Home Πετρούπολη Υπουργείο Παιδείας: Ο δήμαρχος Πετρούπολης όφειλε να γνωρίζει τη διαδικασία!
Υπουργείο Παιδείας: Ο δήμαρχος Πετρούπολης όφειλε να γνωρίζει τη διαδικασία!

Υπουργείο Παιδείας: Ο δήμαρχος Πετρούπολης όφειλε να γνωρίζει τη διαδικασία!

0
0

“Ο δήμαρχος Πετρούπολης όφειλε να γνωρίζει την διαδικασία και τις αρμοδιότητες για την ανέγερση των σχολικών κτιρίων”. Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργείου Παιδείας στην κατηγόρια περί εμπαιγμού που ανέφερε ο Βαγγέλης Σίμος.

Κόντρα με το υπουργείο Παιδείας φαίνεται να άναψε μετά την ανακοίνωση του δήμου Πετρούπολης σχετικά με την παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας που αφορούσε την εξαίρεση της Πετρούπολης από την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής.

Σε αυτή ο δήμαρχος Πετρούπολης μίλησε για εμπαιγμό από πλευράς υπουργείου Παιδείας που προσπαθεί να μεταβιβάσει τις ευθύνες για την κατασκευή και διεύρυνση των σχολικών δομών στο υπουργείο Υποδομών.

 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Σε αυτό απάντησε με ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας στην οποία αναφέρει: “Ο Δήμαρχος Πετρούπολης, όπως και όλοι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οφείλει να γνωρίζει τη διαδικασία και τις αρμοδιότητες για την ανέγερση των σχολικών κτηρίων. Δηλαδή, ότι ο Δήμος υποδεικνύει διαθέσιμο οικόπεδο, υποβάλει την τεχνική μελέτη στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στη συνέχεια ο φάκελος κατατίθεται στο Υπουργείο Υποδομών για την κατασκευή του κτηρίου.
Τη διαδικασία αυτή επισήμανε η συνεργάτιδα του Υπουργού κατά τη συνάντησή τους που είχε ως θέμα την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και σε καμία περίπτωση δεν προέτρεψε κανέναν να «διαμαρτυρηθεί» σε άλλο Υπουργείο, ούτε «μεταβίβασε ευθύνες» αλλού.
Ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση των παιδιών και στις αγωνίες της ελληνικής οικογένειας καλό είναι να αντιμετωπίζονται με προσοχή και σοβαρότητα από όλες τις πλευρές”.