Home Πετρούπολη ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

0
0

Ψήφισμα για την καταπολέμηση της ανεργίας δημιούργησαν με πρωτοβουλία τους πολίτες της Πετρούπολης.

 

Ζητούν από το δήμο Πετρούπολης με σύσταση Γραφείου Υποστήριξης Ανέργων και μέσω ανοικτών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, είτε με επιδοτούμενη εκπαίδευση να στηρίξει τους ανέργους της πόλης και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

Μπορείτε να υπογράψετε το ψήφισμα εδώ

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει:

Στις τόσο δύσκολες μέρες που ζούμε η αξιοπρέπεια ενός πολίτη καθορίζεται σημαντικά από το δικαίωμα στην πρόσβαση στην εργασία και την υγεία.

Το δικαίωμα στην εργασία είναι πηγή ζωής!

Στην πόλη μας σήμερα οι άνεργοι ανέρχονται σε χιλιάδες.

Πιστεύουμε ότι ο Δήμος πρέπει να σταθεί αρωγός και να συνδράμει στο μέτρο των δυνατοτήτων του στην στήριξη των ανέργων και στην προσπάθεια δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Ένα εργαλείο για αυτό είναι η διεκδίκηση από τον ΟΑΕΔ προγραμμάτων εργασίας στοχευμένα για την πόλη μας (βλ. αντίστοιχο για Ελευσίνα[1] ή και ακόμη πιο ευέλικτο) ή τη Δυτική Αθήνα συνολικά αλλά και η αξιοποίηση των Ανοικτών Προγραμμάτων του ΟΑΕΔ (http://www.oaed.gr/anoikta-programmata) με δικαιούχους τους Δήμους και τις επιχειρήσεις τους με ολοκληρωμένο και διαφανές τρόπο. Ενδεικτικά αναφέρουμε το πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρονίων Ανέργων 55-67 ετών του ΟΑΕΔ για 12+12 μήνες κ.α.

Επίσης πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τους άνεργους συμπολίτες μας που ανήκουν στις ομάδες υψηλού και ενδιάμεσου υγειονομικού κινδύνου για τη νόσο covid-19 για πρόσβαση είτε σε επιδοτούμενη εκπαίδευση (βλ. https://www.espa.gr/el/Pages/ProclamationsFS.aspx?item=4907)  είτε αντίστοιχα σε απολύτως ασφαλή εργασία με σχετικά προγράμματα. Άρα ζητάμε ένα πρόγραμμα για πολίτες της πόλης μας ή και συνολικά της Δυτικής Αθήνας με ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια και κοινωνική μέριμνα όπως το πρόσφατο του ΑΣΔΑ για να έχουν πρόσβαση στη γνώση και σε βασικές πηγές εισοδήματος.

Τέλος όπως για παράδειγμα υπάρχει στο Δήμο Χαλανδρίου (βλ. https://www.chalandri.gr/yphresies/koinoniki-merimna/grafeio-anergon/)  ζητούμε στα πλαίσια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου αλλά και του Κέντρου Κοινότητας που λειτουργεί να συσταθεί  Γραφείο υποστήριξης ανέργων.

Στα πλαίσια αυτά λοιπόν, και εν όψει των επόμενων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο διεκδικούμε από τη Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης και από κάθε υπεύθυνο να ικανοποιήσει με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο τα θέματα που θίγονται ανωτέρω.