Home Δυτική αθήνα ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

0
0

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχαν στις 15/9 οι δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας, όπου συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα θεσμικά και λειτουργικά της Αυτοδιοίκησης αλλά και προβλήματα που απασχολούν τον κάθε δήμο ξεχωριστά.

Τα προβλήματα που απασχολούν τους δήμους της Δυτικής Αθήνας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους δημάρχους των περιοχών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχαν στο Περιστέρι το απόγευμα της Τετάρτης 15/9.

Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν η παραβατικότητα, η σύνδεση με το μετρό, οι δομές υγείας, η υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης και άλλα προβλήματα που απασχολούν τον κάθε δήμο ξεχωριστά.

Ο πρωθυπουργός έδειξε να είναι ενημερωμένος προσωπικά για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν και επισήμανε πως είναι ευκαιρία να δώσει και ο ίδιος κάτι πίσω σε μία περιοχή που αισθάνεται ότι έχει ιδιαίτερες σχέσεις, καθώς τον τιμά πάρα πολλά χρόνια. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Η αλήθεια είναι ότι ήταν τέτοια η πίεση των δύο πρώτων ετών, που μία σειρά προτεραιότητες της Δυτικής Αθήνας δρομολογούνται αυτή την περίοδο και χαίρομαι που αναγνωρίζετε ότι υπάρχει μία καλή συνεργασία για την επίλυση μιας σειράς θεμάτων».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρος Μίχος, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων, Σταύρος Τσίρμπας, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Ντηνιακός, ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Στέφανος Βλάχος, ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Γιάννης Γκίκας και ο Δήμαρχος Ιλίου, Νικόλαος Ζενέτος.

Συμμετείχαν, επίσης, ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, o Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης καθώς και ο βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος.

Θετικές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις των δημάρχων για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΚΑΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ)

Άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, όπου τέθηκαν σημαντικά θεσμικά, λειτουργικά, περιβαλλοντικά θέματα της Αυτοδιοίκησης αλλά και θέματα υποδομών. «Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας. Υποσχέθηκε ότι θα συμβάλλει ουσιαστικά, προκειμένου άμεσα να δρομολογηθούν οι κατάλληλες λύσεις, για την αναβάθμιση της πόλης μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκίκας.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ)

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος όπου σύμφωνα με τον ανάρτηση που έκανε στο facebook  από την πλευρά προτάθηκαν τα θέματα της χωματερής της Φυλής, της προστασίας του Ποικίλου Όρους, η κατασκευή του δημαρχείου και η αναβάθμιση άλλων αστικών υποδομών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Ο πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ολα . Δεσμεύτηκε για θετική αντιμετώπιση και ανέθεσε στο πολιτικό του γραφείο την ενημέρωση για την έκβαση των θεμάτων».

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κυρίως στην προστασία του Ποικίλου Όρους και στην κατασκευή του δημαρχείου. Για την προστασία του Ποικίλου όρους ο κ. Βλάχος αναφέρθηκε στην πρόσφατη πυρκαγιά και στις ενέργειες που έγιναν από πλευράς δήμου. Από τον πρωθυπουργό επισημάνθηκε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία του δήμου με το αρμόδιο υπουργείο ώστε να προχωρήσουν σε νομοθέτηση που θα επικαιροποιεί  τον σχεδιασμό για την προστασία του Ποικίλου Όρους. Όσον αφορά την κατασκευή του δημαρχείου ζητήθηκε να χρηματοδοτηθεί από το Αντώνης Τρίτσης, όπου ο πρωθυπουργός ήταν θετικός.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος αναφέρθηκε ακόμη και στην επίλυση του θέματος με τη χωματερή της Φυλής ζητώντας το κλείσιμό της, στην αναβάθμιση των υποδομών του Θεάτρου Πέτρας και την ανάδειξη του Άλσους του Αγίου Δημητρίου που αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τους κατοίκους της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεργασία του Δήμου Πετρούπολης με το πρωθυπουργικό γραφείο δεν περιορίζεται σε αυτήν τη συνάντηση, αλλά είναι συνεχής και τακτική και μάλιστα υπάρχει η πεποίθηση πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν ακόμη καλύτερα νέα!

ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ)

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος επισημαίνει ότι στη συνάντηση υπήρξε η χρονική άνεση να εκθέσουν οι δήμαρχοι τα προβλήματα των περιοχών τους και να προτείνουν λύσεις σε μία συνάντηση που διήρκησε σχεδόν δύο ώρες.

Επισήμανε πως ο κ. Μητσοτάκης ήταν πολύ ενημερωμένος τόσο για τα μεγάλα και ευρύτερου ενδιαφέροντος όσο και για τα τοπικού ενδιαφέροντος θέματα.

Όπως επισήμανε «ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε, αύριο κιόλας, να προωθήσει το θέμα των γραμμών υψηλής τάσης. Είμαι πολύ ικανοποιημένος διότι υπήρξε κατανόηση στα θέματα που του έθεσα (Νοσοκομείο, δίκτυα ύδρευσης, προτάσεις για την απασχόληση, Βιοχρώμ κλπ) και δρομολογήθηκαν λύσεις για όλα».