Home Πετρούπολη Φιάσκο με το κολυμβητήριο Πετρούπολης.
Φιάσκο με το κολυμβητήριο Πετρούπολης.

Φιάσκο με το κολυμβητήριο Πετρούπολης.

0
0

Μόλις μία εβδομάδα έμεινε ανοικτό το δημοτικό κολυμβητήριο, παρά τη δέσμευση της διοίκησης του δήμου για τουλάχιστον δίμηνη λειτουργία, αφήνοντας «άστεγους» τους τρεις κολυμβητικούς συλλόγους της πόλης

 

 

Ούτε 10 ημέρες δεν κράτησαν οι υποσχέσεις της διοίκησης Βλάχου, για το άνοιγμα του δημοτικού κολυμβητηρίου για τα κολυμβητικά σωματεία της πόλης και με ανακοίνωση που υπογράφει ο ίδιος ο δήμαρχος Πετρούπολης κλείνει τουλάχιστον για 4-5 μήνες, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίας αναβάθμισης των υποδομών. 

Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι ιθύνοντες των κολυμβητικών συλλόγων της Πετρούπολης είχαν συνάντηση με τη διοίκηση του δήμου για το ενδεχόμενο να ανοίξει το κολυμβητήριο, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, αλλά και στη λειτουργία των τμημάτων τους και να μην αναζητήσουν στέγη σε άλλα γειτονικά κολυμβητήρια.

Μετά από ομολογουμένως πίεση που άσκησαν οι σύλλογοι, η διοίκηση του δήμου «υπαναχώρησε» και υποσχέθηκε να ανοίξει το κολυμβητήριο μόνο για τους συλλόγους και όχι για το κοινό μέχρι αρχές Νοεμβρίου, ώστε στο διάστημα μέχρι τότε οι σύλλογοι να μπορέσουν να βρουν προσωρινή στέγη.

Με μία αιφνιδιαστική ανακοίνωση όμως στις 17/9, μόλις μία εβδομάδα μετά το άνοιγμα, ο δήμαρχος Στέφανος Βλάχος αποφάσισε να κλείσει για τουλάχιστον 4-5 μήνες το κολυμβητήριο μετά από νέα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την προσωρινή του λειτουργία (αδυναμία θέρμανσης του νερού στις πισίνες) αλλά και της παραλαβής του εξοπλισμού για την αναβάθμιση του κολυμβητήριου, γεγονός που αφήνει ξεκρέμαστα τα αθλητικά σωματεία που δικαιολογημένα αντιδρούν…

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πετρούπολης

Αναφορικά με τα ζητήματα που έχουν προκύψει ως προς τη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πετρούπολης και για τα οποία έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί διάφορες δηλώσεις και ανακοινώσεις φορέων που δραστηριοποιούνται στον ως άνω χώρο, ο Δήμος Πετρούπολης προς αποσαφήνιση όποιας παρερμηνείας, ενημερώνει επισήμως το κοινό για τα κάτωθι.

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πετρούπολης λειτουργεί επί σειρά ετών και εξυπηρετεί τόσο τα Αθλητικά Σωματεία της πόλης, όσο και το ευρύ κοινό. Τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στις εγκαταστάσεις του, λόγω της μακροχρόνιας απουσίας συντήρησης, είναι ευρέως γνωστά εδώ και χρόνια.

Ως εκ τούτου, ο Δήμος Πετρούπολης στο πλαίσιο μια ολοκληρωμένης παρέμβασης για την εν γένει αναβάθμιση των υποδομών του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες και έχει μάλιστα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου αυτού, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επειδή όπως είναι γνωστό, οι διαδικασίες ωρίμανσης, αξιολόγησης, δημοπράτησης και εκτέλεσης δημοσίων έργων (τα οποία μάλιστα δεν καλύπτονται από ιδίους πόρους αλλά συγχρηματοδοτούνται από άλλους φορείς), είναι αρκετά χρονοβόρες, ο Δήμος Πετρούπολης τα τελευταία 3 έτη έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και με αυταπάρνηση των εργαζομένων στις υπηρεσίες του, ανταποκρίνεται σε όποιο πρόβλημα ανακύπτει, έτσι ώστε το Δημοτικό Κολυμβητήριο να μη σταματήσει τη λειτουργία του ούτε λεπτό.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι στην ως άνω καθυστέρηση, συνέβαλλε κατά πολύ μεγάλο βαθμό και η μεσολάβηση της πανδημίας του COVID19, η οποία επέφερε σημαντικές καθυστερήσεις στο σύνολο των έργων του δημοσίου κατά την εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού (τηλεργασία, τηλεδιασκέψεις, νοσήσεις, υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, κλπ.).

Ο Δήμος Πετρούπολης, αντιλαμβάνεται πλήρως τις ανάγκες των αθλούμενων και έχει αποδείξει ότι είναι αρωγός και συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις, προκειμένου όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης να είναι ασφαλείς, και ελεύθερα προσβάσιμες από όλους ανεξαιρέτως!

Για το λόγω αυτό και δεδομένου ότι το καλοκαίρι παρατηρήθηκε μια καθυστέρηση στην παραλαβή του νέου σύγχρονου εξοπλισμού, για την οποία βεβαίως δεν ευθύνεται ο Δήμος, η Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης αποφάσισε, σεβόμενη την πολύ μεγάλη προσφορά των Σωματείων της πόλης και την προσπάθεια που καταβάλουν να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους αθλούμενους, να ανοίξει τον Σεπτέμβριο τις πόρτες του Κολυμβητηρίου μόνο για τα Αθλητικά Σωματεία και για όσο διάστημα προκύψει μέχρι την παραλαβή του νέου εξοπλισμού και την έναρξη των εργασιών.

Ωστόσο, απόρροια της κακής κατάστασης των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, ήταν να προκύψει κατά το άνοιγμα και νέα βλάβη στον μηχανολογικό εξοπλισμό, με αποτέλεσμα να μη θερμαίνεται το νερό όπως προβλέπεται. Η κινητοποίηση του Δήμου ήταν άμεση και ήδη προγραμματίστηκε η επισκευή της παραπάνω βλάβης τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Όμως, λόγω του γεγονότος ότι την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, ο Δήμος Πετρούπολης ενημερώθηκε ότι ο νέος εξοπλισμός των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Κολυμβητηρίου θα παραληφθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, το οποίο σημαίνει ότι το έργο αναβάθμισης των υποδομών του μπορεί να εκκινήσει άμεσα, η Διοίκηση του Δήμου είναι σε θέση να ενημερώσει τόσο τα Αθλητικά Σωματεία της πόλης όσο και το ευρύ κοινό, ότι το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Πετρούπολης θα παραμείνει κλειστό, από την 1η Οκτωβρίου 2022 και για όσο διάστημα διαρκέσει η εκτέλεση του ως άνω έργου αναβάθμισης των υποδομών του.

Επισημαίνεται ότι ο εκτιμώμενος χρόνος περάτωσης του έργου υπολογίζεται σε τέσσερις με πέντε μήνες.

Η Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης προσβλέπει στην κατανόηση του κοινού για τη δεδομένη χρονική περίοδο και αναμένει, όπως όλοι, με ανυπομονησία για το νέο, αναβαθμισμένο, ασφαλές και σύγχρονο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πετρούπολης, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του για να φιλοξενήσει όλους εκείνους που επιθυμούν να κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γυμναστικού Συλλόγου Πετρούπολης που με ανακοίνωσή του ζητά συντονισμό των δράσεων των κολυμβητικών συλλόγων της πόλης, εξηγήσεις από τη διοίκηση του δήμου, ενώ θα προχωρήσει σε ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΣΠ έχει ως εξής:

«Καλησπέρα , με έκπληξη και απογοήτευση διαβάσαμε σήμερα την ανακοίνωση του Δήμου για το κλείσιμο του κολυμβητήριου παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής . Με βάση τη σημερινή κατάσταση τα μέλη της Δ.Ε κολύμβησης του Δ.Σ του ΓΣΠ πήραν απόφαση για τις παρακάτω ενέργειες : 1.να επικοινωνήσουν με τους άλλους 2 κολυμβητικούς συλλόγους(κάτι που έγινε) για να συντονίσουν  τη δράση τους. 2.να επικοινωνήσουν άμεσα με τη διοίκηση του δήμου(κάτι που έγινε. Μιλήσαμε ήδη με τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο) ώστε να ζητήσουν εξηγήσεις και δια ζώσης συνάντηση. 3. Να ενημερώσουν τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Πετρούπολης ώστε να ζητήσουνε τη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού συμβουλίου. Καλούμε τους γονείς του συλλόγου και τους εργαζόμενους να είναι σ ετοιμότητα ώστε από κοινού να συντονίσουμε την δράση μας και να  αποτρέψουμε την διάλυση του συλλόγου».

 

ΛΑ.ΣΥ. Πετρούπολης: Πήγαν περίπατο οι υποσχέσεις

Σε μία κατάπτυστη και αιφνίδια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Σάββατο 17/09, ο Δήμαρχος κος. Βλάχος, ανακοινώνει πως το κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό για 4-5 μήνες!!!!

Παρά το γεγονός ότι το κολυμβητήριο άνοιξε, προ ολίγων ημερών, μόνο για τους συλλόγους της πόλης, χωρίς μάλιστα τις απαιτούμενες προδιαγραφές όσον αφορά την θερμοκρασία του νερού στις κολυμβητικές δεξαμενές, έκλεισε μόλις 2 ημέρες μετά και μάλιστα σε συνάντηση που πραγματοποίησαν οι κολυμβητικοί σύλλογοι, τους ενημέρωσε ο κος Βλάχος ότι όλα βαίνουν καλώς και πως η ζημιά θα επιδιορθωθεί άμεσα!!

Αιφνιδίως λοιπόν σήμερα, ο κος Βλάχος ανακοινώνει, πως το κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό για μισό χρόνο περίπου, αφήνοντας μετέωρους τους εκατοντάδες δημότες που περίμεναν πως και πως να ξεκινήσουν οι εγγραφές και τα μαθήματα, τους εκατοντάδες αθλητές των συλλόγων, που έχουν αγωνιστική δραστηριότητα, ανάμεσά τους και πρωταθλητές και μέλη της Εθνικής ομάδας καθώς επίσης και άνεργους δεκάδες προπονητές. Δεν έκρινε ο Δήμαρχος καν σκόπιμο να τους ενημερώσει δια ζώσης!!!

Πήγαν περίπατο με λίγα λόγια οι διαβεβαιώσεις των τελευταίων 3 μηνών(!!) του κου Βλάχου αλλά και του αρμόδιου αντιδημάρχου κου Σκαλιστήρα, ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα και ότι το κολυμβητήριο θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί αθλητές και αθλούμενους. Σε όλες τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και των οικονομικών επιτροπών, σε κάθε επερώτησή μας, ο κος Σκαλιστήρας, μας διαβεβαίωνε πως παρά το γεγονός ότι έχει αργήσει να έρθει ο εξοπλισμός για το μηχανολογικό τμήμα του κολυμβητηρίου, δεν θα χρειαστεί να κλείσει ή αν χρειαστεί αυτό θα γίνει μόνο για λίγες ημέρες, έστω εβδομάδες!!

Το μόνο που δεν μας αιφνιδιάζει, διαβάζοντας την ανακοίνωση του κου Βλάχου είναι οι ανακρίβειες και οι αναλήθειες που γράφονται, και αυτό γιατί μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους γραφή!!

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι ”τα προβλήματα έχουν προκληθεί λόγω της μακροχρόνιας απουσίας συντήρησης” και προφανώς αποκρύπτει πως η χρηματοδότηση για την αναβάθμιση του κολυμβητηρίου ύψους περίπου μισού εκατομμυρίου, εξασφαλίστηκε από την Λαϊκή Συσπείρωση!!

Όσον αφορά το τελευταίο δεν μας κάνει κάποια εντύπωση μιας και ο κος Βλάχος οικειοποιείται με τρόπο σφετεριστικό, όλα τα έργα που βρήκε έτοιμα και ενταγμένα από εμάς (την ανάπλαση του Καμινιού, των παιδικών χαρών, των αθλητικών χώρων, των σχολικών μονάδων, του παιδικού σταθμού, τις πεζοδρομήσεις κ.α.) είτε σε προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα είτε στην Περιφέρεια είτε στο Πράσινο Ταμείο.

Όσον αφορά όμως το πρώτο…λίγη ντροπή δεν βλάπτει!!

Εάν κάνετε τον κόπο, κύριε Βλάχο, να κοιτάξετε λίγο τα αρχεία της Τεχνικής Υπηρεσίας ή του κολυμβητηρίου, θα διαπιστώσετε πως από το 2011 μέχρι το 2019, υπήρχε συντηρητής στο κολυμβητήριο σε καθημερινή βάση και  τηρούνταν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την ορθή και ασφαλή λειτουργία του. Αυτός είναι μάλιστα και ο λόγος που κατά τις επισκέψεις του υγειονομικού, δεν υπήρχαν ποτέ παρατηρήσεις (αλήθεια μπορείτε να πείτε το ίδιο εσείς για τα τελευταία 3 χρόνια ;; ) και μάλιστα η επιτροπή ελέγχου έδινε πάντα την συγκατάθεση της για να εκδοθεί άδεια καταλληλότητας. Μπορείτε λοιπόν να διαπιστώσετε όλες τις εργασίες που έγιναν στον μηχανολογικό εξοπλισμό και όχι μόνο, αυτά τα χρόνια.

Κανείς δεν αρνείται πως το κολυμβητήριο είναι μια εγκατάσταση που από τότε που κατασκευάστηκε, από τον κο Γιώγο, χρειάζεται μία γενναία αναβάθμιση. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που επιλέξαμε ως δημοτική αρχή να εντάξουμε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ μόνο την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου, μιας και όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς και κλειστούς αθλητικούς χώρους, μετά από πολλές προσπάθειες και πιέσεις τους είχαμε εντάξει στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας και για την ανακατασκευή των οποίων επαίρεστε εσείς πως παρουσιάζετε έργο!!!

Αφήστε λοιπόν στην άκρη το κουκούλωμα της αλήθειας και πείτε μας εσείς τι κάνατε 3 χρόνια τώρα ως Δήμαρχος για το κολυμβητήριο. Έχετε ευθύνη και για την καθυστέρηση της υλοποίησης του έργου και για την ανακολουθία των όσων έχετε δεσμευτεί για το χρονοδιάγραμμά του αλλά και για όσα δεν έχετε κάνει αυτά τα 3 χρόνια για το κολυμβητήριο.

Ζητάμε κύριε Βλάχο, να γίνει άμεσα συνεδρίαση του Δ.Σ. με καλεσμένους τους κολυμβητικούς συλλόγους, τους εργαζόμενους σε αυτούς, αλλά και τους αθλούμενους δημότες προκειμένου να μας ενημερώσετε για την δυσάρεστη εξέλιξη που ανακοινώσατε, της παύσης, δηλαδή, του κολυμβητηρίου για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς επίσης για να βρούμε μια λύση τουλάχιστον για τους αθλητές που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις.

 

Μ. ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ: Ένα ακόμη έργο «καταστροφής»

Η πρώτη και οργισμένη αντίδραση για το κλείσιμο του κολυμβητήριου ήρθε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλή της δημοτικής παράταξης «Νέα Αρχή» Μάνο Συλλιγνάκη, που έκανε λόγο για έργο καταστροφής.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Με μία απαράδεκτη και αναληθή ανακοίνωση, υπογεγραμμένη από τον δήμαρχο, ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ το κολυμβητήριο μέχρι νεοτέρας…

Ξέχασα, δεν ανοίγουν ούτε τα σχόλια στη σελίδα του δήμου μας…

Για ένα έργο που ξεκίνησε η ένταξη του ΠΡΙΝ τις εκλογές του 2019(σχεδόν 4 χρόνια), για ένα έργο που 2 χρόνια πανδημίας κάποιοι πέταγαν αετό, για ακόμα ένα έργο «καταστροφής» αυτής της διοίκησης. Όπως προσπάθησαν να καταστρέψουν το ωδείο μας, τις υπόλοιπες αθλητικές δομές της πόλης, και οδηγούν τα παιδιά μας σε λογικές αδιαφορίας…