Home Πετρούπολη ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ!
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ!

0
0

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ!

 

Λίγες ημέρες πριν το προσκλητήριο του Δήμου Πετρούπολης για το συλλαλητήριο της 18ης Δεκεμβρίου για το κλείσιμο της Χωματερής, συντάσσονται μία – μία  όλες οι πολιτικές δυνάμει και οι φορείς της πόλης!

 

«ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΜΑΖΙ»: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Η δημοτική παράταξη «Πετρούπολη Μαζί» και ο επικεφαλής της Θοδωρής Λάππας εξέδωσαν αφίσα με την οποία καλούν το λαό της Πετρούπολης να συμμετέχει ενεργά.

Με το γνωστό σύνθημα «Φτάνει Πια» που έχει χρησιμοποιήσει και στις παλιότερες καμπάνιες για το κλείσιμο της Χωματερής με το Δυτικό Μέτωπο ζητά να σταματήσει υ υποβάθμιση στη ζωή της Δυικής Αθήνας. Ζητά να σταματήσει η επέκταση της χωματερής και να ξεκινήσει άμεσα το κλείσιμο της εγκατάστασης.


«ΡΑΚ»: ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ  

Η Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση με επικεφαλής τον Νίκο Σακούτη και στέλεχος του Δυτικού Μετώπου καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο για το κλείσιμο της Χωματερής. Μα ανακοίνωσή της αναφέρει:  Όλοι και όλες συμμετέχουμε δυναμικά στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 18/12/2019 στις 12.00μ.μ στο δημαρχείο Πετρούπολης.

Ο αγώνας μας μόνο εύκολος δεν είναι,οι πιέσεις ήδη ξεκίνησαν και θα ενταθούν,τα συμφέροντα μεγάλα.

Οι παλινωδίες και οι υποχωρήσεις της δημοτικής αρχής υπονομεύουν την συλλογική προσπάθειά μας. Την απόφαση του δημάρχου για κλείσιμο των σχολείων στις 11.30π.μ ώστε να συμμετέχουν μαζικά οι μαθητές/τριες και οι καθηγητές/τριες των γυμνασίων και των λυκείων και να δοθεί έτσι το πρώτο ισχυρό μήνυμα, ακολούθησαν οι πιέσεις της κυβέρνησης και η άρον-άρον ανάκληση από τον δήμαρχο της απόφασής του, που είχε κοινοποιήσει λίγες ώρες πριν.

Αγώνες δίχως κόστος δεν υπάρχουν, εκτός κι αν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους να γίνει μια υποτυπώδης κινητοποίηση για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Η Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση (ΡΑΚ) Πετρούπολης δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε αποφασιστικά ενάντια στις αποφάσεις της νυν και πρώην περιφερειακής αρχής, που συνεχίζουν το έγκλημα που συντελείται με την δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή και αναβάθμιση του ΕΜΑΚ ως “πράσινο εργοστάσιο “, μια ανάσα από την πόλη μας. Δύο καταστροφικές επιλογές που υπονομεύουν τις ζωές μας για τα επόμενα τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Τα ισχυρά επιχειρηματικά, εργολαβικά συμφέροντα υποστηριζόμενα από την πρώην και νυν κυβέρνηση και τις αντίστοιχες περιφερειακές αρχές, “αγνοούν” το συντελούμενο έγκλημα των τελευταίων πενήντα ετών σε βάρος της Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής και με τη χρήση των απαράδεκτων “αντισταθμιστικών ” σκοπεύουν να το διαιωνίσουν.

Όσον μας αφορά θα φροντίσουμε με κάθε μέσο και τρόπο, οι κινητοποιήσεις να συνεχιστούν μέχρι την τελική δικαίωση.

Η Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση (ΡΑΚ) Πολιτών Πετρούπολης καλεί τους κατοίκους και τους φορείς τη πόλης μας και της Δυτικής Αθήνας να πάρουν δυναμικά μέρος στην κινητοποίηση της Τετάρτης 18/12.

Αγωνιζόμαστε για :

  • Να κλείσει τώρα η χωματερή της Φυλής
  • Να ακυρωθούν οι διαγωνισμοί για νέο ΧΥΤΑ στη Φυλή και επέκταση – μετατροπή του ΕΜΑΚ .
  • Να απομακρυνθεί ο αποτεφρωτήρας υγειονομικών αποβλήτων
  • Να καταργηθούν τα “αντισταθμιστικά” που εκμαυλίζουν συνειδήσεις και εξαγοράζουν την υγεία μας
  • Να κλείσει οριστικά η εγκατάσταση της Φυλής
  • Να ανατραπεί ο νόμος 3164/2003 και να μη γίνουν νέοι ΧΥΤΑ στην Δυτική Αττική
  • Να προωθηθεί επιτέλους ένα νέο σύστημα δημόσιας διαχείρισης απορριμμάτων με έμφαση στην προδιαλογή και την ανάκτηση υλικών και την κατασκευή των κατάλληλων υποδομών.

 

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Το δικό τους κάλεσμα κάνουν οι Ενεργοί Πολίτες  και ο επικεφαλής τους Μανώλης Μπουσούνης. Μα ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:  Η Δημοτική Κίνηση Πετρούπολης «Ενεργοί Πολίτες» καλεί όλους και όλες στο συλλαλητήριο, πορεία διαμαρτυρίας που οργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο και πολλοί φορείς της πόλης, ενάντια στην διατήρηση και επέκταση της Χωματερής, την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου στις 12.00 με αφετηρία το Δημαρχείο Πετρούπολης.

Κανένα συμφέρον, πολιτικό ή οικονομικό, δεν μπορεί να μπει πάνω από τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον, τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας!

Θα διαδηλώσουμε για να πιέσουμε να κλείσει η υγειονομική βόμβα που δηλητηριάζει τον αέρα που αναπνέουμε . Για το μέλλον της Πετρούπολης, της Δυτικής Αθήνας αλλά και ολόκληρης της Αττικής απαιτούμε:

– Κατάργηση κάθε νόμου και σχεδίου που προβλέπει το λατομείο Μουσαμά (800 μέτρα από τα σπίτια μας) ως χώρο υποδοχής απορριμάτων.

– Ακύρωση κάθε διαδικασίας επέκτασης και κλείσιμο της υπερκορεσμένης εγκατάστασης στη Φυλή (χωματερή αλλά και μονάδες επεξεργασίας).

– Άμεση χωροθέτηση νέων χώρων ασφαλούς τελικής διάθεσης του υπολείμματος απορριμμάτων εκτός Δυτικής Αθήνας που έχει επιβαρυνθεί δυσανάλογα εδώ και μισό αιώνα.

– Σύγχρονη, αποκεντρωμένη διαχείριση απορριμμάτων με δημόσιο χαρακτήρα που στηρίζεται στη διαλογή στην πηγή, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και κομποστοποίηση. Ελαχιστοποίηση των υπολειμμάτων προς ταφή όπως προβλέπει ο Εθνικός και Περιφερειακός σχεδιασμός και οι δεσμεύσεις μας προς την ΕΕ.

– Κατάργηση του καθεστώτος των αντισταθμιστικών που εξαγοράζουν συνειδήσεις.

Η δύναμή μας είναι το δίκαιο και γι’ αυτό θα νικήσουμε!

 

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ένωση Γονέων που καλεί τους πάντες να δώσουν το παρών στο μεγάλο ραντεβού της Τετάρτης. Με σύνθημα «Φτάνει πια η κοροϊδία, να κλείσει τώρα η Χωματερή»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Κοντός επικρίνει την δημοτική αρχή για την ανάκληση της απόφασης για τη συμμετοχή των σχολείων της Πετρούπολης στο συλλαλητήριο. Με ανάρτηση στο facebook αναφέρει: «Κωλοτουμπα από τη δημοτική αρχή! Η απόφαση για συμμετοχή των γυμνασίων – λυκείων στη διαδήλωση ανακαλείται! Είναι μεγάλα τα συμφέροντα και οι πιέσεις για να τα βάλεις μαζί τους φαίνεται. Ο λόγος στο λαό και τη νεολαία. Η ζωή μας πάνω από τα κέρδη τους! Μετά από το 2006 που υπήρξε πολιτική απόφαση συμμετοχής και των μαθητών στις κινητοποιήσεις καμιά δημοτική αρχή δεν έκανε τον αγώνα απομάκρυνσης της χωματερής Πανπετροπουλιωτικη υπόθεση».

 

ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP: ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΦΥΛΗΣ; ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ

Η κίνηση πολιτών Χωματερή Stop με ανακοίνωση της καλεί σε ενεργό συμμετοχή στο συλλαλητήριο, αλλά και σε αυτοργάνωση για έναν μαζικό αγώνα κατά της επέκτασης της χωματερής, κατά της χρήσης του λατομείου Μουσαμά και κατά της καύσης. Αναλυτικά με ανακοίνωσή της αναφέρει: Συγκέντρωση 18/12, 12.00 μπροστά στο δημαρχείο Πετρούπολης

Πολλοί και πολλές από μας είμαστε θυμωμένοι! Με το περιβαλλοντικό έγκλημα του ΧΥΤΑ Φυλής πάνω από 50 χρόνια. Με τις «μυστικές» συνεδριάσεις του ΕΣΔΝΑ και την ανοικτή συμπαιγνία στην Περιφέρεια Αττικής των παρατάξεων της Ρ.Δούρου και του Γ.Πατούλη με στόχο την επιβολή μιας ακόμα επέκτασης της Φυλής. Και θυμώνουμε περισσότερο με την ωμή πρόκληση των τριών νέων απειλών μπροστά μας! Και επέκταση της Φυλής σε ορίζοντα 10ετίας (γ’ φάση) και χρήση του λατομείου Μουσαμά (κοντά θέατρο Πέτρας) ως ΧΥΤΥ και εισαγωγή της καύσης σκουπιδιών -όπως φαίνεται σε δηλώσεις Περιφερειάρχη, υπουργών της κυβέρνησης ΝΔ και του ίδιου του Κ.Μητσοτάκη.

Ως Χωματερή stop δημιουργηθήκαμε με στόχο να συμβάλλουμε για να «μιλήσουν» και να δράσουν οι τοπικές κοινωνίες, οι μόνες που μπορούν να αποτρέψουν την περιβαλλοντική «εξαφάνιση» των περιοχών μας. Πιστεύουμε πως εργαζόμενοι, νεολαία & λαϊκά στρώματα, αν ενημερωθούν, αν βάλουν τις ιδέες τους, αν αντιμετωπιστούν με σεβασμό και δημοκρατική ευαισθησία και αν καλεστούν σε μαζική ενωτική δράση με διάρκεια, με σχέδιο, με καθαρούς στόχους και με πειστικές εναλλακτικές, μπορούν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Τέτοιες δυνατότητες έχουμε δει στα κινήματα σε Σκουριές ενάντια σε εξόρυξη χρυσού, σε Βόλο ενάντια σε καύση σκουπιδιών, σε Ήπειρο, Ιόνιο ενάντια σε υδρογονάνθρακες κ.α.

Δεν πιστεύουμε πως το κοινό κείμενο των δημάρχων της δυτ.Αθήνας –παρόλο που σπάει την αφωνία τους χρόνια τώρα- υπηρετεί αυτό το πνεύμα. Αφενός γιατί ανάμεσα τους δήμαρχοι, όπως των Αγίων Αναργύρων ή του Ιλίου, έχουν ταχθεί δημόσια υπέρ της πλήρους ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων και υπέρ της καύσης. Και αφετέρου γιατί δεν υπάρχουν σημάδια πολιτικής βούλησης να συμβάλουν ώστε να κινητοποιηθεί το πάνω από μισό εκ. των κατοίκων του δυτικού τομέα της Αθήνας.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής Πετρούπολης έχουν παρθεί κάποιες πρωτοβουλίες το τελευταίο διάστημα (η συνάντηση και το κείμενο δημάρχων, ειδική σύσκεψη δημοτικού συμβουλίου, συναντήσεις με φορείς) και πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε κάλεσμα για την πραγματοποίηση πορείας την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη με συγκέντρωση στις 12 το πρωί μπροστά στο δημαρχείο. Από την μεριά μας θα συμμετέχουμε στην συγκέντρωση γιατί θέλουμε να ανταποκριθούμε στην ανάγκη όσων θέλουν να μπούν στην μάχη και γιατί θέλουμε ο αποδέκτης του μηνύματος που είναι Κυβέρνηση και Περιφέρεια να μην μπορούν να βγουν εύκολα την επόμενη μέρα και να πουν «είσαστε λίγοι, εμείς συνεχίζουμε τα σχέδια μας». Και αντίστοιχα θα συμμετέχουμε και στην συναυλία που οργανώνει στις 19 Δεκέμβρη στο 10ο δημοτικό η Επιτροπή Σωματείων.

Αλλά την ίδια ώρα θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή έχει πλήρη πολιτική ευθύνη για τις εξής επιλογές: ανεπαρκής χρόνος για ενημέρωση της κοινωνίας, ασάφεια λίγες μέρες πριν για το αν θα κλείσουν όλες οι δημοτικές υπηρεσίες, εκ των υστέρων συναντήσεις με τις συνδικαλιστικές ενώσεις εκπαιδευτικών και εργαζομένων του δήμου για να συζητηθούν απεργιακές στάσεις, επιλογή ώρας που αποκλείει τους κατοίκους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, ανύπαρκτη προετοιμασία στους χώρους της νεολαίας.

Από την μεριά μας έχουμε προτείνει σε όλα τα υλικά και εκδηλώσεις μας: τον σχεδιασμό ενός αγώνα διαρκείας, με επιτροπές ανά γειτονιά, με συναυλίες, με πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις & καταλήψεις, με μαζικές τοπικές κινητοποιήσεις, με αποκλεισμό μεγάλων οδικών κόμβων, με προκήρυξη τοπικής απεργίας στην Πετρούπολη, με την συμμετοχή εργαζομένων στο δήμο, εμπορικού συλλόγου κ.λ.π. Επιπλέον χρειάζεται συντονισμός με κινήσεις σε γειτονικές περιοχές (Ίλιον, Περιστέρι κ.λ.π.) και κεντρικές κινητοποιήσεις με πολίτες και μαζικούς φορείς της Δυτ. Αθήνας. Αλλά και με περιβαλλοντικά κινήματα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ποτέ δεν πιστέψαμε πως φτάνουμε μόνο εμείς για να γίνουν τα παραπάνω. Πρόσφατα συμμετείχαμε στην συγκρότηση του «Αγωνιστικού Συντονισμού για τα απορρίμματα» (με Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ.Γληνός» -Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Δ.Πετρούπολης – Ελεύθερο Κοινωνικό χώρο/Βοτανικός Κήπος – Ανυπότακτη Πετρούπολη – Ασυμβίβαστο Ίλιον) που προτείνει παραπέρα κλιμάκωση με νέα καλά οργανωμένη κινητοποίηση αρχές Φλεβάρη. Την ίδια ώρα επιδιώκουμε σε κάθε κινητοποίηση την συνύπαρξη όλων των κομματιών του κινήματος.

Παλεύουμε για:

* Ανάκληση της 248/2019 απόφασης του ΕΔΣΝΑ (τελευταία επέκταση Φυλής). Εγκατάλειψη κάθε σκέψης για νέα επέκταση, για χρήση του λατομείου Μουσαμά και για έναρξη της καύσης σκουπιδιών.

* Να κλείσουν επιτέλους όλες οι εγκαταστάσεις στην Φυλή (χωματερή, ΕΜΑΚ, αποτεφρωτήρας νοσοκομειακών αποβλήτων κ.λ.π.) και να υπάρξει σχέδιο περιβαλλοντικής αποκατάστασης της περιοχής.

* Διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. 100% δημόσιος χαρακτήρας με έμφαση στη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση, την επανάχρηση και την κομποστοποίηση. Πόροι υπάρχουν, αρκεί τα ποσά που δίνονται σήμερα ως δημοτικά τέλη ή ως αντισταθμιστικά που εκμαυλίζουν συνειδήσεις, να στραφούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ;;

Μοίρασε ενημερωτικό υλικό στο σχολείο, την γειτονιά, τον χώρο σου. Οργάνωσε μια συζήτηση, προβολή, ή δράση στον χώρο σου. Έλα σε επαφή μαζί μας για να αυτο-οργανωθούμε σε όλα τα επίπεδα.

 

Γ’ ΕΛΜΕ: ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Με ανακοίνωση της το ΔΣ της Γ’ ΕΛΜΕ έχει κυρήξει τρίωρη στάση εργασίας για συμμετοχή στο συλλαλητήριο και καλεί όλους τους καθηγητές, μαθητές και γονείς να δώσουν ηχηρό παρών!

 

ΛΑΣΥ: ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ

Με ανακοίνωσή της από τος 9 Δεκεμβρίου η Λαϊκή Συσπείρωση έχει καλέσει σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 18 Δεκέμβρη, ζητώντας:

– Να παρθεί πίσω η απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή! Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις. Να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή.

– Όχι στο νέο έγκλημα για δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ στα λατομεία της Αττικής Μουσαμά, Μελετάνι, ΤΙΤΑΝ, Σταμέλου και Κυριακού που θα αποτελέσει περιβαλλοντικό έγκλημα με πολλές επιπτώσεις.

– Καθορισμός κριτηρίων καταλληλόλητας για την κατανομή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και των χώρων τελικής διάθεσης των απορριμμάτων. Να γίνει με βάση τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, την ικανότητα της κάθε υποψήφιας περιοχής, με προτεραιότητα την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

– Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Όχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή. Καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων. Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.

– Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας διοργανώνεται την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων & Φορέων Πετρούπολης και Ιλίου. Με συνθήματα «Τέρμα πια στο αίσχος της Φυλής» και «Όχι νέα εγκλήματα σε Γραμματικό και Λατομεία της Αττικής» στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης οι Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Ρίτα Αντωνοπούλου, Πολυξένη Καράκογλου οι Υπερστικοί και το μαθητικό συγκρότημα «Έναστροι» τραγουδούν και ενισχύουν τον αγώνα ενάντια στο έγκλημα υποβάθμισης της Δυτικής Αθήνας.