Home Δυτική αθήνα ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ: «ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ;»
ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ: «ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ;»

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ: «ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ;»

0
0

Συμβολική παρέμβαση στο ιστορικό «Τείχος του Δέματος» πλησίον του ΧΥΤΑ Φυλής πραγματοποίησαν τέσσερα μέλη του Ελληνικού Δικτύου «Φίλοι της Φύσης» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους

 

Η παρέμβαση έγινε κατά μήκος του αρχαίου «Τείχους του Δέματος» (400 π.Χ) σε συνθήκες γενικής απαγόρευσης συγκεντρώσεων  περισσότερων των τεσσάρων ατόμων σε όλη την Επικράτεια και μεταδόθηκε ζωντανά από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

 

Με συνθήματα:

  • STOP XYTA ΦΥΛΗΣ
  • Μέχρι πότε θα «τρώμε τη ρύπανση;»
  • ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟ

και την υποστήριξη των εξής συλλογικοτήτων της Δυτικής Αθήνας – Αττικής: ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ, Δυτικό Μέτωπο, ECOELEUSIS, ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου, Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά, η παρέμβαση των πολιτών θέλησε να καταδείξει ότι σε ένα ιστορικό χώρο που θα έπρεπε να προστατεύεται, αντ’ αυτού η διόγκωση του ΧΥΤΑ κάνει ανυπόφορη τη ζωή των κατοίκων της.

Η επίσκεψη – παρέμβαση με ξενάγηση στο αρχαίο «Τείχος του Δέματος», το οποίο  γειτονεύει με το ΧΥΤΑ Φυλής, θα επαναληφθεί με περισσότερες συμμετοχές, όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν αναφέρουν:

«Δυστυχώς αντί να προστατεύεται και να αναδεικνύεται η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής Δυτικά της Αθήνας, ο ΧΥΤΑ Φυλής διογκώνεται και παρατείνεται η λειτουργία του, η δυσοσμία από τη χωματερή και τα ΕΛΠΕ (Ελευσίνας και Ασπροπύργου) κάνει το βίο αβίωτο των κατοίκων με τη «σιωπή  των αμνών» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο περιβαλλοντικός ρατσισμός Δυτικά της Αθήνας συνεχίζεται, υλοποιώντας την κατεύθυνση του Διευθυντή της Παγκόσμιας Τράπεζας Lawrence Summers,  οι κάτοικοι των υποβαθμισμένων, υποανάπτυκτων  περιοχών «Ας φάνε τη ρύπανση» (Let them eat pollution).

Μέχρι πότε θα «τρώμε τη ρύπανση;»