Home Πετρούπολη ΦΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΦΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

ΦΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

0
0

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΜΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Το θέμα των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις με την εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να επισημάνουν ότι έμαθαν για τον σχεδιασμό μετά την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη για τη δημιουργία 22 Σταθμών Μεταφόρτωσης σε όλη την Αττική.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας αφού ξεκαθάρισε ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προχώρησε σε μία πρώτη ενημέρωση λέγοντας πως ο κανονισμός καθαριότητας του 2005 προβλέπει τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Πετρούπολη. Στους δύο χώρους που επιλέχθηκαν, όπως είπε, θα γίνουν Χώρος Δημοτικής Κομποστοποίησης (στο χώρο πάνω από το νεκροταφείο) όπου με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές θα παράγεται όσο δυνατόν το καλύτερο προϊόν κομπόστ το οποίο θα μοιράζεται στους πολίτες, στην υπηρεσία Πρασίνου, όπως επίσης και θα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του Ποικίλου Όρους.

Στο αμαξοστάσιο, τόνισε ο κ. Χριστόπουλος, θα δημιουργηθεί το Πράσινο Σημείο του Δήμου που δε συνδυασμό με τις πράσινες γωνιές που θα υπάρχουν σε όλη την πόλη θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα για τη διαλογή στην πηγή.

Στόχος είναι, όπως υπογράμμισε, να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που πετιούνται στη χωματερή, να μειωθούν τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων και ταυτόχρονα να μειωθούν τα μικρόβια που μεταφέρονται στο αμαξοστάσιο από τη χωματερή και αποτελούν σοβαρές εστίες μόλυνσης τόσο για τους εργαζομένους αλλά και για ολόκληρη την πόλη. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας υπογράμμισε ακόμη ότι από την μείωση των δρομολογίων προς τη χωματερή θα μειωθούν και οι ρύποι από το πετρέλαιο κίνησης, αλλά θα είναι και λιγότερες οι φθορές που θα υποστούν τα οχήματα του δημοτικού στόλου. Τέλος σημείωσε πως θα δημιουργηθούν όλες οι απαραίτητες εγκαταστάσεις όπως βιολογικός καθαρισμός, αποχετεύσεις με σχάρες, πλυντήρια, στεγανές δεξαμενές, ενώ δεν θα παραμένουν τα σκουπίδια περισσότερο από 12 ώρες στα κοντέινερ του ΣΜΑ. Εν κατακλείδι είπε πως με αυτόν τον σχεδιασμό και όταν θα ολοκληρωθεί ο όλος σχεδιασμός θα μειωθούν στο ελάχιστο τα δρομολόγια, εως ότου κλείσει και η χωματερή της Φυλής που είναι ο κύριος στόχος όλων.