Home Πετρούπολη Προσλήψεις εκπαιδευτικών για τα ημερήσια σχολεία και βοηθητικού προσωπικού ζητά η Ένωση Γονέων Πετρούπολης
Προσλήψεις εκπαιδευτικών για τα ημερήσια σχολεία και βοηθητικού προσωπικού ζητά η Ένωση Γονέων Πετρούπολης

Προσλήψεις εκπαιδευτικών για τα ημερήσια σχολεία και βοηθητικού προσωπικού ζητά η Ένωση Γονέων Πετρούπολης

0
0

Προσλήψεις εκπαιδευτικών για τα ολοήμερα σχολεία, αλλά και βοηθητικού προσωπικού ζήτα με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Πετρούπολης

 

Την επαναφορά της οργανικής θέσης του δασκάλου Ολοήμερου και την άμεση πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού ζητά η Ένωση Γονέων Πετρούπολης μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ για τη λειτουργία των ημερήσιων σχολείων, όπου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πετρούπολης εντάσσονται στη λίστα.

Με αφορμή τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων της Πετρούπολης ως ημερήσια η Ένωση Γονέων Πετρούπολης θέτει και μία σειρά αιτημάτων όπως την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων, την πρόσληψη βοηθητικού προσωπικού όπως τραπεζοκόμοι και καθαριστές, τη βελτίωση και εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων σχολικών υποδομών και την αύξηση της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης.

 

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει αναλυτικά:

«Δημοσιεύθηκε στις αρχές του Αυγούστου το ΦΕΚ που καθορίζει τα σχολεία που θα έχουν διευρυμένο σχολικό ωράριο από την επόμενη σχολική χρονιά. Στην λίστα των σχολείων αυτών περιέχονται όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πετρούπολης. Μετά τη δημοσίευση αυτή περιμένουμε να δούμε τα ΦΕΚ που θα αφορούν:

 

  1. Την επαναφορά της οργανικής θέσης του δασκάλου Ολοήμερου και την άμεση πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού έτσι ώστε να είναι εφικτή η μελέτη μέσα στο σχολείο με μια αναλογία 1 δάσκαλος ανά 15 μαθητές.

 

  1. Την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων, δεν νοείται εν έτει 2022 μαθητές τεσσάρων και πέντε ετών να περνούν 10 ώρες καθημερινά μέσα σε κοντέινερ.

 

  1. Την πρόσληψη όλου του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού (τραπεζοκόμοι, καθαριστές) που θα βοηθήσουν την υλοποίηση αυτής της διεύρυνσης, σχολικά γεύματα σε όλα τα παιδιά.

 

  1. Την μελέτη και υλοποίηση προγράμματος βελτίωσης των υποδομών των σχολικών μονάδων ώστε να δημιουργηθούν σύγχρονοι χώροι που θα χρειαστούν για τις διάφορες δραστηριότητες(χώροι εστίασης και ξεκούρασης).

 

  1. Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης με την οποία θα χρηματοδοτηθούν όλες οι παραπάνω ενέργειες.

 

Εμείς ως γονείς του Δήμου Πετρούπολης βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα σχολεία της πόλης μας (νηπιαγωγεία σε κοντέινερ, αίθουσες που δεν πληρούν κανέναν όρο για να είναι αίθουσες και δημιουργήθηκαν χωρίς άδεια, κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό, προσωπικό καθαριότητας που μετά βίας θα καλύπτει το μισό σχολικό ωράριο, δεν υπάρχει –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων-σε κανένα σχολείο ειδικοί χώροι εστίασης και ξεκούρασης κ.α.) θεωρούμε ότι αν δεν υπάρξουν οι προϋποθέσεις που θέσαμε παραπάνω η διεύρυνση αυτή θα μετατρέψει τα σχολεία σε παιδοφυλαχτήρια, σε κανονικά parking παιδιών.

 

Ενώ το πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου θα μπορούσε να δώσει λύσεις ουσιαστικές σε παιδιά οικογενειών που οι γονείς εργάζονται, με μόνιμο δάσκαλο που θα έχει σταθερή παρουσία και θα βοηθάει τα παιδιά, με χώρους που τα παιδιά θα μπορούν να σιτίζονται και να ξεκουράζονται, χρησιμοποιείται μόνο και μόνο για να δώσει το άλλοθι στην παραπέρα ελαστικοποίηση των ωραρίων εργασίας των γονέων και κηδεμόνων τους.

 

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Παρέμβαση έκανε η Ένωση Γονέων στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πετρούπολης στις 25/7/2022 για το ζήτημα της καθαριότητας στα σχολεία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας για τα σχολεία μέσω του υπουργείου Εσωτερικών, η Ένωση Γονέων ζήτησε και έκανε παρέμβαση ζητώντας μόνιμο προσωπικό καθαριότητας να είναι παρόν καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου. Προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, προσωπικό που θα του παρέχονται όλα τα απαραίτητα υλικά για την άσκηση των καθηκόντων του.

 

Η Ένωση Γονέων κατά την παρέμβασή της ανέφερε επίσης ότι οι ώρες που επιδοτεί το Υπουργείο (186) οι οποίες μεταφράζονται από την Διοίκηση του Δήμου με 24 άτομα πλήρους απασχόλησης και 10 άτομα τρίωρης απασχόλησης, είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες των σχολείων. Ανάγκες που αυξάνονται λόγω των συνθηκών Covid19 αλλά και των νέων εξαγγελιών για αύξηση του σχολικού ωραρίου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Ένωση σημείωσε ακόμη ότι έχει συναντηθεί με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων με σκοπό, τη διεκδίκηση πρόσληψης όλου του απαραίτητου προσωπικού, την από κοινού διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών καθαριότητας στα σχολεία, την από κοινού διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και τέλος την από κοινού αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν κατά την σχολική χρονιά.

 

Η απάντηση της διοίκησης του Δήμου ήταν ότι οι προσλήψεις για το προσωπικό καθαριότητας είναι μια δυναμική διαδικασία και στο τέλος της θα υπάρχει προσωπικό που οι ώρες εργασίας του θα κυμαίνονται περί των 300 ωρών ημερησίως. Δηλαδή προσωπικό που θα αντιστοιχεί σε 46 άτομα πλήρους απασχόλησης. Η κατάσταση του προσωπικού που αφορά την σχολική καθαριότητα αυτή τη στιγμή είναι: 2 δημοτικοί υπάλληλοι μόνιμοι και 6 υπάλληλοι πλήρους ωραρίου μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ (55+).

 

Το ΔΣ της Ένωσης σε συνεργασία με το ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων του Δήμου μας έχει ήδη προγραμματίσει κοινή συνάντηση με το προσωπικό καθαριότητας στις αρχές του σχολικού έτους με στόχο την κοινή δράση για τα ζητήματα που θα προκύψουν. Τέλος η Ένωση Γονέων καλεί την διοίκηση του Δήμου να μην περιοριστεί στις θέσεις εργασίας που επιδοτεί το υπουργείο –που είναι πολύ πίσω από τις απαιτήσεις- και να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις προσωπικού ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.