Home Πετρούπολη ΣΤ. ΒΛΑΧΟΣ: ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ
ΣΤ. ΒΛΑΧΟΣ: ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΤ. ΒΛΑΧΟΣ: ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

0
0

ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΤΡΝΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Καυστικός απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται από τη δημοτική αρχή για την προηγούμενη θητεία του εμφανίστηκε ο Στέφανος Βλάχος στην ομιλία του την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019.

 

Ο υποψήφιος δήμαρχος με το συνδυασμό της ΑΔΕΚ, επισήμανε πως θα επιστρέψει η πόλη στην ακνονικότητα που διεκόπη όταν ο ίδιος έφυγε το 2010.

 

Ο κ. Βλάχος στην ομιλία μεταξύ άλλων έκανε λόγοι για την οικοδομήση του νέου δημαρχείου: «Η δεύτερη φάση της κυκλοφοριακής μελέτης την οποία θα θέσουμε σε εφαρμογή  μόλις εκλεγούμε προβλέπει την ενοποίηση της πλατείας της στρογγυλής με τον Άγιο Δημήτριο και την κατασκευή του δημαρχείου στο Βοτανικό Κήπο».

Μάλιστα το συγκεκριμένο έργο το συνδύασε με υπογειοποίηση της 25ης Μαρτίου, ενώ επιχείρησε και «επίθεση φιλίας και στήριξης» προς τον εμπορικό κόσμο της πόλης: «Η υπογειοποίηση της λεωφόρου στην πλατεία και η επάνοδός της στην πάνω Πετρούπολη και όλος αυτός ο χώρος να γίνει ένας τεράστιος πεζόδρομος με οικονομική ανάπτυξη με οικονομική τόνωση τους εμπορίου γιατί χρειάζονται και οι έμποροι να βοηθηθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση να ξαναβρούν τον εαυτό τους μέσα από αυτή την κρίση που περνάνε. Και να πιστέψουν οι έμποροι ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να κρατήσουμε τον κόσμο στην Πετρούπολη. Ο κόσμος πρέπει να ψωνίζει από τα καταστήματα της Πετρούπολης και να μην πηγαίνει ούτε στο Περιστέρι, ούτε στο Ίλιον ούτε στην Αθήνα.

 

Υπεραμύνθηκε του έργου που έκανε όταν βρισκόταν στη θέση του δημάρχου ενώ έριξε βάρος στα κοινωνικά προγράμματα: «Λένε πολλοί ότι αυτό είναι ανέφικτο, όπως μας είχαν πει και για την πλατεία Ηρώ. Εμείς τα καταφέραμε μέσα σε ενάμιση χρόνο. Όταν τους λέγαμε ότι θα αυξήσουμε τα όρια του δήμου γελούσανε και εμείς τα καταφέραμε μέσα σε δύο χρόνια με την συνεργασία του αείμνηστου του Βασίλη Κουκουβίνου. Προσθέσαμε στην  πόλη 14.000 κατοίκους. Το 2002 η Πετρούπολη είχε απογραφεί 37.000. το 2011 η Πετρούπολη είχε απογραφεί 58.000. Να ποια είναι η πόλη που φτιάξαμε εμείς. Προσθέσαμε και 400.000 ευρώ έσοδα στον προϋπολογισμό του δήμου. Είμαστε αποφασισμένοι να επαναλειτουργήσουμε τα δημοτικά ιατρεία, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το πρόγραμμα Φειδιππίδης που άρχισα εγώ και το θεωρώ τίτλο τιμής ότι είχα εξετάσει 1500 παιδιά και σώσαμε τη ζωή σε πέντε από αυτά. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κατόρθωμα της θητείας μου. Με συνεργασία με συναδέλφους θα κάνουμε ένα μεγάλο screening σε όλο τον νεανικό πληθυσμό για τον έλεγχο του διαβήτη 1, λόγω του οποίου πάρα πολλά παιδιά πεθαίνουν εξαιτίας αυτής της πάθησης επειδή δεν το γνωρίζουν. Παράλληλα το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που εμείς φέραμε στην Πετρούπολη και δεν το ήθελε τότε το ΚΚΕ όχι μόνο θα το διευρύνουμε αλλά θα το αναβαθμίζουμε και θα απευθύνεται σε περισσότερες οικογένειες με περισσότερες παροχές και περισσότερη ποιότητα».

Τέλος απάντησε στους επικριτές του που τον κατηγορούν ότι άφησε χρεωμένο το δήμο: «Πολλοί λένε ότι έφυγε ο Βλάχος και άφησε υπερχρεωμένο το δήμο. Υπάρχει δημοσιευμένο στο διαδίκτυο ο οικονομικός απολογισμός του 2010 όταν φύγαμε από το δήμο. Εκεί λέει ότι αφήσαμε στις τράπεζες 3.800.000 ευρώ. Για ποιο χρεοκοπημένο δήμο μιλάτε κύριοι. Πόσα χρήματα θα αφήσει τώρα ο κ. Σίμος στα ταμεία του δήμου» .