Home Ελλάδα ΣΠΕΙΡΑ ΕΚΛΕΒΕ ΚΑΙ ΕΚΟΒΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ!
ΣΠΕΙΡΑ ΕΚΛΕΒΕ ΚΑΙ ΕΚΟΒΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ!

ΣΠΕΙΡΑ ΕΚΛΕΒΕ ΚΑΙ ΕΚΟΒΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ!

0
0

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 39ΧΡΟΝΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΤΤΕ ΚΛΟΠΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε 39χρονος που διατηρούσε μάντρα αυτοκινήτων για κλοπές οχημάτων, τα οποία με τους συνεργάτες του αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν στη συνέχεια στην αγορά ως ανταλλακτικά.

Συγκεκριμένα το πρωί της Πέμπτης 9/1/2020 στη περιοχή του Ασπροπύργου, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και της Ο.Π.Κ.Ε, εντόπισαν κλεμμένο αυτοκίνητο σε μάντρα αυτοκινήτων στην περιοχή Σκαλιστήρη του Ασπροπύργου.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου μετέβησαν στο σημείο και έθεσαν το εν λόγω όχημα σε διακριτική επιτήρηση έως την στιγμή που εμφανίστηκε ο 39χρονος υπεύθυνος της μάντρας, όπου και ακινητοποιήθηκε.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης αποτελεί μέλος εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας αφαιρούσαν οχήματα από διάφορες περιοχές της Αττικής και στη συνέχεια τα μετέφεραν στην ανωτέρω μάντρα με σκοπό να τα αποσυναρμολογήσουν και να πουλήσουν τα εξαρτήματα ως ανταλλακτικά.

Από τη έρευνα τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο της μάντρας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρακαρισμένα αυτοκίνητα, αμαξώματα και εξαρτήματα οχημάτων καθώς και πλήθος εργαλείων πρόσφορων για την αποσυναρμολόγηση των οχημάτων.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 33 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων ενώ η έρευνα συνεχίζεται καθώς οι δράστες στο μεγαλύτερο μέρος των κατασχεμένων είχαν ξύσει τον αριθμό πλαισίου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και υπάλληλοι του Τμήματος Ελέγχου Μετρήσεων και Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, κλήθηκαν και πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο όπου διαπίστωσαν υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.