Home Σπορ ΣΤΗΝ Α’ ΕΣΚΑ Η ΙΡΙΔΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΤΗΝ Α’ ΕΣΚΑ Η ΙΡΙΔΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΣΤΗΝ Α’ ΕΣΚΑ Η ΙΡΙΔΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

0
0
  • Στην Α’ ΕΣΚΑ θα αγωνίζεται από τη νέα αγωνιστική περίοδο η Ίριδα Πετρούπολης μετά την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑ, λόγω της φόβου νέας έξαρσης του κορονοϊού. Η Ίριδα για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία που, μετά τον Άρη Πετρούπολης, γίνεται η δεύτερη ομάδα της πόλης που θα έχει συμμετάσχει στην πρώτη τη τάξη κατηγορία του αθηναϊκού μπάσκετ.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα της Αγίας Τριάδας αναφέρει:  «Η παρουσία της ομάδας μας, παρόλα αυτά, στα σαλόνια της Α ΕΣΚΑ μόνο τυχαία δε μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς αναδεικνύει τη δουλειά που γίνεται σε διοικητικό, οργανωτικό και προπονητικό επίπεδο από τη νέα εποχή του 2012. Οι 5 συνολικά άνοδοι των τελευταίων χρόνων, οι 2 κατακτήσεις κυπέλλου υπερπρωταθλητή, η μεγάλη αριθμητική και αγωνιστική πρόοδος των ακαδημιών, καθώς και η απόφαση για την λειτουργία της ομάδας με ανθρώπους από τα σπλάχνα της, αποδεικνύουν πως η Ίριδα έχει ανέβει επίπεδο και πλέον αποτελεί τον πρώτο σύλλογο καλαθοσφαίρισης της Πετρούπολης».

Από τις ομάδες της Δυτικής Αθήνας ανεβαίνουν ακόμη ο Φίλιππος Περιστερίου, η ΜΕΝ Ιλίου και η Άμιλλα, ενώ στη Β’ ΕΣΚΑ ανεβαίνουν και οι Νέοι Παλατιανής.

 

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Αλλάζει λοιπόν ο ποδοσφαιρικός και μπασκετικός χάρτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα μετά τις αποφάσεις της ΕΠΣΑ και της ΕΣΚΑ να δημιουργήσουν περισσότερους ομίλους ώστε να μικρύνει σε διάρκεια η αγωνιστική περίοδος (πεντάμηνη διάρκεια) λόγω του φόβου μίας νέας πανδημίας του κορονοϊού.

 

ΣΤΗΝ ΕΠΣΑ

Κατά συνέπεια θα δημιουργηθούν 3 όμιλοι των 14 ομάδων στην Α’ ΕΠΣΑ. Από τις ομάδες της Δυτικής Αθήνας ο Θρίαμβος Χαϊδαρίου θα υποβιβαστεί στη Β’ κατηγορία, ενώ ο Ιάσονας θα παραμείνει στην Α’ κατηγορία.
Από τη Β’ ΕΠΣΑ θα ανέβουν στην Α’ ο ΑΟ Ιλίου, η Ελπίδα Αγ. Αναργύρων, η Αγία Ελεούσα και η Ανθούπολη.

 

ΣΤΗΝ ΕΣΚΑ

Στην Α’ κατηγορία θα δημιουργηθούν δύο όμιλοι των 11 ομάδων, η Β΄ κατηγορία θα  αποτελείται από 3 όμιλους των 10 ομάδων, ενώ η Γ΄ΕΣΚΑ από τέσσερις ομίλους των 9 ομάδων