Home Δυτική αθήνα Χαϊδάρι: Λειτουργία λαϊκού φροντιστηρίου για τη σχολική χρονιά 2018 – 19
Χαϊδάρι: Λειτουργία λαϊκού φροντιστηρίου για τη σχολική χρονιά 2018 – 19

Χαϊδάρι: Λειτουργία λαϊκού φροντιστηρίου για τη σχολική χρονιά 2018 – 19

0
0

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, με στόχο τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων οικογενειών, συνεχίζει για τέταρτο χρόνο τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου.

Παρέχει δωρεάν μαθήματα διδακτικής ενίσχυσης και απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου και σε αποφοίτους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων είναι το οικογενειακό εισόδημα. Παράλληλα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες, όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά κριτήρια κ.α. Αποστολή του είναι να παρέχει επιπλέον διδακτικά εφόδια στους μαθητές από λαϊκές οικογένειες. Έτσι συμβάλλει στη γνώση και στις ανάγκες που προκύπτουν από την παρακολούθηση του Γυμνασίου και Λυκείου αλλά και των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού.

Την περσινή χρονιά το Λαϊκό Φροντιστήριο λειτούργησε με τη συνδρομή 27 καθηγητών και συμμετείχαν 120 μαθητές. Αξιοσημείωτο είναι ότι το συγκεκριμένο φροντιστήριο, που λειτουργεί λόγω της σπουδαίας εθελοντικής προσφοράς των καθηγητών του, σημείωσε επιτυχίες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

 

Κατάθεση αιτήσεων

Οι αιτήσεις κατατίθενται στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου (3ος όροφος- Δημαρχείο Χαϊδαρίου), από 1/09/18 έως 29/09/18 και αξιολογούνται από αρμόδια επιτροπή. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου στο χώρο του 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου, κατά τις απογευματινές ώρες, ενώ τα τμήματα είναι ολιγομελή.

Το προσφερόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι συνάρτηση της συμμετοχής των μαθητών και των ειδικοτήτων των εθελοντών καθηγητών. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να στηρίξουν αυτήν τη δράση παρακαλούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση, προσκομίζοντας αντίγραφα τίτλων σπουδών ή αποδεικτικά τυπικών προσόντων στο τμήμα Παιδείας του Δήμου (3ος όροφος).

 

Τα δικαιολογητικά

Οι γονείς των οποίων τα παιδιά επιθυμούν να συμμετέχουν, καλούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση, καταθέτοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

• Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του αιτούντος γονέα/κηδεμόνα.

• Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (αναζητείται αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία).

• Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος.

• Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (αν υπάρχει).

• Οποιοδήποτε δικαιολογητικό πιστοποιεί την κατηγοριοποίηση σε ευπαθή κοινωνική ομάδα.

Για πληροφορίες και αιτήσεις εγγραφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ημέρες & ώρες στην υπεύθυνη του Λαϊκού Φροντιστηρίου κα Κρίστη Μπελτεγρή, τηλ. 213 2047237 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση cbel@haidari.gr

 

Κάλεσμα εθελοντικής προσφοράς καθηγητών για το λαϊκό φροντιστήριο

Για μία ακόμη χρονιά ξεκινούν τα μαθήματα στο Λαϊκό Φροντιστήριο που λειτουργεί ο Δήμος Χαϊδαρίου. Η λειτουργία του Φροντιστηρίου δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά ιδιαίτερα σε εκείνα που η οικογένειά τους αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, να βοηθηθούν από έμπειρους καθηγητές και να ενισχύσουν τις γνώσεις τους.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια η συνεισφορά των εθελοντών καθηγητών ήταν η κύρια αίτια των μικρών και μεγάλων επιτυχιών, βασικός λόγος για την απρόσκοπτη λειτουργία του φροντιστηρίου.

Έτσι, και τη φετινή χρονιά, για την ακόμα πληρέστερη κάλυψη των διδακτικών αναγκών καλούμε για εθελοντική προσφορά καθηγητές όλων των ειδικοτήτων για διδασκαλία σε μαθητές Γυμνασίου Λυκείου, από το Δήμο μας αλλά και από κάθε άλλη περιοχή, ώστε να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους, τις διδακτικές τους ικανότητες και να προσφέρουν τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν, να ανταποκριθούν στις εξετάσεις, συμβάλλοντας σε ένα μέλλον γι’ αυτά καλύτερο.

Οι καθηγητές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τμήμα Παιδείας, με την κα Κρίστη Μπελτεγρή στο 2132047237.