Home Πετρούπολη ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

0
0

Σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πετρούπολης για το την παρουσίαση του αντιπυρικού σχεδιασμού και προγραμματισμού ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

 

 

Τα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πετρούπολη κάθε αντιπυρική περίοδο, με επίκεντρο τις πευκόφυτες αλσικές εκτάσεις της πόλης και το περιαστικό πράσινο του Ποικίλου όρους, επικεντρώθηκε η σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας του δήμου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου με μειωμένο αριθμό μελών, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, έγινε και η παρουσίαση του προγραμματισμού για την αντιπυρική περίοδο.

Ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για την πολιτική προστασία Φώτης Χριστόπουλος ανέπτυξε τα θέματα που αφορούν κινδύνους εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών, παρουσίασε το φετινό προγραμματισμό του Δήμου για εποχιακή πυροφύλαξη και ζήτησε τις απόψεις και τη συμβολή των εκπροσωπούμενων Φορέων, προκειμένου να υπάρξει ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τους.

Στην σύσκεψη τέθηκαν τα εξής πρακτικά ζητήματα πυροπροστασίας:

  • Επανατέθηκε ζήτημα παρεμπόδισης της ελεύθερης εισόδου οχημάτων προς το βουνό και διερευνήθηκε από τις συναρμόδιες υπηρεσίες η πρακτική διαδικασία κλεισίματος του μεγάλου αριθμού ελεύθερων προσβάσεων οχημάτων προς το βουνό, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος έκθεσης των πολιτών σε περίπτωση πυρκαγιάς αλλά και η πιθανότητες εκδήλωσης της. Τέθηκε το ζήτημα των συχνών εστιών και η εισαγωγή πυρκαγιών από το δυτικό τμήμα του Ποικίλου
  • Ο 10ος Π.Σ.Α. παρουσίασε το επιχειρησιακό του πρόγραμμα για φέτος
  • Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής ανέπτυξε τη δυνατότητα βοήθειας μέσω υδροφόρων που θα συνάψει συμφωνίες και της αποστολής σχετικών προειδοποιητικών sms επικινδυνότητας
  • Ρυθμίστηκαν θέματα επιδιόρθωσης του δασικού οδικού δικτύου με την συμβολή του δήμου και του ΑΣΔΑ
  • Τέθηκαν θέματα ορεινού δικτύου δεξαμενών πυρόσβεσης που εγκατέστησε η Πολιτική Προστασία Πετρούπολης (7 δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 80 τόνων) και δεξαμενών ελικοπτέρων που θα τοποθετήσει ο ΑΣΔΑ σε συνεργασία με την Π.Υ.
  • Ρυθμίστηκαν θέματα προσλήψεων εποχιακού προσωπικού πυρασφάλειας από τον δήμο και τον ΑΣΔΑ, για φυλάξεις, περιπολίες και αποψίλωσης ξηρών χόρτων και καθαρισμού του βουνού.
  • Συζητήθηκε το θέμα που αφορά στους μελισσοκόμους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι ακόλουθοι υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου και φορείς: ο αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες Πολιτικής Προστασίας Φ. Χριστόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες Πολιτικής Προστασίας Ν. Μαλαθρίτης, ο διευθυντής Καθαριότητας – Περιβάλλοντος – Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας Β. Μανωλάκος, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Αν. Χαχλάκης, ο διοικητής του 10ου ΠΣΑ, αντιπύραρχος Π. Μπούγιας, ο διοικητής του ΑΤ Πετρούπολης, αστ/κός υποδ/ντής Φ. Φραγκάκης, ο προϊστάμενος Πολ. Προστασίας του ΑΣΔΑ Π. Γεωργόπουλος, ο επικεφαλής της εθελοντικής οργάνωσης Πολιτικής Προστασίας ΕΕΕΔΕΑ, Γ. Κασφίκης και ο εθελοντής πυροσβέστης Στ. Κολίσογλου.