Home Περιφέρεια ΛΑ.ΣΥ. ΑΤΤΙΚΗΣ: Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ [VIDEO]
ΛΑ.ΣΥ. ΑΤΤΙΚΗΣ: Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ [VIDEO]

ΛΑ.ΣΥ. ΑΤΤΙΚΗΣ: Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ [VIDEO]

0
0

“ΝΤΡΙΠΛΑ” ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤ’ ΕΠΕΙΓΟΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ
ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 

Με την αντίπροταση «φέρτε εντός δέκα ημέρες τις δικές σας προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων» ο κ. Πατούλης απέτρεψε τη συζήτηση για την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής.

Το θέμα της επέκτασης έφερε ξανά προς συζήτηση – το είχε πράξει και τη συνεδρίαση στις 13/9 – ως εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά η διοίκηση με τη σύμφωνη γνώμη της παράταξης της πρώην περιφερειάρχη Ρ. Δούρου απέφυγε να το συζητήσουν ως κατεπείγον.

Ο Χρ. Καραμάνος από τη «Δύναμη Ζωής» ανέφερε πως είναι άτοπα τα όσα ειπώθηκαν για επέκταση και πως δεν υπάρχει κανένα κατεπείγον.

Γ. ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιάννης Πρωτούλης επισήμανε πως το Σάββατο 20 Σεπτέμβρη ξεκινάει ο διαγωνισμός για τη μελέτη και μετά για την ανάθεση και την κατασκευή μιας νέας χωματερής όπου θα θάβονται τα απορρίμματα όλης της Αττικής και ζήτησε να συζητηθεί άμεσα γιατί οι ημερομηνίες τρέχουν, ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε « Πρέπει να ενημερώσετε τι είναι αυτό που έχετε αποφασίσει στον ΕΔΣΝΑ την 1η Αυγούστου, αυτό που έρχεται, τι θα φτιάξετε, πόσα εκατομμύρια θα δώσετε, τι επίπτωση θα έχει στο περιβάλλον και στους κατοίκους, πόσο θα απέχει από τα σπίτια των ανθρώπων».

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ

Ο νέος Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης ζήτησε από τις παρατάξεις να καταθέσουν εντός δεκαημέρου τις συγκεκριμένες επιστημονικά τεκμηριωμένες εισηγήσεις τους για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, για να γίνει η συζήτηση. Τόνισε ότι εντός ενός μήνα θα αναπτύξει τη δική του πολιτική  σε ένα εθνικό ζήτημα που διαρκεί ολόκληρες δεκαετίες.

 

ΚΩΝ. ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ

Ο επικεφαλής της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής Κων/νος Τουλγαρίδης δεσμεύθηκε να καταθέσει πρόταση όπως ζήτησε ο κ Πατούλης αρκεί ο αντιπεριφερειάρχης να δεσμευθεί ότι θα παγώσουν όλες οι διαδικασίες της δημοπράτησης που είναι να ξεκινήσει.

 

 

Γ. ΣΓΟΥΡΟΣ

Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης Αττικής» τόνισε ότι δεν έχουν τα στοιχεία από τον ΕΣΔΝΑ, ούτε και κάποια εισήγηση από τη διοίκηση ώστε να τοποθετηθούν επί συγκεκριμένων προτάσεων.

 

ΜΑΡΙΑΝΑ ΤΣΙΧΛΗ

Η επικεφαλής της «Ανυπότακτη Αττική» μίλησε για εμπαιγμό από τη διοίκηση της Περιφέρειας, που όπως υποστήριξε δεν έχει συγκεκριμένη πρόταση και υπακούει στις πρωθυπουργικές προσταγές που μιλούν για ΣΔΙΤ και για καύση. Και μίλησε ότι πρόκειται για ένα κατ΄επείγον θέμα που πρέπει να συζητηθεί καθώς όλες οι διαδικασίες για την επέκταση της πουξεκινούν από τις 20/9 έγιναν εν κρυπτώ και θα πρέπει να απολογηθούν οι υπεύθυνοι για αυτό.

 

ΧΡ. ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ

Ο περιφερειακός σύμβουλος της «Δύναμη Ζωής» υποστήριξε ότι όλα αυτά για την επέκταση της Φυλής είναι άτοπα, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, άρα δεν υπάρχει κατ’ επείγον θέμα προς συζήτηση. Στην πρόταση του κ. Πατούλη τόνισε ότι έχουν ήδη καταθέσει τον περιφερειακό σχεδιασμό που διαμορφώθηκε μετά από διαβούλευση με όλους τους δήμους της Αττικής και ο οποίος προβλέπει την οικολογική, βιώσιμη και οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων χωρίς ΣΔΙΤ, χωρίς μεγαλοεργολάβους και χωρίς εγγυημένες ποσότητες.