Home Σπορ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ U21 Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΞΕΝΟΣ [video]
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ U21 Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΞΕΝΟΣ [video]

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ U21 Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΞΕΝΟΣ [video]

0
0

 

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΞΕΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ

 

 

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Στέφανος Ξένος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U21 που φιλοξενείται στο Σαντιάγο της Χιλή στην κατηγορία U21. Οκτώ μήνες μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε στο Άαλμποργκ της Δανίας, ήρθε η στιγμή να κατάκτη και την κορυφή του κόσμου.

Ο Στέφανος Ξένος, στον τελικό της διοργάνωσης νίκησε 4-1 τον Σαουδάραβα Αλζουαμπί. O αντίπαλός του προηγήθηκε με 1-0, αλλά ο Έλληνας καρατέκα που ισοφάρισε άμεσα, κρατούσε το καλύτερο για το τέλος. Με Ippon στα 53 δευτερόλεπτα, βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλοπάτι στο βάθρο των νικητών. Ο Ξένος συνολικά σημείωσε πέντε νίκες για να βρεθεί στην κορυφή της κατηγορίας.

 

 

Για την κατάκτησή του αυτή δέχθηκε και τα συγχαρητήρια του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη μέσω του twitter:

«Κατακτητής του κόσμου ο Στέφανος Ξένος. Χρυσός και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε U21, στο Σαντιάγο στη Χιλή, έπειτα από την κορφή της Ευρώπης τον περασμένο Φεβρουάριο. Ασταμάτητος! Θερμά συγχαρητήρια»,

 

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΖΑ ΣΟΥΜΠΑΣΑΚΗ

Είναι από τις ελάχιστες φορές που απουσιάζω από ένα τέτοιο σπουδαίο γεγονός. Σοβαροί λόγοι υγείας δικού μου ανθρώπου αλλά και οικονομικοί με κράτησαν μακριά..

Δεν απόλαυσα την μεγαλύτερη στιγμή του παιδιού μου από κοντά αλλά τα συναισθήματα που με έκανε να νιώσω δεν τα μίκρυνε η απόσταση… Εδώ και ώρες προσπαθώ να προσγειωθώ αλλά ο έβδομος ουρανός είναι πολύ ψηλά και η προσγείωση μάλλον γι’ αυτό αργεί τόσο.

Θέλω απλά να εκφράσω τον θαυμασμό μου γι’ αυτόν τον μοναδικό αθλητή που έχω την τιμή να είναι παιδί μου και ανέβηκε εκεί ψηλά χάρη στην σκληρή δουλειά του, την υπομονή, την επιμονή του και την προσήλωση στους στόχους του. Έφτασε εδώ ασφαλώς χάρη στην βοήθεια όλης της οικογένειάς αλλά κυρίως του αδελφού του Διονύση Ξένου γιατί εκείνος τον προπονεί ουσιαστικά και συστηματικά.

Εμείς σαν προπονητές εκ των πραγμάτων δεν προλαβαίνουμε να ασχοληθούμε πεντάωρα και εξάωρα την ημέρα με 2 ή 3 μεμονωμένους αθλητές έστω κι αν αυτοί οι αθλητές είναι τα ίδια μας τα παιδιά.. Για τον Στέφανο όμως ο Διονύσης είναι ο συναθλητής, ο δάσκαλος. ο ψυχολόγος, ο άνθρωπος που του διδάσκει εκτός από τα τεχνικά θέματα την τακτική και τον τρόπο που πρέπει να διαχειρίζεται την κάθε στιγμή και τον κάθε παίκτη, εφόδια που αποκόμισε μέσα από τις πολύτιμες εμπειρίες του!

Μαζί φτάσατε εδώ, είστε το πιο πετυχημένο δίδυμο ever και θέλω μόνο να σας ευχαριστήσω και να σας πω πως με κάνετε να αισθάνομαι πάρα πολύ περήφανη και ευτυχισμένη.. Εύχομαι και ο Διονύσης να πάρει αυτό που του αξίζει σύντομα..

Συγχαρητήρια Στέφανε! Συγχαρητήρια Διονύση! Είστε μοναδικοί!