Home Πετρούπολη ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΒΛΑΧΟΥ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΔΑΚ, ΓΙΑ ΤΟ π.Ι.Κ.Α!
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΒΛΑΧΟΥ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΔΑΚ, ΓΙΑ ΤΟ π.Ι.Κ.Α!

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΒΛΑΧΟΥ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΔΑΚ, ΓΙΑ ΤΟ π.Ι.Κ.Α!

0
0

Με ανακοίνωσή της η ΔΑΚ “χρεώνει” πολιτικές ευθύνες στη δημοτική αρχή Πετρούπολης για αδράνεια στη διεκδίκηση μετατροπής του π.Ι.Κ.Α. σε Κέντρο Υγείας.

 

 

Για αδράνεια, ολιγωρία και έλλειψη πολιτικής βούλησης κατηγορεί η ΔΑΚ τη συνδιοίκηση Βλάχου – Σκαλιστήρα – Λάππα όσον αφορά την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας στην υγεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να διεκδικήσει  την μετατροπή του π. ΙΚΑ Πετρούπολης σε Κέντρο Υγείας και για τις πολιτικές ευθύνες της διοίκησης του Δήμου, γιατί επί έξι μήνες αδυνατεί να συντονίσει έναν κοινό διεκδικητικό αγώνα.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΚ έχει ως εξής:

«Η χώρα μας μετά από έναν πολύμηνο αποκλεισμό, επανέρχεται σε μία νέα καθημερινότητα.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα παραμένουν δυστυχώς δυσμενή. Προφανώς και είναι αναγκαία η επανεκκίνηση, αλλά η πανδημία «είναι εδώ». Απαιτείται εγρήγορση, υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αλληλεγγύη. Τα διδάγματα πολλά. Κυριότερο ίσως, είναι η ανάγκη για ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας και του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.). Επίσης, αναγκαία είναι τα μαζικά και δωρεάν τεστ, η ιχνηλάτηση και η τήρηση των υγειονομικών κανόνων στους εργασιακούς χώρους, στα Μ.Μ.Μ, στα σχολεία και σε κάθε δραστηριότητα.

 

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

Ως παράταξη, σε επανειλημμένες αναρτήσεις μας, χαρακτηρίσαμε, ως κορυφαία την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, μετά από εισήγηση της αντιπολίτευσης (πλειοψηφία), να διεκδικήσουμε τη μετατροπή του π. Ι.Κ.Α. της πόλης μας σε Κέντρο Υγείας.

Πέρασαν έξι μήνες δυστυχώς και η συνδιοίκηση των κ.κ. Βλάχου, Σκαλιστήρα Λάππα, επέδειξε πρωτοφανή αδράνεια, ολιγωρία και έλλειψη πολιτικής βούλησης μέχρι σήμερα.

Είναι προφανές, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν νομοθετεί. Όμως η απόφαση ήταν καθολική και ομόφωνη να διεκδικήσουμε με την επιτροπή που συγκροτήθηκε τα αιτήματά μας, υλοποιώντας την απόφαση αυτή.

 

ΑΙΤΗΜΑΤΑ-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

1.Μετατροπή του π. Ι.Κ.Α. της πόλης μας σε Κέντρο Υγείας –(αναφοράς) με 24ωρη λειτουργία.

  1. Προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.

3.Μονιμοποίηση των γιατρών του ΠΕΔΥ που εργάζονται με δίχρονες συμβάσεις.

  1. Στήριξη του πολύχρονου δικαστικού αγώνα των γιατρών του π. Ι.Κ.Α. να παραμείνουν στην εργασία τους.

5.Αξιοποίηση όλων των υποδομών του σύγχρονου και ιδιόκτητου κτιρίου που διαθέτει η πόλη μας.

Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας, ότι οι πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης που είναι και πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποκλειστήκαμε από τις συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς.

Δεδομένου ότι οι γιατροί του ΠΕΔΥ, που υπηρετούν έως σήμερα στο π. Ι.Κ.Α της Πετρούπολης, έχουν αποσπαστεί στα εμβολιαστικά κέντρα και ότι την Παρασκευή 21.05.2021 γίνεται μία ακόμη δίκη, ενάντια στην παραμονή των ιατρών του π. Ι.Κ.Α. στην πόλη μας, αλλά και στο π. Ι.Κ.Α. Αγίων Αναργύρων, εύκολα γίνεται αντιληπτό, ότι είναι σφόδρα υπαρκτός ο κίνδυνος να κλείσει το ΙΚΑ της πόλης μας.

Είναι προφανές, ότι υπάρχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες της διοίκησης του Δήμου, γιατί επί σειρά μηνών αδυνατεί να συντονίσει έναν κοινό διεκδικητικό αγώνα με σκοπό να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να υποθέσουμε ότι η συνδιοίκηση διαφωνεί με την απόφαση, δεδομένου ότι εξαιρετικά πρόσφατα για μία ακόμα φορά, προτείνει τα ΚΕΠ υγείας;

Τα ΚΕΠ υγείας είναι παράλληλη δομή που λειτουργεί σε Δήμους με το ίδιο όμως αντικείμενο εργασίας (πρόληψη, εξέταση κ.τ.λ.) που όμως αποτελεί αποκλειστικά το καθήκον της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που είναι ενταγμένη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Καλό θα είναι από μέρους της συνδιοίκησης του Δήμου μας να απαντήσουν στο εξής απλό ερώτημα:

Επιθυμούν να αγωνιστούν για την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και τη μετατροπή του π. Ι.Κ.Α. της πόλης μας σε Κέντρο Υγείας ναι ή όχι;

Δυστυχώς, υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και στις δύο περιπτώσεις, τις οποίες οφείλουν να αναλάβουν. Αντίστοιχες ευθύνες αναλογούν και στις πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης που εισηγήθηκαμε το θέμα.

Ως παράταξη, Δημοτική Ανανεωτική Κίνηση (Δ.Α.Κ.) αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν.

Καλούμε τη συνδιοίκηση του Δήμου μας (κ.κ. Βλάχος, Σκαλιστήρας, Λάππας) να σεβαστεί την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας. Να σεβαστεί επίσης, την ανάγκη των συμπολιτών και της Πετρούπολης με 80.000 και πλέον κατοίκους, ως τερματικό προάστιο, να έχει Κέντρο Υγείας με 24ωρη λειτουργία και όλες τις ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού και βέβαια διοικητικές υπηρεσίες, για τις οποίες η συνδιοίκηση εξέφρασε άλλη άποψη, όπως συνάγεται σε σχετικό βίντεο από συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Ως παράταξη, καλούμε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της πόλης μας και ιδιαίτερα τις παρατάξεις εκείνες που δεν μετέχουν στη διοίκηση του Δήμου και οι οποίες εισηγηθήκαμε το θέμα, να παλέψουμε από κοινού προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας στην πόλη μας(πρόληψη-θεραπεία-αποκατάσταση, μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό).

Καλούμε επίσης όλους, στην προσπάθεια ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ. με τις απαιτούμενες υποδομές και νέες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως άλλωστε έχει ήδη αναγγελθεί από την πολιτεία.

Με τιμή,

Δημήτρης Ταλιούρας, καρδιολόγος, δημ. σύμβουλος, επικεφαλής Δ.Α.Κ.

Ουρανία Καραχάλιου, δημοτική σύμβουλος Δ.Α.Κ.

Γεωργία Γεωργακά, δημοτική σύμβουλος Δ.Α.Κ.

Νίκος Ταλιούρας, δημοτικός σύμβουλος Δ.Α.Κ.»