Home Σπορ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΞΕΝΟΣ [video]
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΞΕΝΟΣ [video]

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΞΕΝΟΣ [video]

0
0

Χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε Ανδρών κέρδισε ο Διονύσης Ξένος στα -67 κ. , ενώ ο αδερφός του Στέφανος Ξένος κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στα -60 κ.

 

 

Υπόθεση των αδερφών Ξένου, αθλητών του ΑΣ Καράτε Οδυσσέα Πετρούπολης το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Πόρετς της Κροατίας. Ο Διονύσης Ξένος στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα -67 κ., ενώ και ο αδερφός του Στέφανος Ξένος πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα -67κ.

 

Ο Διονύσης Ξένος στην πρώτη του συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί πετυχαίνοντας 5 νίκες. Επικράτησε διαδοχικά του Πορτογάλου Ντιόγκο, του Αλβανού Τζίνο, του Αυατριακού Ποκόρνι στους προκριματικούς. Στον ημιτελικό νίκησε και τον Κροάτη Μπέρακ για να κατακτήσει το χρυσό κόντρα στον Ρώσο Εβγκένι Πλακούτιν.

 

 

Ο χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης Διονύσης Ξένος δήλωσε πριν τον τελικό, «Περίμενα αυτή τη μέρα έξι χρόνια. Όσοι ξέρουν την ιστορία μου γνωρίζουν πολύ καλά. Σήμερα είμαι στον τελικό του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στην πρώτη μου συμμετοχή σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών! Αυτή είναι η ιστορία μου και μόνο περηφάνεια νιώθω για αυτήν.

Η επιμονή είναι μια αξία με την οποία τροφοδοτώ το αίμα μου καθημερινά και η λύτρωση είναι η ανταμοιβή αυτής της επιλογής. Να κυνηγάτε τα όνειρα σας. Το όνειρα είναι η ζωοφόρα δύναμη που κρατά τις ψυχές των ανθρώπων φωτεινές μέσα στο σκοτάδι των απογοητεύσεων.

Τελικό λοιπόν. Ραντεβού το Σάββατο. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Πάμε όλοι μαζί. Πάμε Ελλάδα».

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παγκόσμιος και πανευρωπαϊκός πρωταθλητής Δημήτρης Τριανταφύλλης που ήταν κάτοχος του τίτλου της συγκεκριμένης κατηγορίας οδήγησε από την καρέκλα του coach τον Διονύση στην κορυφή της Ευρώπης.

 

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΞΕΝΟΣ

Ο Στέφανος Ξένος κατάφερε μια ακόμα σπουδαία επιτυχία στο ενεργητικό του απόψε στην Κροατία καταλαμβάνοντας την 3η θέση και χαρίζοντας στην Ελλάδα το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -60 κιλών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε Ανδρών.

 O Ξένος στον «μικρό» τελικό της κατηγορίας του με ένα εκπληκτικό χτύπημα ιπόν 20 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, μετέτρεψε μία αμφίρροπη μάχη σε θρίαμβο με 5-1 επί του Γερμανού Χάας και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέφανος Ξένος εκτός από το χάλκινο μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό ανδρών έχει στην τροπαιοθήκη του ένα χάλκινο στο προολυμπιακό του Ντουμπάι και ένα αργυρό στο Πανευρωπαϊκό U21 τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ το 2019 είχε στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στη Χιλή.

 

 

Αναλυτικά τα μετάλλια της Ελλάδας στο Πανευρωπαϊκό του Πόρετς:

 

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: Διονύσης Ξένος (-67κ.)

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: Βίκυ Πανετσίδου (-68κ.)

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: Έλενα Χατζηλιάδου (+68κ.)

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: Γιώργος Τζάνος (+84κ.)

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: Στέφανος Ξένος (-60κ.)