Home Πετρούπολη ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ 2021: ΣΤΡΟΦΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΪΚΟΤΕΡΟΝ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ 2021: ΣΤΡΟΦΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΪΚΟΤΕΡΟΝ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ 2021: ΣΤΡΟΦΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΪΚΟΤΕΡΟΝ

0
0

Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες θα φιλοξενήσει φέτος το Θέατρο Πέτρας με σαφές προσανατολισμό όμως στο λαϊκό τραγούδι.

Στροφή ως προς το λαϊκό τραγούδι επιχειρείται φέτος στο Φεστιβάλ Πέτρας με πολλές συναυλίες λαϊκών τραγουδιστών όπως του Γιώργου Μαργαρίτη στις 28 Ιουνίου, της Νατάσσας Θεοδωρίδου 13 Σεπτεμβρίου, του Γιάννη Πλούταρχου 19 Σεπτεμβρίου και του Γιώργου Σαμπάνη στις 19 Ιουλίου.

Ανάμεσα στις θεατρικές παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν  φέτος στο Θέατρο Πέτρας ξεχωρίζουν οι «Κάποτε στο Βόσπορο» του Άκη Δήμου την !η Ιουλίου, το «Νυφικό Κρεβάτι» του Γιαν Ντε Χάρτογκ στις 5 Ιουλίου, «ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη στις 6 Ιουλίου, «Η Παγίδα» του Ρόμπερ Τομά στις 9 Ιουλίου.

Επίσης θα φιλοξενηθούν και διασκευές αρχαίων τραγωδιών όπως η «Ιφιγένεια Εν Ταύροις» (στις 14 Ιουλίου) και οι «Βάκχες» (στις 29 Αυγούστου) του Ευρυπίδη σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη και Νικαίτη Κουντούρη αντίστοιχα και ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στις 30 Αυγούστου κ.α.

Φυσικά δεν θα λείψουν από το Θέατρο Πέτρας οι παιδικές παραστάσεις όπως το «Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά, ο «Μάγος του Οζ» του Φ.Λ. Μπάουμ στις 3 Ιουλίου, αλλά και στα stand up comedy με τον Αλέξανδρο Τσουβέλα στις 22 Ιουλίου.

Ποιοτικές μουσικές βραδιές, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει για 38 χρόνια το Φεστιβάλ Πέτρας μας επιφυλλάσουν ο Μάριος Φραγκούλης στις 12 Ιουλίου, η Τάνια Τσανακλίδου στις 8 Ιουλίου σε τραγούδια της Λίνας Νικολακοπούλου, ο Παντελής Θαλασσινός στις 10 Ιουλίου,  οι Πυξ Λαξ στις 11 Σεπτεμβρίου και η Γλυκερία με τους Τακίμ στις 12 Σεπτεμβρίου.

Τέλος ραντεβού με την παράδοση και την έθνικ μουσική στις 18 Σεπτεμβρίου στη μεγάλη γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού, αλλά και στις 2 Οκτωβρίου με ηπειρώτικα τραγούδια από τον Σύλλογο Ηπεριωτών Πετρούπολης και την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας.

ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ο δήμαρχος Πετρούπολης σε σημείωμα του αναφέρει για το Φεστιβάλ Πέτρας: «Δήμος Πετρούπολης διοργανώνει και φέτος το “Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας”, σεβόμενος την αδιάλειπτη λειτουργία του τα τελευταία 38 χρόνια, την ιστορία του και την καθοριστική συμβολή του στον πολιτισμό.

Σε πείσμα των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, η Διοίκηση του Δήμου   Πετρούπολης με το που δόθηκε το “πράσινο φως” σχετικά με την λειτουργία των θεάτρων κατάφερε δίνοντας “μάχη” με τον χρόνο να προγραμματίσει αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες για όλη την καλοκαιρινή περίοδο.

Θα συνεχίσει έτσι να προσφέρει μοναδικές ανάσες πολιτισμού στους κατοίκους της πόλη μας, αλλά και στους επισκέπτες άλλων δήμων, όπως γίνεται επί σειρά ετών, σε μια προσπάθεια να κρατήσει “ζωντανό” τον θεσμό ώστε να συνεχίσει να αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού και πηγή έμπνευσης!

Στο πλαίσιο του “Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας” θα πραγματοποιηθούν οι περισσότερες από τις πλέον αξιόλογες επαγγελματικές θεατρικές και μουσικές παραγωγές, στοχεύοντας στην υλοποίηση ενός   προγράμματος αντάξιου της ιστορίας του Φεστιβάλ, με διάθεση να στηρίξουμε τους ανθρώπους του πολιτισμού, πάντα με γνώμονα την δημόσια υγεία και προσπαθώντας αυτή να διασφαλιστεί με τον  αρτιότερο τρόπο.

Σας περιμένουμε να απολαύσουμε μοναδικές βραδιές θεάτρου και μουσικής κάτω από τον έναστρο ουρανό της Πετρούπολης, με θέα όλο το λεκανοπέδιο!».

Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πέτρας.

https://petroupoli.gov.gr/2021/06/petrasfestival-2021/