκετά στοιχεία μέσα σε αυτό το βιβλίο».

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Στον μυστηριακό αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού δύο νέα παιδιά, μια Κρητικοπούλα μαθήτρια κι ένας Γερμανός φοιτητής της αρχαιολογίας, ερωτεύονται.

Οι ζωές τους θα περάσουν μέσα από τον λαβύρινθο των γεγονότων και των συνεπειών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σε μια Ελλάδα που φλέγεται μέσα στις σελίδες της Ιστορίας.

Μπορεί να επιβιώσει ο έρωτας σε καιρό πολέμου;

Μπορούν να αναγεννηθούν η ζωή και η ελπίδα μέσα από τις στάχτες του θανάτου;

Αρκεί η αγάπη για να βρει ο άνθρωπος το μονοπάτι προς το φως;

Ένα ασπρόμαυρο πάζλ, με εικόνες από την γερμανική αεροπορική απόβαση στην Κρήτη, την αντίσταση στο ηρωικό νησί, τον λιμό της Αθήνας, τον βομβαρδισμό της Δρέσδης, τη μεταπολεμική Ελλάδα μέχρι και τη σύγχρονη οικονομική κρίση, θα μας ταξιδέψει όσο ενώνουμε τα κομμάτια του σε εποχές ζοφερές, από εκείνες που δεν θα θέλαμε να βιώσουμε ξανά…

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Θοδωρής Δεύτος γεννήθηκε στα Γιάννενα. Έχει δύο κόρες, την Μαριλίζα και την Ασπασία. Σπούδασε Μαθηματικά στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και υπηρέτησε την δημόσια εκπαίδευση επί 32 έτη.  Διετέλεσε πρόεδρος στην Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου (2001 – 2011 ). Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ιλίου (2006 – 2018) και υπηρέτησε ως πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού & Αθλητικού Οργανισμού για τέσσερα χρόνια. Επίσης το 2006 εκλέχτηκε στο Δ.Σ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

 

ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ…

Εμφανίστηκε στα γράμματα το 2004 με το λαογραφικό του έργο «Ο Ηπειρώτικος γάμος».

Ακολούθησαν έξι ιστορικά μυθιστορήματα.

«Μη ρωτάς γιατί», 2006

«Σμύρνη συγγνώμη», 2008

«Μήπως αγάπησα λάθος πατρίδα;» 2011

«Τραπεζούντα το διαμάντι της Ανατολής», 2015

«Είμαι Πολίτισσα τζάνουμ», 2016

«Το Πέρασμα Αντίκρυ», 2018