Home Πετρούπολη Συγκέντρωση – διαμαρτυρία για τη χωματερή από το δήμο Πετρούπολης
Συγκέντρωση – διαμαρτυρία για τη χωματερή από το δήμο Πετρούπολης

Συγκέντρωση – διαμαρτυρία για τη χωματερή από το δήμο Πετρούπολης

0
0

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επέκταση της χωματερής στη Φυλή και για την χωροθέτηση του παλιού λατομείου Μουσαμά, ως χώρο υποδοχής αποβλήτων πραγματοποίηθηκε στην στρογγυλή πλατεία Πετρούπολης μετά από κάλεσμα-πρωτοβουλία του δήμου Πετρούπολης.

Δυστυχώς όμως για άλλη μία φορά ο κόσμος απουσίαζε, καθώς ο αριθμός 200 περίπου συμπολιτών μας κρίνεται πολύ μικρός για την βαρύτητα του ζητήματος.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε η δημοτική αρχή, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Βαγγέλη Σίμο. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης παρευρέθησαν οι Κ. Ζαχαράκης δημοτικος σύμβουλος της ΡΑΚ, Θ. Λάππας και Χρ. Κυριάκος της Πετρούπολη Μαζί, η Κατερίνα Πατρικίου της Ανυπότακτης Πετρούπολης, ο Νίκος Σταγγουράκης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Χριστόπουλος και Ν. Νιαρχάκος. Επίσης, παρόντες ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτης, καθώς και η περιφερειακή σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελ. Ζαφειρίου.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος της πόλης, τόνισε ότι «οι κυβερνήσεις διαχρονικά και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιμετωπίζουν το ζήτημα της αποκομιδής και της διαχείρισης των απορριμμάτων ως πεδίο κερδοφορίας των
επιχειρηματικών ομίλων. Μάλιστα, οι διοικήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον ΕΔΣΝΑ και την Περιφέρεια Αττικής, αντί να δρομολογήσουν το άμεσο και οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, προχώρησαν στην παραπέρα επέκτασή του. Έτσι, στον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων το παλιό Λατομείο Μουσαμά, σε μικρή απόσταση από το Θέατρο Πέτρας και από οικισμούς, χαρακτηρίζεται ως «κατάλληλος» χώρος για την ταφή μεγάλης ποσότητας των υπολειμματικών αποβλήτων της Αττικής, χωρίς να αποκλείονται και τα σύμμεικτα”.
Κλείνοντας, επισήμανε ότι «ο λαός της πόλης πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να οργανώσει την πάλη του και να διεκδικήσει να κλείσει άμεσα και οριστικά η χωματερή της Φυλής και να ακυρωθεί η επιλογή του παλιού Λατομείου
Μουσαμά ως χώρου υποδοχής αποβλήτων».
Επίσης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο βουλευτής κ. Χρήστος Κατσώτης. Στη συνέχεια, ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας κατά μήκος της 25ης Μαρτίου, η οποία κατέληξε στην Κωνσταντινουπόλεως, ενώ ταυτόχρονα διανεμήθηκαν ανακοινώσεις σχετικά με το επίμαχο θέμα, καθώς επίσης και έντυπα συλλογής υπογραφών.
Το επόμενο διάστημα, ο Δήμος θα πραγματοποιήσει συσκέψεις φορέων και παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στην Περιφέρεια Αττικής, όπου θα κατατεθούν και οι υπογραφές που θα συγκεντρωθούν.