Home Πετρούπολη ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

0
0

Στον συντονισμό των δράσεων κατά της καύσης των απορριμμάτων προχώρησε στην συνέλευσή της η «Χωματερη Stop»

 

Τοπικές δράσεις με συλλογικότητες της Αττικής κατά της καύσης των απορριμμάτων και του υγειονομικού εγκλήματος της Φυλής που θα κορυφωθεί με την Πανελληνία Ημέρα κατά της καύσης στις 29 Μαΐου, αποφάσισε στη συνέλευσή της η πρωτοβουλία πολιτών «Χωματερή Stop».

 

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε,  «μετά από αρκετό καιρό -λόγω της πανδημίας- πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18/4/2021, δια ζώσης συνέλευση της πρωτοβουλίας μας ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP-Πολίτες εν δράσει. Στο άλσος Αγίου Δημητρίου συναντηθήκαμε, με όλα τα μέτρα ασφαλείας- πάνω από 20 συναγωνιστές και συναγωνίστριες, ενώ αρκετοί ακόμη συμμετείχαν ενεργά μέσω διαδικτυακής σύνδεσης.

Στην συνάντηση, συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων και των κινηματικών δράσεων στις οποίες συμμετέχουμε ενάντια στους σχεδιασμούς για επέκταση των εγκαταστάσεων στη Φυλή.

Δυστυχώς, τα σχέδια της Κυβέρνησης για διαιώνιση της χρήσης της εγκατάστασης στη Φυλή παίρνουν σάρκα και οστά, παρά τις παραπλανητικές υποσχέσεις του κ. Πατούλη για κλείσιμο της χωματερής. Η επέκταση του ΧΥΤΑ στην Φυλή, η αναβάθμιση του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης (ΕΜΑΚ) και η ανανέωση της χρήσης του αποτεφρωτήρα νοσοκομειακών αποβλήτων είναι ενέργειες που μαρτυρούν ότι ο σχεδιασμός των αρμοδίων είναι να παραμείνει η Δυτική Αθήνα και η Δυτική Αττική, ο σκουπιδότοπος του λεκανοπεδίου.

Ενημερωθήκαμε και συζητήσαμε για την πολύ ελπιδοφόρα προσπάθεια συντονισμού συλλογικοτήτων και φορέων από πολλές περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Βόλος, Αθήνα, Αλιβέρι, Κρήτη κ.α) ενάντια στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για προώθηση της μαζικής καύσης σκουπιδιών ως μέθοδο διαχείρισης απορριμμάτων. Ο συντονισμός αυτός θα κορυφωθεί με την πραγματοποίηση δράσεων πανελλαδικά την 29η Μαΐου, ημέρα που συλλογικά όλοι οι φορείς ορίσαμε ως Πανελλαδική Ημέρα κατά της Καύσης Σκουπιδιών. Ήδη διακινείται το συλλογικό κείμενο και η αφίσα για την Πανελλαδική Ημέρα Δράσης. Τις επόμενες ημέρες, σε συνεννόηση με φορείς και συλλογικότητες της Αττικής θα προσδιορίσουμε τις δράσεις που θα πραγματοποιήσουμε τοπικά για να αναδείξουμε το πρόβλημα,  με έμφαση φυσικά και στο διαρκές περιβαλλοντικό και υγειονομικό έγκλημα της Φυλής.

Όλοι και όλες εκφράσαμε την διάθεσή μας να συμμετέχουμε ενεργά και ενωτικά στις κινηματικές δράσεις του επόμενου διαστήματος. Να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να σταματήσουμε την υποβάθμιση της περιοχής μας και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.