Home Σπορ Πρόκριση για Φοίνικα, οδυνηρός αποκλεισμός για Ελπίδα.
Πρόκριση για Φοίνικα, οδυνηρός αποκλεισμός για Ελπίδα.

Πρόκριση για Φοίνικα, οδυνηρός αποκλεισμός για Ελπίδα.

0
0

Μόνο ο Φοίνικας Περιστερίου κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΑ από τις έξι ομάδες της Δυτικής Αθήνας που αγωνίστηκαν το Σάββατο (8/9).

ΑΙΜΟΣ: Αποκλεισμός 0-3 από Λαύρα

 

Η εμπειρία έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εύκολη νίκη – πρόκριση της Λαύρας με 3-0 επί του Αίμου εκτός έδρας.

Παπαδημητρόπουλος και Κουπουρίδης έκαναν άνω κάτω την άμυνα του Αίμου και σημείωσαν και τα τρία γκολ του αγώνα.

Μετά από ένα 15λεπτο αναγνωριστικό παιχνίδι η Λαύρα επέβαλε το ρυθμό της, δοκίμασε την τύχη της με ένα σουτ του Παπαδημητρόπουλου που έφυγε ελάχιστα άουτ και στην επόμενη φάση στο 20΄προηγήθηκε με σουτ του Παπαδημητρόπουλου. Η μπάλα κόντραρε όμως στον Γιαννούλη και άλλαξε πορεία «ξεγελώντας» τον Παπαδόπουλο.

Στο 25’ ο Παπαδημητρόπουλος κέρδισε την μπάλα σε κόντρα με αμυντικό του Αίμου, πάσαρε στον Κουπουρίδη που με πλασέ σημείωσε το 2-0.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Παπαδημητρόπουλος απείλησε εκ νέου την εστία των γηπεδούχων, άλλα η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Αίμος μετά το 60’ προσπάθησε να αντιδράσει, εκμεταλλεύθηκε το χώρο που του έδωσε Λαύρα, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά στην ουσία δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Ζορμπά παρά μόνο με ένα σουτ του Πουμπουρίδη στο 70’ που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα Σημαιάκης και Κουπουρίδης βγήκαν στην κόντρα, συνδυάστηκαν άψογα μεταξύ τους και με πλασέ ο τελευταίος πέτυχε το τελικό 3-0.

 

ΑΙΜΟΣ: Παπαδόπουλος, Σαπρίκης (46΄Ασφής), Γιαννούλης Π. (58’ Θεοδωρακόπουλος), Γιαννούλης Ν., Ρούμπεν, Ταμπάκης, Καβαλάρης, Πουμπουρίφης, Θώδας (46’ Μιχάλης), Παπαδόπουλος, Βγένης (64’ Μαρκεσίνης).

 

ΛΑΥΡΑ ΑΡΓ.: Ζορμπάς (52’ Χόρος), Παπαδημητρόπουλος (64’ Σημαιάκης), Βοτσαΐτης, Κουπουρίδης, Τσάκαλος, Σκούρλας, Παπαγεωργίου, Τσάκαλος Π., Ρούσσος, Γούλας, Πολυμερόπουλος (9΄Δράκος λ.τρ./ 46’ Διαμαντής λ.τρ).

 

 

ΦΟΙΝΙΚΑΣ: Με χατ τρικ Εντιαγέ, 5-2 τη Χρυσούπολη

Με πρωταγωνιστή τον Εντιαγέ που σημείωσε χατ τρικ ο Φοίνικας Περιστερίου πήρε την πρόκριση με σκορ 5-2 εντός έδρας επί της Χρυσούπολης.

Η ομάδα του Γιώργου Λαζάρου προηγήθηκε γρήγορα με αυτογκόλ του Μανωλιού στο 11’, γεγονός που έδιωξε το άγχος από τους παίκτες. Στο 23’ ο Σταμάτης με πλασέ νίκησε τον Ντελλή και πέτυχε το 2-0. Στο 34’ οι φιλοξενούμενοι με αυτογκόλ του Ρώιμπα μείωσαν σε 2-1. Ο Εντιαγέ έκλεισε το σκορ του ημιχρόνου με σουτ σημειώνοντας το 3-1

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η υπεροχή του Φοίνικα ήταν καθοριστική με τον Εντιαγέ να είναι ασυγκράτητος και να σημειώνει ακόμη δύο γκολ στο 58’ και 65’. Ο Καπετάνης στο 84 σημείωσε το τελικό 5-2

 

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΡ. : Τσιρώνης, Ρώιμπας, Κατσαρός, Λάσκαρης, Λιαγκόζης θ., Διονάτος, Μίλε (60’ Χιώτης), Λιαγκόζης Γ. (75’ Αχλάδης), Σταμάτης, Εντιαγέ (70’ Κολοκοτρώνης), Κορδιάς (73’ Φιλόπουλος)

 

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ: Ντελής, Τουρνάκης, Μαργώνης, Καπετάνης, Μανωλιός (75’ Καλύβας), Κώτσιας, Μπογράκος (49’ Μαργαρίτης), Μπακάλης (68’ Βλαχοκυριάκος), Λεβέντος, Ξηντάρας (46’ Αποστολόπουλος), Μπάιρας.

 

ΕΛΠΙΔΑ: Ανατροπή και αποκλεισμός σε πέντε λεπτά

Αν και προηγούταν μέχρι το 83′ με 1-0, η Ελπίδα Αγίων Αναργύρων ηττήθηκε με 1-3 από τη Λυκόβρυση και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και απείλησαν στο 8′ με το σουτ του Σταματέλου να περνάει άουτ, ενώ στο 18′ το φάουλ του ίδιου παίχτη απέκρουσε σωτήρια ο Παππάς. Η Ελπίδα απάντησε στο 21′ με τον Κωνσταντίνου να σουτάρει και τον Κέμπα να μπλοκάρει, ενώ νέα ευκαιρία είχαν οι γηπεδούχοι στο 38′ όταν ο Μαντατζής βρέθηκε απέναντι από τον Παππά που επενέβη και πάλι σωτήρια.

Με την έναρξη του 2ου μέρους η Ελπίδα προηγήθηκε στο 49′ όταν ο Ντίμο με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Παρασκευόπουλο που με άπιαστη κεφαλιά έκανε το 0-1. Η Λυκόβρυση προσπάθησε να αντιδράσει και είχε δύο καλές στιγμές στο 70′ και στο 72′, με τις προσπάθειες των Μιγκάκη και Σταματέλου αντίστοιχα να καταλήγουν άουτ. Τελικά στο 83′ ήρθε η ισοφάριση, όταν ο Σταματέλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Παπαχρήστος με κεφαλιά έκανε το 1-1. Η Ελπίδα κατέρρευσε και ο στο 86′ ο Πάγκας και πάλι με κεφαλιά έκανε το 2-1, ενώ στο 88′ ο Σταματέλος διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

 

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ: Κέμπας, Παπαγεωργίου, Κουτσούκος, Μιγκάκης, Αγγελής (90′ Βυθούλκας), Καβαλάρης (60′ Ψαρομιχελάκης), Μιλάνι (60′ Λιαδάκης), Μήτογλου, Μαντατζής (68′ Παπαχρήστος), Σταματέλος, Πάγκας.

ΕΛΠΙΔΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: Παππάς (67′ Καπάνταης), Καλκάνης, Κωνσταντίνου, Κότσαλος, Τσαναχτσίδης, Πανταζής, Παρασκευόπουλος (76′ Ζαχαρόπουλος), Κόκκαλης, Παπαδόπουλος (48′ Μεμπελίκας), Μοσεσβίλι, Μαρκουλής (46′ Ντίμο).

 

  • Στα υπόλοιπα παιχνίδια η ΑΕ Αιγάλεω ηττήθηκε με 1-2 εκτός έδρας από τον Αστέρα Εξαρχείων. Η Αναγέννηση Πετρούπολης λύγισε στα πέναλτι με 4-5 εκτός έδρας από τον Κεραμεικό. Τέλος ο αγώνας του Γαλατσίου με την Αγία Ελεούσα αναβλήθηκε.