Home Πετρούπολη ΣΤ. ΒΛΑΧΟΣ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΣΤ. ΒΛΑΧΟΣ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

ΣΤ. ΒΛΑΧΟΣ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

0
0

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΕΦΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΛΑΜΙΑΣ – ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ – ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΡ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

 

Πολιτική λύση στο θέμα με τις διεκδικήσεις της Μονής Λαμίας θα αναζητηθεί από τον  Δήμαρχο Πετρούπολης Στέφανο Βλάχο μετά τη συζήτηση της έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης που δικαιώνει τη Μονή, και εν αναμονή της απόφασης του δευτεροβάθμιου Διοικητικού Δικαστηρίου. 

Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Στέφανος Βλάχος το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη έκτακτη συνεδρίασή του (5.11.2019), πρέπει να αναδειχθεί το θέμα πολιτικά με την εμπλοκή σε αυτό όλων των πολιτικών δυνάμεων της πόλης μας, αλλά και όλων των βουλευτών της Β΄Αθήνας ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης αλλά να υπάρξει και πρωθυπουργική παρέμβαση καθώς και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης εκλέγεται στη Δυτική Αθήνα. Όπως τόνισε ο κ. Βλάχος πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί η δημοτική αρχή.

 

ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Ανεπιτυχής ήταν η προσπάθεια από πλευράς των Δήμων Πετρούπολης και Δήμου Περιστερίου για αναβολή της εκδίκασης της έφεσης κατά της απόφασης για τις διεκδικήσεις της Μονής Λαμίας, που σημειωτέον πρωτόδικα έχει δικαιωθεί.

Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Πετρούπολης, Γιώργος Παπάρας ζήτησε την αναβολή, καθώς όπως υποστήριξε υπάρχει ασάφεια ως προς τα όρια των διεκδικήσεων και ζήτησε να γίνει νέα πραγματογνωμοσύνη. Δεδομένου ότι η υπόθεση στο εφετείο είχε ήδη πάρει μία αναβολή το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί να αναβληθεί εκ νέου, ενώ όπως υποστήριξε η έδρα δεν μπορούσε να γίνει συζήτηση ουσίας καθώς η δικογραφία δεν ήταν στη διάθεσή της. Κατά συνέπεια με την εξέταση των νέων στοιχείων που προέκυψαν που δείχνουν μεθόδευση τίτλων ιδιοκτησίας όπως υποστηρίζει ο κ. Παπάρας έκανε την εκτίμηση ότι το Εφετείο θα ζητήσει την διενέργεια νέας πραγματογνωμοσύνη, όπου εκεί θα καταπέσει και η πρωτόδικη απόφαση!

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στο Εφετείο έδωσε το παρών πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία της όποιας ηγούνταν ο Δήμαρχος Στέφανος Βλάχος και η οποία αποτελούταν από τους Αντιδημάρχους Θανάση Σκαλιστήρα, Νίκο Κακαβά, Χρυσάνθη Παχίδου, Παναγιώτη Κάκαλη από τους επικεφαλής των παρατάξεων Μανώλη Μπουσούνη (Ενεργοί Πολίτες), Μάνο Συλλιγνάκη (Νέα Αρχή), Νίκο Σακούτη (ΡΑΚ), τους δημοτικούς συμβούλους Ευθύμιο Μπουρνά (Ενεργοί Πολίτες), Χρήστο Κυριάκο (Πετρούπολη Μαζί) και Βαγγέλη Αλεξανδρή (Νέα Αρχή). Το παρών έδωσαν επίσης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δημήτρης Κοντός, ο πρόεδρος του ΠΔΣ Οδυσσέας Δημήτρης Ζωναράς, εκπρόσωπος των εργαζομένων του Δήμου Πετρούπολης καθώς και πολίτες.

Εντύπωση προκάλεσε η απουσία του τέως Δημάρχου Βαγγέλη Σίμου ή εκπροσώπου της παράταξης  «Λαϊκή Συσπείρωση».