Home Δυτική αθήνα ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ 10ο ΓΕΛ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ!!!
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ 10ο ΓΕΛ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ!!!

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ 10ο ΓΕΛ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ!!!

0
0

Σε κατάληψη βρίσκεται το 10ο ΓΕΛ Περιστερίου αντιδρώντας σε ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων που καταγγέλλει «ανακρίσεις» μαθητών από την αστυνομία μετά από κλήση της διεύθυνσης

 

Έκρυθμη είναι η κατάσταση που επικρατεί στη σχολική κοινότητα του 7ου & 10ου ΓΕΛ Περιστερίου τις τελευταίες πέντε ημέρες με μαθητές να προχωρούν σε κατάληψη του σχολείου για να δείξουν την εναντίωση τους στην… Ένωση Γονέων.

 

Σε μία πρωτοφανή κρίση για τα μέχρι τώρα σχολικά δεδομένα όπου η κακή διαχείρισή της έχει προκαλέσει γαϊτανάκι αντιπαραθέσεων, αντεγκλήσεων και καταγγελιών. Φαίνεται πως η πεισματική εμμονή της κάθε πλευράς δημιουργεί προβλήματα που θα μπορούσαν να λυθούν με συνεννόηση και συνεργασία εκπαιδευτικών, μαθητών και συλλόγων Γονέων.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Την Παρασκευή 16 Απριλίου το σχολείο στο οποίο συστεγάζονται τα δύο λύκεια βρισκόταν σε κατάληψη. Κατόπιν συνεννόησης εκπαιδευτικών μαθητών και παρευρισκόμενων γονέων υπήρξε λύση της κατάληψης. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος κάποιοι από τους μαθητές, που ήταν υπέρ της κατάληψης, μαζί με άλλους εξωσχολικούς εισέβαλαν στο χώρο του σχολείου αναζητώντας κάποιους από τους «αντίπαλους» μαθητές. Κατόπιν παρέμβασης των εκπαιδευτικών οι «εισβολείς» βγήκαν εκτός του σχολείου, αλλά δεν απομακρύνθηκαν από το χώρο. Οι διευθύντριες των δύο λυκείων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν εκπαιδευτικοί,  προκειμένου να μην υπάρξει εμπλοκή μαθητών κατά το σχόλασμα ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σχολείο και κατόπιν συνεννόησης των δύο διευθύνσεων, των15μελων μαθητικών συμβουλίων και του εκπαιδευτικού συμβουλίου συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ώστε να συζητήσουν και να δοθούν συμβουλές και κατευθύνσεις προς εκτόνωση της κρίσης, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ίδιοι οι παρευρισκόμενοι μαθητές.

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Η Ένωση Γονέων πληροφορούμενη την παρουσία αστυνομικών στο σχολικό κτίριο, όπως ήταν φυσικό παρενέβη.

Δύο μέλη του ΔΣ επισκέφθηκαν το σχολείο και στην εικόνα της παρουσίας των αστυνομικών να «ανακρίνουν», όπως αναφέρει η ίδια η Ένωση σε ανακοίνωσή της, μια μεγάλη αριθμητικά ομάδα μαθητών, ζήτησαν το λόγο της παρουσίας τους από τους αστυνομικούς και αν υπάρχει η συναίνεση των γονέων και αν έχουν γίνει προσαγωγές. Οι αστυνομικοί απάντησαν ότι κλήθηκαν από τις διευθύνσεις των δύο λυκείων και πως γίνεται μία συζήτηση με τους μαθητές με τη σύμφωνη γνώμη των διευθυντριών και των μαθητών.

Η απάντηση των αστυνομικών δεν ικανοποίησε τους εκπροσώπους της Ένωσης Γονέων και προχώρησαν σε καταγγελία στον διευθυντή εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας ενώ εξέδωσαν και ανακοίνωση για το συμβάν.

 

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΕΝΩΣΗ

Μεταξύ των παραπάνω αναφερόμενων στην ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων προχώρησε και σε καταγγελία. Αναλυτικά αναφέρει ότι «ως Ένωση Γονέων καταγγέλλουμε:

-Την υποδιευθύντρια (με χρέη διευθύντριας) του 7ου κ΄ την διευθύντρια του 10ου Γ.Ε.Λ. Περιστερίου που με την πρόσκληση τους επέβαλαν κι επέτρεψαν  την παρουσία της αστυνομίας στο εσωτερικό του σχολείου.

-Τις διευθύντριες και όσα μέλη των συλλόγων διδασκόντων των παραπάνω σχολείων μεθόδευσαν και παγίδευσαν ανήλικους μαθητές σε μια «ανακριτική» διαδικασία μέσα στον χώρο του σχολείου τους με άκρως χειριστικές κι εξουσιαστικές πρακτικές και χωρίς την έγγραφη άδεια των γονέων τους.

-τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας που με την εντολή του (?) ή και την ανοχή του(?)  εφαρμόζονται οι κυβερνητικές  πρακτικές κατάργησης του ασύλου και  παρουσίας της αστυνομίας, μετά τα πανεπιστήμια, στα σχολεία.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς τις δημοτικές παράταξης τον κάθε δημοκράτη Περιστεριώτη να πάρει θέση.

 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Τα όσα καταγγέλθηκαν από την Ένωση Γονέων, όμως φαίνεται ότι δεν βρήκαν σύμφωνους τους μαθητές και μάλιστα δεν συμφώνησαν με την συνολική στάση των εκπροσώπων της Ένωσης απέναντι στους μαθητές παίρνοντας το μέρος των εξωσχολικών κάνοντας λόγο για ανοησίες της στιγμής.

Μάλιστα κατηγόρησαν την Ένωση Γονέων ότι ενώ είναι σε γνώση της τα επεισόδια που συμβαίνουν καθημερινά στο σχολικό συγκρότημα δεν έχει δείξει την ανάλογη προσοχή και ευαισθητοποίηση, ζητώντας παράλληλα τις παρεμβάσεις και τα Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και της δημοτικής αρχής, ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον ανάλογα συμβάντα.

 

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ 10ο ΛΥΚΕΙΟ

Οι μαθητές αντιδρώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Γονέων προχώρησαν σε κατάληψη την Τρίτη (20/4).

Οι μαθητές στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για παραπληροφόρηση της Ένωσης Γονέων, ενώ παίρνουν το μέρος της διεύθυνσης του σχολείου που κάλεσε την Αστυνομία για να προστατεύσει τη σχολική κοινότητα. Ζητούν τέλος από την Ένωση Γονέων να πάρει πίσω την καταγγελία για τη διεύθυνση του σχολείου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της κατάληψης των μαθητών αναφέρεται:

«Σήμερα Τρίτη 20 Απριλίου 2021 κατόπιν ψηφοφορίας, το 15μελεες συμβούλιου του 10ου ΓΕΛ Περιστερίου αποφάνθηκε την κατάληψη σχολικού κτιρίου. Ειδικότερα την Παρασκευή 16/4/2021 συνέβη ένα συμβάν στο χώρο του σχολείου το οποίο απαιτούσε την κλήση της αστυνομίας προκειμένου να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα των μαθητών και καθηγητών – για τη κλήση της αστυνομίας ήταν ενημερωμένο και σύμφωνο το 15μελες. Την ώρα της συζήτησης των 15μελών των δύο σχολείων με την αστυνομία – και ενώ τηρούνταν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα – δύο μέλη της Ένωσης Γονέων εισέβαλαν στο χώρο φωνάσκωντας στους παρευρισκόμενους και εξαπολύοντας απειλές προς τις διευθύντριες ων σχολείων. Εν συνεχεία η Ένωση Γονέων έκανε πράξη τις απειλές της αφού προέβη σε καταγγελία σε βάρος των δύο σχολείων , παραθέτοντας ψευδείς πληροφορίες, όπως έγινε γνωστό από το άρθρο που ανέβηκε σε τοπική ιστοσελίδα. Γι’ αυτό το λόγο το σχολείο θα τελέσει υπό κατάληψη ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην καταγγελία. Αίτημα μας είναι η άρση της καταγγελίας αφού γνωρίζουμε πως ό,τι πράχθηκε από τη διεύθυνση αποσκοπούσε στη διαφύλαξη των μαθητών. Τέλος επιλέγουμε την προστασία των παιδιών με τη βοήθεια της αστυνομίας παρά την περίθαλψη τους από το ασθενοφόρο και όχι το αντίθετο όπως ειπώθηκε από τα μέλη της Ένωσης Γονέων.