Home Πετρούπολη ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 2
ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 2

ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 2

0
0

Την επέκταση της γραμμής 2  του Μετρό προς την Πετρούπολη ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Στέφανος Βλάχος.

 

 

Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο σε επαφές με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη υπήρξε η πολιτική βούληση να προχωρήσει η γραμμή 2 του μετρό πριν τη γραμμή 4 από το άλσος Βεΐκου.

Επισήμανε πως ήδη υπάρχει γεωτεχνική μελέτη από το σταθμό της Ανθούπολης προς την Πετρούπολη που είχε ξεκινήσει από το 2013 και είχε σταματήσει επί υπουργίας Σπρίτζη. Ο δήμαρχος Πετρούπολης υποστήριξε ότι υπάρχει η πιθανότητα σε ενάμιση χρόνο να δημοπρατηθεί το έργο. Η προέκταση από την Ανθούπολη περιλαμβάνει δύο σταθμούς κοντά στην Πετρούπολη, ο πρώτος στον Λακιώτη και ο δεύτερος στην συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Αργυροκάστρου. Τέλος ο  κ. Βλάχος τόνισε ότι υπήρξε αίτημα προς τους αρμοδίους μέχρι να γίνει η διακλάδωση προς την Πετρούπολη να γίνει σύνδεση με τους σταθμούς με μίνι bus.

Aκόμη ενημέρωσε το σώμα για κοινό αίτημα των δήμαρχων Ιλίου, Αγίων Αναργύρων και  του ιδίου για ειδική μεταχείριση από τον ΟΑΣΑ από τη στιγμή που δεν υπάρχουν μέσα αταθερής τροχιάς με πύκνωση των δρομολογίων στη γραμμή προς το σταθμό της Ανθούπολης.