Home Δυτική αθήνα ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ!

0
0

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και δημόσια διαβούλευση για την τύχη των 220 στρεμμάτων της Ακτής Σκαραμαγκά ζητούν οι «Πολίτες σε Δράση»

 

Με επιστολή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι των Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου επιδιώκουν “να ανοίξει” το θέμα της διεκδίκησης και αξιοποίησης 220 στρεμμάτων της Ακτής Σκαραμαγκά.

 

Για το λόγο αυτό κατέθεσαν πρόταση στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να οργανώσει θεσμική συζήτηση, αλλά και ευρύτερη δημόσια διαβούλευση.

Η επιστολή τους στο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Η πόλη μας έχει θαλάσσιο μέτωπο όχι για να το επικαλείται μόνο σε δημοσιεύσεις για εντυπωσιασμούς αλλά για να το αξιοποιήσει με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο στην πράξη, με βάση ολοκληρωμένο και βιώσιμο σχεδιασμό και τρόπο, αξιοποιώντας κάθε δημιουργική συνεργασία και συνέργεια σε όλα τα επίπεδα.

Η ανακοίνωση από την κυβέρνηση και η δρομολόγηση του κλεισίματος της δομής φιλοξενίας προσφύγων στον Σκαραμαγκά αποτελεί την αφορμή για επανέναρξη άμεσα συστηματικών ευρύτερων κοινωνικών διαβουλεύσεων αλλά και θεσμικών συζητήσεων.

Το ζητούμενο είναι σε κάθε περίπτωση να τεθούν σε δημόσια συζήτηση όλες οι σχετικές προτάσεις, να αξιολογηθούν, να βελτιωθούν και να γίνουν οι αναγκαίες συνθέσεις που εξυπηρετούν την βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της πόλης μας όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Επειδή οι Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου προτάσσουν διαχρονικά στον Προγραμματικό τους λόγο την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου με διεκδίκηση του χώρου (120+100 στρεμμάτων, της προβλήτας 4 πρώην τμήμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που είχαν τοποθετηθεί τα κοντέινερ και οι εγκαταστάσεις της φιλοξενίας προσφύγων), έχουν παρουσιάσει ενδεικτικά δημόσια κατ’ επανάληψη έναν πυλώνα σημαντικής παρέμβασης με τίτλο «Μονοπάτια Πολιτισμού», ο οποίος εντάσσεται  σε ένα εμβληματικό έργο για την Δυτική Αθήνα, που έχει αποτυπωθεί προγραμματικά με την δημιουργία του «Δρόμου Πολιτισμού στα Δυτικά »,που συνδέει όλα τα μνημεία πολιτισμού αλλά και φέρνει σε επαφή τον/την επισκέπτη/τρια με το σημερινό πολιτιστικό και κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι.

Παράλληλα θα αποτελεί τον πράσινο πολιτιστικό διάδρομο του Λεκανοπεδίου, που φθάνει  στην Ακτή Σκαραμαγκά.

Ενδεικτικά δε, παραθέτουμε  τμήμα σχετικής αναφοράς από το Πρόγραμμά μας με δράσεις μικρής κλίμακας που συντελούν στην ποιοτική αναβάθμιση της Ακτής Σκαραμαγκά έτσι ώστε να καταστεί ελκυστική σε επισκέπτες από οποιαδήποτε περιοχή, όπως :΅

Απομάκρυνση των βυθισμένων σκαφών και καθαρισμός του βυθού της μικρής ακτής (λιμανάκι).

Αποκατάσταση του παραθαλάσσιου μετώπου στην Ακτή Σκαραμαγκά, με ήπιες λειτουργικές κατασκευές για την φιλοξενία κατοίκων της πόλης μας και της Δυτικής Αθήνας.

Μικρές λειτουργικές υποδομές για ανάπτυξη δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας & άθλησης και

άλλα σχετικά θέματα τα οποία μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και είναι πρόσφορα για άμεση υλοποίηση με τον πιο οικονομικό τρόπο.

Επιπλέον θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πριν λίγους μήνες (Δεκ. 2020 και Φεβ. 2021) δεν υπήρξε πραγματικό ενδιαφέρον σε δύο διαγωνισμούς από ΕΝΑΕ & ΕΤΑΔ. Οι δε κάθε λογής επενδυτές του παρελθόντος έχουν αφήσει πίσω τους μόνο οφειλές προς εργαζόμενους και την απαξία του άλλοτε κραταιού χώρου των ναυπηγείων.

Με βάση τα παραπάνω ενδεικτικά αναφερόμενα εκτιμούμε ότι, καθίσταται αναγκαία η οργάνωση θεματικής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης μας, η οποία θα αποτελέσει την αφετηρία ενός συνολικού και ολοκληρωμένου σχεδιασμού προς όφελος των συμπολιτών και συμπολιτισσών μας αλλά και όλων των κατοίκων στα Δυτικά της Αθήνας καθώς και αυτών στα Δυτικά της Αττικής.

Παρακαλούμε για την κοινοποίηση της πρότασης στις Δημοτικές Παρατάξεις της Πόλης μας καθώς και στην ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους σας για την οργάνωση θεσμικής συζήτησης στο Δ.Σ. καθώς και ευρύτερης σχετικής διαβούλευσης στην πόλη μας.

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πολιτών σε Δράση

Βίτσα Άλκηστης

Γερολυμάτος Αλέξανδρος

Αλεξάκης Δημήτρης