Home Πετρούπολη Πρόστιμο και μήνυση από το Δασαρχείο για ταφή νεκρού σκύλου στο Ποικίλο
Πρόστιμο και μήνυση από το Δασαρχείο για ταφή νεκρού σκύλου στο Ποικίλο

Πρόστιμο και μήνυση από το Δασαρχείο για ταφή νεκρού σκύλου στο Ποικίλο

0
0

Σε επιβολή προστίμου αλλά και υποβολή μήνυσης προχώρησε το Δασαρχείο Αιγάλεω για ταφή νεκρού ζώου σε δημόσιο-δασικό χώρο  

Πρόστιμο και αυταπάγγελτη μήνυση υπόβαλε  το δασαρχείο Αιγάλεω σε τρία άτομα που προσπάθησαν να θάψουν νεκρό οικόσιτο σκύλο τους σε δασικό χώρο κοντά στα γήπεδα Αγίας Τριάδας, ελάχιστα μέτρα από το δημόσιο δρόμο. Οι τρεις πολίτες δεν περιορίστηκαν στην ταφή της σορού του σκύλου αλλά προχώρησαν και στην κατασκευή αυτοσχέδιου μνημείου.

Μετά από καταγγελία η Αστυνομία, ενημέρωσε το Δασαρχείο, όπου επιλήφθηκε της υπόθεσης, και προχώρησε στην επιβολή προστίμου και μήνυση των υπευθύνων, αλλά και στην καταστροφή του αυτοσχέδιου μνημείου.

Μάλιστα γίνεται σύσταση από το Δασαρχείο στους πολίτες για καταγγελία παρόμοιων περιστατικών, καθώς το φαινόμενο ταφής νεκρών ζώων στο Ποικίλο Όρος έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις με αποτέλεσμα να προκαλούνται εστίες μόλυνσης προερχόμενης από νεκρά ζώα που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις απαγορεύεται η ταφή νεκρού ζώου σε δημόσιο χώρο, καθώς υπόκεινται σε υγειονομική και χωροταξική παράβαση. Ήδη από την Περιφέρεια Αττικής (upd) ισχύει από τις 21/2 πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων, όσον αφορά τα αδέσποτα ζώα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν σε 24ωρη βάση στο τηλεφωνικό κέντρο 210-8960100 τον Φορέα Διαχείρισης προκειμένου να παραλάβει το νεκρό ζώο χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.  

(upd) Για τα δεσποζόμενα ζώα υπάρχουν κοιμητήρια-αποτεφρωτήρια μικρών ζώων σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στα Σπάτα, στη Μαλάκασα, στα Μέγαρα, στη Νέα Ερυθραία, όπου οι ενδιαφερόμενοι κατόπιν αμοιβής μπορούν να θάψουν και να τιμήσουν τα ζώα τους.