Home Δυτική αθήνα Χαϊδάρι: “Όχι στις κεραίες του θανάτου”
Χαϊδάρι: “Όχι στις κεραίες του θανάτου”

Χαϊδάρι: “Όχι στις κεραίες του θανάτου”

0
0

Παρέμβαση πολιτών και της δημοτικής αρχής πραγματοποιήθηκε στο Χαϊδάρι, με αφορμή τη λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Χαϊδαρίου: «Σήμερα αποτρέψαμε τη 2η προσπάθεια να εγκατασταθεί κεραία κινητής τηλεφωνίας σε οικοδομή της οδού Φαβιέρου 30, από συνεργείο εργολάβου. Η υπόθεσή αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη στα δικαστήρια και έχει οδηγηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας με ημερομηνία συζήτησης την 1η Νοεμβρίου.
Από την πρώτη στιγμή, η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου έχει τοποθετηθεί ενάντια σε αυτή την προσπάθεια από κοινού με τους εκατοντάδες κατοίκους της γειτονιάς. Η προσπάθεια να τοποθετήσουν τις υποδομές της κεραίας και να μας «πιάσουν στον ύπνο», δεν τους πέρασε! Η αποφασιστική και μαζική παρουσία της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων ματαίωσε τα σχέδιά τους.
Είναι καιρός για δράση και συμπεράσματα.

Οι μονοπωλιακοί κολοσσοί στις τηλεπικοινωνίες υπερασπίζονται τα συμφέροντα τους, στον ανταγωνιστικό αγώνα δρόμου για το ποιος θα καλύψει τις περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα. Όταν ανταγωνίζονται τα μονοπώλια οι λαϊκές ανάγκες παραμερίζονται.
Γι’ αυτούς δεν έχει σημασία ότι: Βρίσκεται και σε παρακείμενα σχολεία και παιδικούς σταθμούς και σε κατοικημένη περιοχή στην καρδιά μιας λαϊκής γειτονιάς».

Tέλος, η δημοτική αρχή επισημαίνει πως: «Σήμερα, που η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί σε υπέρμετρο βαθμό και στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών υπάρχουν υπερσύγχρονες μέθοδοι, που δεν έχουν ιδιαίτερες επιπτώσεις στην υγεία μας όπως για παράδειγμα η επικοινωνία μέσω δορυφορικών σημάτων, θα μπορούσαν οι ανάγκες όλου του λαού για φθηνές και σύγχρονες τηλεπικοινωνίες να ικανοποιηθούν άμεσα.
Αυτό βέβαια θα σήμαινε επιπλέον κόστος για τους κολοσσούς στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, που προτιμούν την «φθηνότερη» λύση χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες σε βάρος της υγείας του λαού μας.

Για την κερδοφορία τους τα μονοπώλια ακολουθούν τα δικά τους δόγματα:
«Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». «Τα κέρδη μας υπεράνω της Υγείας του λαού».
Απέναντι σε αυτό, είμαστε θερμοί υποστηρικτές των εκατοντάδων κατοίκων που υπερασπίζουν το δικαίωμα τους στην υγεία. Καλούμε τους εργαζομένους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, ανέργους και τη νεολαία της Γρηγορούσας.
Όλη η γειτονιά στο πόδι «πόδι»!!! Υπερασπιζόμαστε την Υγεία μας κόντρα στην κερδοφορία των μονοπωλίων».

ΠΗΓΗ: ert.gr