Home Χωρίς κατηγορία ΤΟ ΚΙΝ.ΑΛ. ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ «ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΜΑΖΙ»
ΤΟ ΚΙΝ.ΑΛ. ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ «ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΜΑΖΙ»

ΤΟ ΚΙΝ.ΑΛ. ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ «ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΜΑΖΙ»

0
0

ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟ ΚΙΝ.ΑΛ. ΕΚΑΝΕ ΓΝΩΣΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΛΑΠΠΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Την στήριξη στην παρατάξη Πετρούπολη Μαζί με επικεφαλής τον Θοδωρή Λάππα ανακοίνωσε στις 12 Απριλίου το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.).

Όπως αναφέρει  η Επιτροπή Ψηφοδελτίων Αυτοδιοίκησης προχώρησε σε πολιτική αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων για δήμους. Κατόπιν αυτής ανακοίνωσε την στήριξη του πέντε δήμους. Μεταξύ αυτών και στο δήμο Πετρούπολης, στον υποψήφιο δήμαρχο Θοδωρή Λάππα.

Ο ΜΑΧΗΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ επικοινώνησε με τον επικεφαλής της «Πετρούπολη Μαζί» Θοδωρή Λάππα για να μας πει τι σημαίνει αυτή η στήριξη από τον ΚΙΝ.ΑΛ.

 

Κύριε Λάππα πως κρίνετε την στήριξη στην υποψηφιότητα σας από το Κίνημα Αλλαγής;

Η απόφαση του Κινήματος Αλλαγής να στηρίξει την υποψηφιότητά μου με τιμά, διότι είναι γνωστός ο προσδιορισμός και η θέση μου στο Αυτοδιοικητικό Κίνημα. Επίσης οι πολίτες γνωρίζουν την πολιτική μου τοποθέτηση με συνέπεια στην προοδευτική παράταξη που έχει συνδεθεί με όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και  τη θεσμική ολοκλήρωση της αυτοδιοίκησης για την αποκέντρωση και την περιφερειακή ενσωμάτωση. Αναμένουμε και άλλες συλλογικότητες και οργανωμένους φορείς να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνουμε ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, ως μια παράταξη που είναι παρούσα και αγκαλιάζει όλους τους πολίτες. Η διεύρυνση, η σύνθεση και η συνέπεια στους θεσμούς αποτελούν την προέκταση αυτής της πολιτικής απόφασης.

 

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της πορείας σας στην αυτοδιοίκηση;

Η ιστορική διαδικασία αναδεικνύει το πρόσημο σχετικά με την πορεία μου από τους διάφορους σταθμούς που υπηρέτησα με συνέπεια το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πάντα με γνώμονα την ετυμηγορία των πολιτών, η οποία αποτελεί το βασικό κριτήριο για τις προσπάθειες μου. Κατ’ αρχήν με την συμμετοχή μου στην  διοίκηση του δήμου. Ως αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων είχα την ευκαιρία – συνεργαζόμενος άριστα με την τεχνική υπηρεσία – να παραδώσουμε στην πόλη σημαντικά έργα. Η Πλατεία Ηρώ, η οδός Σκουφά, το γήπεδο ποδοσφαίρου Αγίας Τριάδας, τα γήπεδα μπάσκετ Αγίου Δημητρίου, την πλατεία στο Πανόραμα, τους μπετοδρόμους στην περιοχής της Αγίας Τριάδας, την Πλατεία Παναγίτσας, τα πεζοδρόμια  ανόδου της οδού Ανατολικής Ρωμυλίας είναι μερικά από αυτά.  Στην συνέχεια από την πλευρά της αντιπολίτευσης με ουσιαστικές παρεμβάσεις στη λογική του ελέγχου των πεπραγμένων της διοίκησης. Και με εποικοδομητικές προτάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας και ανάπτυξης. Την πρότασή μας ενσωμάτωσε η σημερινή διοίκηση του δήμου στα έργα που θα γίνουν για αναβάθμιση της οδού Αρχιπελάγους και των οδών που περικλείουν το σχολικό συγκρότημα της οδού Ανατολική Ρωμυλίας στο πρότυπο της οδού Σκουφά. Τιμώ με αυτόν τον τρόπο τη θέση που επέλεξαν για μένα  οι πολίτες στις προηγούμενες εκλογές. Κυρίως όμως η παρουσία μου κρίνεται μέσα στην πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εξωστρεφή δράση σε όλη τη διάρκεια της δημοτικής μου θητείας.

 

Ποια είναι η επόμενη μέρα;

Η επόμενη μέρα περνά από την κρίσιμη μάχη στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές. Η πρόταση μας για την πόλη έχει κατατεθεί. Έχουμε δείξει πως είμαστε παρών και διεκδικούμε τη νίκη που θα φέρει μια νέα αλλαγή στην πόλη. Με στόχο κατ’ αρχήν την συνεννόηση και την συνεργασία στο νέο πλαίσιο διοίκησης. Μας αφορά άμεσα η αναδιάταξη των υπηρεσιών του δήμου. Σε μία κατεύθυνση καλύτερης εξυπηρέτησης των καθημερινών αναγκών του δημότη. Η καθαριότητα, ο φωτισμός, η προσβασιμότητα, το κυκλοφοριακό. Οι πολίτες και ιδιαίτερα τα παιδιά έχουν ανάγκη άμεσης πρόσβασης στις δράσεις και στις δραστηριότητες του Δήμου χωρίς λίστες αναμονής και αποκλεισμούς με το ευτελές επιχείρημα ότι δεν έχει ο Δήμος δασκάλους και δυνατότητα στέγασης, γι’ αυτό εμείς προτείνουμε αυτοδύναμη ανάπτυξη χωρίς ιδεοληψίες αρκεί να εκτελεστεί το έργο.  Έχει ανάγκη η Πετρούπολη το δικό της Δημαρχείο. Ένα τουλάχιστον σταθμό του ΜΕΤΡΟ. Δύο αστικές αναπλάσεις (πολιτιστικού-εμπορικού ενδιαφέροντος στο θέατρο Πέτρας και αθλητικού-εμπορικού ενδιαφέροντος στα γήπεδα της Αγίας Τριάδας) στα πρότυπα του «Ιδρύματος πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος». Όλα αυτά μαζί με τους πολίτες, με σεβασμό στο περιβάλλον αναπτύσσουμε τεχνολογικά τις υπηρεσίες του δήμου δημιουργούμε τις συνθήκες για μια σύγχρονη, έξυπνη και φιλική πόλη.

Πως θα πορευθείτε ως νέα δημοτική αρχή;

Η αρχή του ενός, του χαρισματικού και ταλαντούχου είναι ένα μοντέλο διοίκησης αναποτελεσματικό και παρωχημένο. Πιστεύουμε στην δύναμη της ομάδας και καταβάλλουμε προσπάθεια να απελευθερώσουμε όλες εκείνες τις δυνάμεις που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν στην Πετρούπολη του μέλλοντός μας.