Home Πετρούπολη ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ ΒΟΛΑΝΑΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ ΒΟΛΑΝΑΚΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ ΒΟΛΑΝΑΚΗ

0
0

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 20 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΝΩΑ ΒΟΛΟΝΑΚΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΤΡΑΣ 

 

 

Ο Δήμος Πετρούπολης, σε συνεργασία με το «Σωματείο Φίλων Μίνωα Βολανάκη», διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και στο έργο του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη, με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από το θάνατό του.

 

Ο Μίνωας Βολανάκης, η εμβληματική αυτή θεατρική προσωπικότητα που σημάδεψε με το σκηνοθετικό και μεταφραστικό του έργο την ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου, υπήρξε εκτός άλλων και ο οραματιστής του Θεάτρου Πέτρας.

Τη δεκαετία του ’80, μαζί με την τότε Υπουργό Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη, δημιούργησαν στις παρυφές του Ποικίλου όρους το Θέατρο Πέτρας, αλλάζοντας έτσι τον πολιτιστικό χάρτη της Δυτικής Αττικής.

Ο Δήμος Πετρούπολης διοργανώνει αυτή την εκδήλωση-αφιέρωμα ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του Μίνωα Βολανάκη.

Για τον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη θα μιλήσουν ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος, ο πρώην Δήμαρχος Πετρούπολης Γιώργος Γιώγος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Νίκος Κολοβός, η θεατρολόγος Κωνσταντίνα Σταματογιαννάκη και οι ηθοποιοί Μπέτυ Αρβανίτη, Κώστας Αρζόγλου και Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, ενώ την σκηνοθετική επιμέλεια θα έχει ο Μιχάλης Παπαμιχάλης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, στις 21:00, στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου).

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη!