Home Αγ. Βαρβάρα Χαρά Καφαντάρη: 52 άδειες κλίνες covid στο νοσοκομείο «η Αγ. Βαρβάρα»
Χαρά Καφαντάρη: 52 άδειες κλίνες covid στο νοσοκομείο «η Αγ. Βαρβάρα»

Χαρά Καφαντάρη: 52 άδειες κλίνες covid στο νοσοκομείο «η Αγ. Βαρβάρα»

0
0

Τον παροπλισμό του νοσοκομείου «Αγ. Βαρβάρα» που διαθέτει 52 εξοπλισμένες κλίνες covid καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, την ώρα που το υπουργείο Υγείας ανακοινώνει τη διάθεση 300 κλινών από τον ιδιωτικό τομέα για περιστατικά covid.

Την ώρα που το υπουργείο Υγείας ανακοινώνει την διάθεση 300 κλινών από τον ιδιωτικό τομέα για περιστατικά covid, την ίδια στιγμή, το νοσοκομείο Δυτ. Αττικής η «Αγ. Βαρβάρα», που διαθέτει ήδη 52 εξοπλισμένες κλίνες covid, οι οποίες είναι άδειες, καθώς το προσωπικό έχει μετακινηθεί. Την καταγγελία έκανε η Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής Δυτικής Αθήνας και αναπλ. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στο aftodioikisi.gr

Συγκεκριμένα η κ. Καφαντάρη δήλωσε:

«Η πανδημία covid 19 καλπάζει, η ανάγκη σε νοσοκομειακές κλίνες είναι μεγάλη και το υπουργείο Υγείας, κάτω από τη μεγάλη πίεση των προβλημάτων που δημιουργούνται, ανακοινώνει τη διάθεση από Δευτέρα 300 κλινών του ιδιωτικού τομέα για περιστατικά covid.

Θετικά κρίνεται η συμβολή του ιδιωτικού τομέα (με το αζημίωτο βέβαια), στην υγειονομική μάχη, αλλά υπάρχει και το νοσοκομείο Δυτ. Αττικής η «Αγ. Βαρβάρα», που διαθέτει ήδη 52 εξοπλισμένες κλίνες covid, άδειες.

Στο πρώτο και δεύτερο κύμα της πανδημίας το νοσοκομείο «η Αγ. Βαρβάρα», συνέβαλε σημαντικά στην αντιμετώπισή του, νοσηλεύοντας «ελαφρά» περιστατικά, δίνοντας μια «ανάσα» στο «υπερφορτωμένο» όμορο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο.

Εδώ και μήνες όμως, η ανασκευασμένη Α Παθολογική Κλινική -κλινική covid, είναι άδεια. Tο προσωπικό που είχε μετακινηθεί κύρια από το διασυνδεδεμένο Νοσοκομείο Νίκαιας έφυγε και το υπουργείο Υγείας «κωφεύει» στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας της Δυτ. Αθήνας και των εργαζομένων, που απαιτούν την επαναλειτουργία της κλινικής και τη γενικότερη αναβάθμιση του Νοσοκομείου. Βέβαια η επαναλειτουργία προϋποθέτει προσωπικό, αλλά η κυβέρνηση δείχνει απρόθυμη για προσλήψεις, ακόμη και στην κορύφωση της υγειονομικής κρίσης που διανύουμε.

Πολλές είναι οι δημόσιες δεσμεύσεις του υπουργείου και σε κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις σχετικά με την ανάγκη αναβάθμισης του νοσοκομείου και το «νέο» σχέδιο διασύνδεσής του με το ΑΤΤΙΚΟ, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί τίποτε.

Φαίνεται, εκ των πραγμάτων, ότι η κυβέρνηση «αδιαφορεί» για τη δημόσια Υγεία, δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, λειτουργεί με το «βλέποντας και κάνοντας», πάντα όμως με το βλέμμα στραμμένο στην εξυπηρέτηση του ιδιωτικού τομέα Υγείας».