Home Πετρούπολη ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ: ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΔΕΝ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΕΥΝΟΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ! [VIDEO]
ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ: ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΔΕΝ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΕΥΝΟΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ! [VIDEO]

ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ: ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΔΕΝ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΕΥΝΟΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ! [VIDEO]

0
0

Απαντήσεις για το θέμα των συμβασιούχων έδωσε ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος στο Δημοτικό Συμβούλιο

 

«Όσοι συμβασιούχοι δεν εργάστηκαν δεν θα πληρωθούν». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος στο θέμα με τις πληρωμές και τις ανανεώσεις των συμβάσεων στους εργαζόμενους του Πολιτισμού. Ξεκαθάρισε πως οι συμβασιούχοι θα επανέλθουν κανονικά στις εργασίες τους τον Σεπτέμβριο όταν και θα ενεργοποιηθούν οι συμβάσεις του. Για το ίδιο θέμα η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσάνθη Παχίδου τόνισε ότι για την καθυστέρηση των συμβάσεων ευθύνεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και πως δεν υπήρχε νόημα να ενεργοποιηθούν τώρα οι συμβάσεις όταν σε ένα μήνα θα τελείωνε το εκπαιδευτικό έτος. Ξεκαθάρισε πως το καθεστώς της 12μηνης σύμβασης που ίσχυε μέχρι σήμερα θα αλλάξει και πλέον η σύμβαση θα έχει διάρκεια όσο και το εκπαιδευτικό έτος και πως οι συμβασιούχοι θα αμείβονται με ποσοστό 70/30 όσον αφορά την ανταποδοτικότητα.

Οι κ.κ. Βλαχος και Παχίδου έκαναν λόγο για ψεύδη, λάσπη και λαϊκισμό από πλευράς της αντιπολίτευσης που υιοθετούν όσα ακούγονται και γράφονται στο διαδίκτυο χωρίς να έχουν πλήρη και την πραγματική εικόνα.

Από πλευράς της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον δήμαρχο και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού να είναι πιο προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς τους, λέγοντας πως οι τοποθετήσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι προσωπικές αλλά πολιτικές και ζητούν απαντήσεις σε θέματα που δεν έχουν ενημέρωση. Τέλος ζήτησαν να δοθεί ένα αίσιο τέλος με τους συμβασιούχους ώστε να επανέλθει κανονικότητα.

 

Β. ΣΙΜΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Πιο αναλυτικά το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο προ ημερησίας διάταξης με τον πρώην δήμαρχο και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλη Σίμο να αναφέρει ότι ενώ οι συμβάσεις των εργαζόμενων στον Πολιτισμό έχουν έρθει από την αποκεντρωμένη δεν θα ενεργοποιηθούν γιατί το κόστος δεν μπορεί να βγει από τα τηλεμαθήματα. Αναφέρθηκε μάλιστα για μία νύξη προς τον δάσκαλο της φωτογραφίας ότι δεν θα ανανεωθεί η σύμβασή του γιατί δεν καλύπτει το δήμο το πτυχίο του, ενώ απασχολείται για 17 χρόνια και ότι δεν θα πληρωθεί και συμφωνημένες καλύψεις που έκανε για λογαριασμό του δήμου.

Τέλος υποστήριξε ότι η διοίκηση λειτουργεί με λανθασμένο τρόπο όσον αφορά τον Πολιτισμό στηριζόμενη στο κόστος – όφελος δηλαδή στην ανταποδοτικότητα.

 

ΣΤ. ΒΛΑΧΟΣ: ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 2020

Ο δήμαρχος Στέφανος Βλάχος απαντώντας στον κ. Σίμο είπε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό έχουν πληρωθεί για το 2020 και ειδικά στο Ωδείο που έχουν κάνει τηλεμαθήματα.

Όσον αφορά τον δάσκαλο της φωτογραφίας ο κ. Βλάχος είπε ότι ο συγκεκριμένος περιβάλλεται με απόλυτη εμπιστοσύνη από την παρούσα δημοτική αρχή και θα του ανανεωθεί η σύμβαση. Για τους άλλους εργαζόμενους που αρνήθηκαν, όπως υποστήριξε ο δήμαρχος, να κάνουν τηλεμαθήματα είναι ευνόητο ότι δεν θα πληρωθούν, εφόσον δεν εργάστηκαν και από τον Σεπτέμβριο που θα επιστρέψουν στις θέσεις τους θα πληρώνονται κανονικά.

 

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Ο επικεφαλής της ΔΑΚ Δημήτρης Ταλιούρας επισήμανε πως πρέπει να δοθεί ένα αίσιο τέλος στους συμβασιούχους που έχουν μείνει αρκετό καιρό απλήρωτοι.

Ο Μανώλης Μπουσούνης επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» αμφέβαλε αν οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να εργαστούν και αναρωτήθηκε αν ο ο δήμος παρείχε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να προχωρήσουν οι δάσκαλοι σε τηλεμαθήματα.
Ζήτησε να υπάρξει ομαλότητα και να επιστρέψουν οι συμβασιούχοι ώστε να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους συμπολίτες τους.

Ο Μάνος Συλλιγνάκης, επικεφαλής της «Νέας Αρχής» επέμενε σε όσα ανέφερε στην ανακοίνωσή του που εξέδωσε την Μεγάλη Πέμπτη και πρόσθεσε ότι υπήρχε κακή συμπεριφορά από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Χρυσάνθη Παχίδου σε κάποιους από τους δασκάλους, κάνοντας νύξη για αντικατάστασή τους. Τέλος υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει κανέναν δάσκαλο που να αρνήθηκε να κάνει τηλεμαθήματα.

Ο επικεφαλής της ΡΑΚ Νίκος Σακούτης έκανε μια γενικότερη τοποθέτηση για το καθεστώς των συμβασιούχων αναφέροντας ότι είναι οι πιο ευάλωτοι εργαζόμενοι και κράτησε επιφύλαξη όσον αφορά τους συμβασιούχους του δήμου Πετρούπολης υποστηρίζοντας ότι η εικόνα που έχει ο ίδιος είναι ότι δεν αρνήθηκαν την τηλεργασία. Τόνισε όμως ότι και από Σεπτέμβρη οι συμβασιούχοι θα αμείβονται με βάση την ανταποδοτικότητα.

 

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΑΧΙΔΟΥ: ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσάνθη Παχίδου απάντησε σε όσα τις καταλόγισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης λέγοντας αρχικά πως η ίδια ήταν υπέρ των διαδικτυακών μαθημάτων. Εξήγησε όμως ότι μόνο ένας δάσκαλος ζήτησε να κάνει τηλεμαθήματα, χωρίς μάλιστα να είναι σε θέση η ίδια να δεσμευθεί αν θα πληρωθεί καθώς η αμοιβή του εξαρτάται από τις συνδρομές των ωφελούμενων. Είπε όμως ότι οι συνδρομές πληρώθηκαν και ο δάσκαλος θα πληρωθεί κανονικά. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι δεν δέχθηκαν να κάνουν τηλεμαθήματα γιατί όπως είπε οι μαθητές ήταν λίγοι και δεν τους συνέφερε.

Εξήγησε πως από το Σεπτέμβριο και μετά οι αμοιβές των συμβασιούχων δεν θα εξαρτώνται 100% από τις συνδρομές, αλλά θα υπάρχει ανταποδοτικότητα 70/30. Το 70% των αμοιβών τους θα είναι ανταποδοτική και το 30% θα το πληρώνει ο δήμος.

Επίσης ξεκαθάρισε πως οι νέες συμβάσεις θα είναι εννεάμηνες όσο διαρκεί δηλαδή το εκπαιδευτικό έτος και οι συμβάσεις που έχουν εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα ενεργοποιηθούν από τον Σεπτέμβριο.