Home Δυτική αθήνα ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΚΛΕΙΝΟΥΝ 5 ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ & ΧΑΪΔΑΡΙ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΚΛΕΙΝΟΥΝ 5 ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ & ΧΑΪΔΑΡΙ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΚΛΕΙΝΟΥΝ 5 ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ & ΧΑΪΔΑΡΙ

0
0

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 

Ανακοινώθηκε το τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 36χρονη καθηγήτρια που έκανε ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές και έτσι αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολείων στα οποία φοιτούν οι μαθητές.

Επίσης, κλείνει το 19ο νηπιαγωγείο Περιστερίου στο οποίο πηγαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ανίψια της καθηγήτριας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, 28/2, τα παρακάτω σχολεία:

 

4ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου

4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου

11ο Λύκειο Περιστερίου

19ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου

5ο Δημοτικό Περιστερίου

 

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι «εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μελών των σχολικών κοινοτήτων με προσβληθέντες από κορωνοϊό».

Η 36χρονη καθηγήτρια είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Μετά την επιστροφή της εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Η 36χρονη είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο νοσοκομείο «Αττικόν». Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής λοιμωξιολόγος της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό. Η νέα ενημέρωση θα γίνει μετά το τέλος της συνεδρίασης, στις 12:30, στο υπουργείο Υγείας, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.