Home Δυτική αθήνα Χαϊδάρι: Ζητά προβλήτα του Σκαραμαγκά για χώρο αναψυχής
Χαϊδάρι: Ζητά προβλήτα του Σκαραμαγκά για χώρο αναψυχής

Χαϊδάρι: Ζητά προβλήτα του Σκαραμαγκά για χώρο αναψυχής

0
0

Την παραχώρηση του προβλήτα Νο 4 στον Σκαραμαγκά για να αξιοποιηθεί ως χώρος αναψυχής ζητά, με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου.

Πρόκειται για έκταση 220 στρεμμάτων και, σύμφωνα με το ψήφισμα του ΔΣ, «είναι σαφές ότι έχει δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα, αφού η καταπάτηση 100 στρεμμάτων της παραλίας και το παράνομο μπάζωμα-επιχωμάτωσης 120 στρεμμάτων στη θάλασσα  δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιηθούν». Ο δήμος υπόσχεται καθαρισμό των θαλάσσιων ρύπων, ανάπλαση και ανάδειξη της παραλίας ώστε να είναι προσβάσιμη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Στο ψήφισμα σημειώνεται ότι «οι επιλογές κυβερνήσεων προηγούμενων δεκαετιών, καταδίκασαν σε “αφανισμό” ένα από τα πλέον θελκτικά σημεία της Δυτικής Αθήνας.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος έκανε μια σύντομη αναδρομή, αναφέροντας ότι η καταστροφή του Σκαραμαγκά άρχισε το 1956 και συνεχίστηκε μέχρι το 1977, διάστημα κατά το οποίο «η όμορφη και πραγματικά γλαφυρή σαν ζωγραφιά παραλία, γέμισε με σαπιοκάραβα, φορτηγά, νταλίκες και άλλα που αλλοίωσαν εντελώς το περιβάλλον».

Να σημειωθεί ότι η παραχώρηση του χώρου αποτελεί πάγιο αίτημα κατοίκων και φορέων της περιοχής και έχει στηριχθεί με εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, άρθρα στα ΜΜΕ, ερωτήσεις στη Βουλή.