Home Δυτική αθήνα ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

0
0

Μηνύματα υπευθυνότητας, εμπιστοσύνης και αισιοδοξίας θέλησαν να περάσουν οι δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας στους μαθητές μικρούς και μεγάλους, εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 

ΝΙΚΟΣ ΖΕΝΕΤΟΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΛΙΟΥ): ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά σε ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα από ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, αφού η υποχρέωση όλων μας για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον Govid-19, αλλάζει πλήρως τις συνήθειες και προσθέτει μια νέα πρόκληση στην καθημερινότητα μας. Ίσως είναι η πρώτη φορά που πρέπει να  αποδείξουμε ότι η γνώση που διαχέεται στις σχολικές αίθουσες δεν είναι κενή περιεχομένου, αλλά ενεργοποιεί το απαραίτητο συστατικό κάθε πραγματικού πολίτη: την υπευθυνότητα απέναντι στον εαυτό μας και τον διπλανό μας.

Παράλληλα, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την ημέρα που γονείς και πολιτεία εμπιστεύονται στα χέρια των εκπαιδευτικών ό,τι πιο σημαντικό: την εκπαίδευση των παιδιών τους. Δέσμευση και στοίχημά τους είναι να δουλέψουν σκληρά για να προσφέρουν, εκτός από τη γνώση, δυνατότητες και κίνητρα. Η εκπαίδευση είναι η πύλη προς έναν κόσμο ονείρων. Το κίνητρο είναι το κλειδί.

Για τους μαθητές, η επιστροφή στο σχολείο μετά από ένα μακρύ καλοκαιρινό διάλειμμα είναι γεμάτη από ανάμικτα συναισθήματα: ενθουσιασμός αλλά και άγχος, μπροστά στο καινούριο. Να θυμούνται πως το σχολείο είναι ο χώρος όπου κάνουν φίλους, γνωρίζουν νέα πράγματα, μαθαίνουν για τη ζωή. Η σχολική χρονιά που ξεκινά, παρά τις δυσκολίες, είναι μια ευκαιρία να θέσουν νέους στόχους. Να ανεβάσουν πιο ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων από τον εαυτό τους. Να είναι περίεργοι! Η περιέργεια οδηγεί στη μάθηση, η μάθηση χτίζει μια μεγάλη αποθήκη γνώσεων, η γνώση επιφέρει αμέτρητες ευκαιρίες και οι ευκαιρίες οδηγούν στην εκπλήρωση των στόχων.

Όλοι μαζί, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, ας συνεχίσουν τη σημαντική δουλειά που τους έχει αναθέσει η ζωή: την προσπάθεια για το καλύτερο. Ο Δήμος και όλοι εμείς, θα είμαστε στο πλευρό τους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΚΑΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ): ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, θέλω να ευχηθώ στις μαθήτριες, στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς των σχολείων της πόλης μας, να έχουν υγεία και δύναμη προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να διδάξουν και να διδαχτούν, να συνυπάρξουν και να προοδεύσουν ως άτομα και ως κοινότητες.

Στους γονείς εύχομαι κουράγιο και δύναμη για να βοηθήσουν και να καθοδηγήσουν τα παιδιά τους στην πορεία τους με στόχο τη δημιουργία υπεύθυνων πολιτών.

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την αρτιότερη λειτουργία των σχολείων. Καλή σχολική χρονιά σε όλους !

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ): ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ

Καλή  Σχολική  Χρονιά. Ανοίγουμε με αισιοδοξία. Τα παιδιά, θέλουν και πρέπει να πάνε σχολείο. Τα παιδιά έχουν προσαρμοστικότητα και ωριμότητα. Με χαμόγελο, αισιοδοξία και ασφάλεια. Εύχομαι καλή  αρχή σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Όλα θα πάνε καλά!

 

ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ) : ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Αγαπητά μας παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί,

Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά επισήμως 14 Σεπτεμβρίου 2020, μας βρίσκει όλους προβληματισμένους και ανήσυχους, λόγω της πανδημίας. Νέα δεδομένα, νέες συνθήκες στη σχολική ζωή που οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά μας καλούνται για πρώτη φορά να εφαρμόσουν. Όλοι οφείλουμε να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε τους άλλους, συγγενείς και φίλους και γι’ αυτό σας καλώ να αντιμετωπίσουμε τη νέα κατάσταση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να μπορούμε να συνεχίζουμε όλες μας τις δραστηριότητες.

Παραδίδουμε στη σχολική κοινότητα, για τη νέα χρονιά, όλα τα εκπαιδευτήρια καθαρά, ευπρεπή και ασφαλή, έχοντας κάνει τις απαραίτητες εργασίες και παρεμβάσεις, όπου χρειαζόταν. Τα παιδιά μας είναι η προτεραιότητά μας και γι’ αυτό ο Δήμος μας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, σε κάθε δυσκολία που θα συναντούν οι εκπαιδευτικοί, θα είναι κοντά τους για να διευκολύνει το έργο τους. Τα προγράμματά μας στον Αθλητισμό, οι Σχολές μας, το Ωδείο, η Σχολή Χορού, το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές για την εποικοδομητική και δημιουργική απασχόλησή τους.

Κανείς δεν είναι μόνος του. Είμαστε δίπλα σας για ό,τι χρειαστείτε. Να  προσέχετε όλοι. Καλή σχολική χρονιά!