Home Δυτική αθήνα ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΣΑΝΤΑΚΗΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ
ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΣΑΝΤΑΚΗΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΣΑΝΤΑΚΗΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

0
0

ΟΙ ΔΥΟ ΔΡΑΣΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΑΡΠΑΓΕΣ ΤΣΑΝΤΩΝ ΑΠΟ ΠΕΖΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ – ΕΞΙΧΝΙΑΣΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 36 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

 

Δύο τσαντάκηδες συνελήφθησαν τις μεσηβρινές ώρες της 30ης Οκτωβρίου από μικτή ομάδα αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Βορειοανατολικής και της Δυτικής Αττικής.

Οι δράστες βρίσκονταν στο στόχαστρο της Αστυνομίας η οποία μετά από πολύμηνη έρευνα εντόπισε τα ίχνη τους και προέβησαν σε σύλληψη στους Αγίους Αναργύρους ενώ λίγο πριν επιβαίνοντας σε μηχανή είχαν αφαιρέσει τσάντες από δύο γυναίκες.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν τριάντα έξι περιπτώσεις αρπαγής τσαντών σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Νέα Χαλκηδόνα, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Πεύκη-Λυκόβρυση, Μεταμόρφωση, Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι, Περιστέρι και Πετρούπολη).

 

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

Οι δράστες κινούμενοι εναλλάξ με δύο μοτοσυκλέτες, σε διάφορες περιοχές της Βορειανατολικής και της Δυτικής Αττικής, εντόπιζαν πεζές γυναίκες και στη συνέχεια τις προσέγγιζαν και τις αποσπούσαν με τη βία τις τσάντες τους.

Στις περιπτώσεις που οι παθούσες αντιστέκονταν, οι ανωτέρω συνέχιζαν την δράση τους με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να τις παρασύρουν, τραυματίζοντάς τες ενώ αν η λεία τους δεν ήταν ικανοποιητική, άμεσα προέβαιναν στην διάπραξη νέας ληστείας.

Επιπλέον χαρακτηριστικό του οργανωμένου τρόπου δράσης τους, ήταν το γεγονός ότι προκειμένου να  δυσχεραίνεται η ταυτοποίηση της εμπλοκής τους στις εγκληματικές πράξεις, κάλυπταν τα στοιχεία των πινακίδων με αυτοκόλλητα ενώ επίσης τροποποιούσαν εξωτερικά τις μηχανές.

 

ΕΨΑΧΝΑΝ ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ PIN ΚΑΡΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Από τα κλοπιμαία, κρατούσαν τα χρηματικά ποσά και τα κινητά, ενώ για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, αναζητούσαν για τυχόν αποθηκευμένους-καταγεγραμμένους κωδικούς pin των τραπεζικών καρτών και σε περίπτωση ανεύρεση τους, προέβαιναν σε αναλήψεις μετρητών.

Από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο ρέπλικα, κράνη, αξεσουάρ μοτοσυκλέτας, είδη ένδυσης και υπόδησης, κινητά τηλέφωνα και μικροποσότητα ναρκωτικών.