Home Πετρούπολη ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΙΚΙΛΟΥ ΟΡΟΥΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΙΚΙΛΟΥ ΟΡΟΥΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΙΚΙΛΟΥ ΟΡΟΥΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

0
0

Τον πρωταρχικό ρόλο στο σχεδιασμό για τη φύλαξη του Ποικίλου Όρους θέλει να έχει ο Δήμος Πετρούπολης

Τον σχεδιασμό για τη φύλαξη του Ποικίλου Όρους και τον συντονισμό δράσης σε περίπτωση πυρκαγιάς θέλει να αναλάβει ο Δήμος Πετρούπολης, σύμφωνα με τα όσα είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Στέφανος Βλάχος.



Η φωτιά στο Ποικίλο Όρος και το θέμα προστασίας και ασφάλειας του βουνού απασχόλησε για μία ακόμη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο με τον Δήμαρχο Στέφανο Βλάχο να δηλώνει ότι ο δήμος είναι αποφασισμένος να θέσει επί τάπητος τις ευθύνες του ΑΣΔΑ και της Περιφέρειας. Επισήμανε πως είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν ζώνες πυροπροστασίας να τοποθετηθούν δεξαμενές νερού και υδροσωλήνες ώστε να ποτίζονται τα δέντρα. Τέλος δήλωσε πως τον συντονισμό για την προστασία και τη φύλαξη του Ποικίλου θα πρέπει να τον έχει ο Δήμος Πετρούπολης.

Ο αντιδήμαρχος Φώτης Χριστόπουλος, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία τόνισε πως θα υπάρχει μία συνολική πρόταση από το Δήμο Περούπολης ώστε να μην υπάρξουν και το ερχόμενο καλοκαίρι τα προβλήματα που υπήρξαν φέτος με το Δήμο να μην μπορεί να απαγορεύσει την πρόσβαση στο βουνό παρά μόνο όταν υπήρχε επικινδυνότητα για πυρκαγιά σε επίπεδο 4 και 5, ενώ κλήθηκε να φυλάει όλο το βράδυ το Ποικίλο Όρος μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, γιατί οι περιπολίες του ΑΣΔΑ τελείωναν στις 7 το απόγευμα.

Τέλος επικεντρώθηκε στην αδυναμία φύλαξης του Ποικίλου από την πίσω πλευρά την ευθύνη της οποίας δεν έχει ο Δήμος Πετρούπολης.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σκαλιστήρας από την πλευρά του είπε ότι το βασικότερο πρόβλημα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι η ασυνεννοησία μεταξύ των υπηρεσιών και πάνω σε αυτό δουλεύει η αρμόδια αντιδημαρχία και η διοίκηση ώστε το επόμενο καλοκαίρι να υπάρχει σωστή οργάνωση με καταμερισμό αρμοδιοτήτων και ευθυνών. Τέλος συμφώνησε με τον κ. Χριστόπουλο πως η σημαντικότερη αδυναμία φύλαξης επικεντρώνεται  στο πίσω μέρος του βουνού κάτι που αποδείχθηκε το καλοκαίρι με τον όμορο δήμο στα όρια του οποίου ξεκίνησε η φωτιά, να μην κάνει άμεση επέμβαση ώστε η φωτιά να σβηστεί στην αρχή.

Ο επικεφαλής της Νέας Αρχής, Μάνος Συλλιγνάκης στη δική του τοποθέτηση είπε ότι ως παράταξη θα καταθέσει αίτηση στον ΑΣΔΑ ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο Ποικίλο, ανάλογες με αυτές που έκαναν οι Αναπτυξιακοί Σύνδεσμοι σε Πεντέλη και Υμηττό με την ανανέωση των δεξαμενών και την τοποθέτηση πυροφυλακείων κ.α.